NRK Meny
Normal

Takker kjæresten for pallplass: – Ga meg råd jeg alltid skal huske

Martine Ek Hagen (23) grep sjansen da de norske toppløperne glimret med sitt fravær. Hun føk inn til sin første pallplass etter en tankevekkende samtale med kjæresten.

(From L) Silver medalist Norway's Ek Martine Hagen, Gold medalist Russia's Yulia Tchekaleva, and bronze medalist Finland's Riitta-Liisa Roponen pose after the women's skiathlon 7.5 km classic + 7.5 km free race of the FIS Cross-country World Cup event on January 25, 2015 in Rybinsk. AFP PHOTO / ALEXANDER NEMENOV

Martine Ek Hagen (t.v) tok sin første pallplass, mens russiske Yulia Tchekaleva (i midten) tok sin første verdenscupseier. Finlands Riitta-Liisa Roponen ble nummer tre.

– Dette var utrolig gøy, sier Martine Ek Hagen til NRK.

23-åringen ble nummer to bak Yulia Tchekaleva fra Russland på 15.-kilometeren med skibytte søndag.

Det er Hagens første individuelle pallplass i verdenscupen, og en stor opptur for henne.

– Jeg har følt at jeg har litt mer å gå på, men ikke har fått det helt ut, forklarer Hagen.

Takker kjæresten

Lørdag kveld hadde hun og kjæresten Aleksander Dyrberg Ek en lang telefonsamtale om dette. Hagen sier praten var direkte årsak til at hun leverte et av karrierens beste renn etterpå.

Martine Ek Hagen

Martine Ek Hagen ser ut til å være i rute før VM, hvor hun kjemper om å få plass på flere distanser - inkludert skiathlonet.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Jeg må bare takke Aleksander. Etter å ha pratet med ham fikk jeg virkelig troen på meg selv. Han ga meg råd jeg alltid skal huske. Akkurat hva det var skal jeg holde for meg selv, for jeg vil jo bruke det fremover, sier Hagen og ler, før hun letter litt på sløret:

– Han minnet meg på hva som er viktig. At jeg må ha fokus på meg selv. Jeg har tenkt på det han sa hele tiden etterpå. Av og til trenger man noen sånne.

God søknad

De aller beste løperne deltok ikke i Rybinsk i helgen. Marit Bjørgen, Therese Johaug og Heidi Weng prioriterer trening til VM.

Likevel bør pallplassen regnes som en meget god søknad av Hagen til å få gå skiathlonet i VM.

Det samme kan gjelde for Kristin Størmer Steira. Hun er tilbake etter et brudd i bekkenet, og ble nummer seks.

Landslagstrener Egil Kristiansen er fornøyd etter en helg med mange lyspunkter.

– Vi dro bort hit med en relativt liten tropp, men har tatt mange poeng og fått noen positive overraskelser. Martine i dag, Silje i finalen på sprinten, Astrids seier på fredag. Også Kristin har vist at hun er på vei tilbake, sier Kristiansen.

Landslagssjefen er i ferd med å få et luksusproblem før VM, siden mange løpere har vist seg frem. Spesielt er det gledelig at Astrid Uhrenholdt Jacobsen (nummer ni i dag) og Steira er i slag igjen etter en tid uten konkurranser.

– Vi får se etter NM neste uke, det er da vi skal sy VM-troppen, sier Kristiansen.

Martine Ek Hagen mister tid på skibyttet

Ek Hagen må kanskje trene litt på skibytte dersom hun skal gå distansen i VM. Hun tapte litt tid til russeren her, og de sekundene skulle vise seg å bli vanskelige å ta igjen.

Ek Hagen inn til andreplass.

Siste nytt

 • Krusjelnitskij dropper CAS-høring

  Alexander Krusjelnitskij møter ikke til CAS-høring i sin dopingsak torsdag. Curlingutøveren mener utfallet er gitt ettersom det foreligger positive prøver. Han spilte på OAR-laget som slo Norge i bronsekampen i mixed double.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Høyring curling-dopingsaka torsdag

  Den internasjonale idrettsdomstolen CAS melder i dag at høyringa i dopingsaka mot den rusiske curlingspelaren Aleksandr Krusjelnitsjki tek til i morgon kl 06, norsk tid.

  Han har avgitt positiv dopingprøve. Om han blir dømd, kan OUR miste bronsen i miks-double, som Norge i så fall vi få i staden.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Kristoff spurtet til seier

  Ingen kunne gjøre noe med Alexander Kristoff spurtet til seier foran italienske Andrea Guardini på den første etappen av Abu Dhabi Tour

  – En herlig seier for meg og laget. Jeg vil takke lagkameratene mine for hjelpen. Det er en god følelse å åpne rittet med å vinne, sa Kristoff etter etappen.

  Alexander Kristoff
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal