Hopp til innhold

Kjenner ikke seg selv igjen etter skrekkvelten: – Føler meg som en zombie

Karoline Knotten sliter fortsatt etter den stygge sykkelkrasjen i mai, og må fremdeles ta hensyn til at hodet fikk seg en kraftig smell. Lørdag imponerte hun likevel i sesongåpningen.

Karoline Knotten

OVERBEVISTE: Karoline Knotten ble kraftig forslått da hun veltet på sykkel i mai. I helgen fikk hun en opptur.

Foto: NTB/Privat

27-åringen tok en overlegen seier på sprinten i skiskytternes sesongstart på Sjusjøen. Det hadde hun kanskje ikke trodd i mai

– Det har vært mye tungt med mye hodepine, forteller Knotten til NRK.

Hun husker fortsatt ikke helt hva som skjedde, bare blodpølen på asfalten og at hun ble satt i en stol. I tillegg til at hun ble forslått, fikk hun også en kraftig hjernerystelse. Og den preger henne fortsatt.

– Jeg må gjøre noen tiltak her og der fordi kroppen reagerer litt annerledes enn den har gjort før. Litt problemer er det, men jeg klarer meg, fortalte hun da landslaget var samlet i VM-byen Oberhof nylig.

Knotten

SMERTER: Det var ikke bare hodet som fikk en trykk i sykkelulykken.

– Må gå og legge meg

Det er altså hodepinen som har verst for Knotten, men også søvnen har vært en utfordring.

Jeg kjenner ikke meg selv helt igjen. Jeg har alltid vært sånn at jeg har lyst til spille spill, leke litt og være litt sosial med de andre på samling, men bare det å sitte lenge ved lunsj og middag og snakke ... Jeg må gå, for jeg detter ut og henger ikke med i samtalen. Jeg føler meg som en zombie når jeg sitter der. Så da må jeg gå og legge meg da, utdyper Knotten videre.

Hun har fått god hjelp og forsikring om at hardøkter og konkurranser ikke er farlig. Men selv om hun har respondert bra på hardøkter og har hatt trening med god kvalitet, så innrømmer hun at hun synes det er vanskelig å tilpasse helt riktig. Noen ganger blir hun liggende utslått i etterkant.

Jeg er litt sta. Jeg er ikke så god til å ta vare på meg selv alltid. Jeg tåler en trøkk, men som idrettsutøver skal man helst optimalisere ting, innrømmer Knotten.

Ypperste verdensklasse

Lørdag var hun feilfri på standplass, og 33,4 sekunder foran landslagskollega Ida Lien. De mest profilerte stjernene går ikke denne helgen, og Lotte Lie tok tredjeplassen.

Karoline Knotten

MERKET: Karoline Knotten

Foto: Roy Kenneth S. Jacobsen / NRK

Det er ypperste verdensklasse. Jeg synes Karoline underselger det litt. Det er en utrolig sterk prestasjon og jeg er veldig imponert, spesielt etter hodeskaden. Skyting krever mye mental kapasitet, så jeg er veldig imponert og fornøyd med Karoline i dag, roser NRKs ekspert Synnøve Solemdal.

Men for Knotten har det vært en del usikkerhet før den nye sesongen, på hvor mye hun kommer til å tåle og hvor bra det hun har gjort har vært.

– Jeg trenger litt ekstra tid før neste trening. Og det får jeg ikke i sesongen, da er det ny konkurranse. Så vi har snakket om at det vil hjelpe meg å få en god start, så jeg kan få litt lavere skuldre, og ikke måtte bevise hele tiden. Som i fjor, forteller Knotten.

Da var resultatene varierende, men hun tok sin første individuelle pallplass i verdenscupen i Otepää i mars. I år jakter hun stabiliteten, både på standplass og resultatlista.

Jeg vil være jevnt i toppen, og hadde jeg fått min første seier så hadde jo det vært stas. Det er jo mulig når du har pallplasser. Det er en ekstra bonus, sier Knotten.

Siste nytt

 • Eilertsen til slopestylefinale

  Hanne Eilertsen var sjette best i kvalifiseringen og er klar for fredagens slopestylefinale i verdenscupen i snowboard i Mammoth Mountain. Eilertsen fikk 72,71 for sitt første forsøk, og det holdt til finaleplass. De åtte beste gikk videre.

  Vinter-OL i Beijing 2022: Medietreff snowboard
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Zachariassen matchvinner for Ferencváros

  Kristoffer Zachariassen ble byttet inn og scoret vinnermålet da Ferencváros vant 3-1 over Paks.

  Den ungarske kampen strammet grepet om serieledelsen.

  Det var en utsatt kamp som ble spilt onsdag, og med borteseieren har Ferencváros 12 poengs luke på tabelltopp når alle lagene har spilt 17 kamper.

  Hjemmelaget ledet ved pause, men trener Stanislav Tsjerstjesov gjorde grep som skulle vise seg å lykkes. I det 55. minutt byttet han inn Marquinhos og Zachariassen.

  Ferencváros utlignet i det 72. minutt. Tolv minutter senere scoret Zachariassen ledermålet med assist fra Marquinhos. Det var nordmannens sjette seriemål for sesongen.

  Ryan Mmaee fastsatte resultatet med et straffespark i siste minutt.

  Tokmac Nguen startet kampen for Ferencváros, men ble byttet ut like før slutt.

  Fotball, trening med Norges herrelandslag
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Vellykket operasjon for Conte

  Tottenham-manager Antonio Conte må ta en pause fra trenergjerningen etter at han nylig ble rammet av sterke magesmerter. Onsdag ble han operert.

  – Takk for alle de fine meldingene. Operasjonen gikk bra, og jeg føler meg allerede bedre, skrev Conte på Instagram onsdag kveld.

  – Jeg ser fram til å være tilbake på feltet med laget, men først må jeg komme meg.

  Tottenham opplyste tidligere onsdag på Twitter at Conte har fått diagnosen kolecystitt, betennelse i galleblæren. Det er ikke kjent hvor lang pause Conte må ta.

  Antonio Conte
  Foto: MIGUEL MEDINA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste