Hopp til innhold

Kjenner ikke seg selv igjen etter skrekkvelten: – Føler meg som en zombie

Karoline Knotten sliter fortsatt etter den stygge sykkelkrasjen i mai, og må fremdeles ta hensyn til at hodet fikk seg en kraftig smell. Lørdag imponerte hun likevel i sesongåpningen.

Karoline Knotten

OVERBEVISTE: Karoline Knotten ble kraftig forslått da hun veltet på sykkel i mai. I helgen fikk hun en opptur.

Foto: NTB/Privat

27-åringen tok en overlegen seier på sprinten i skiskytternes sesongstart på Sjusjøen. Det hadde hun kanskje ikke trodd i mai

– Det har vært mye tungt med mye hodepine, forteller Knotten til NRK.

Hun husker fortsatt ikke helt hva som skjedde, bare blodpølen på asfalten og at hun ble satt i en stol. I tillegg til at hun ble forslått, fikk hun også en kraftig hjernerystelse. Og den preger henne fortsatt.

– Jeg må gjøre noen tiltak her og der fordi kroppen reagerer litt annerledes enn den har gjort før. Litt problemer er det, men jeg klarer meg, fortalte hun da landslaget var samlet i VM-byen Oberhof nylig.

Knotten

SMERTER: Det var ikke bare hodet som fikk en trykk i sykkelulykken.

– Må gå og legge meg

Det er altså hodepinen som har verst for Knotten, men også søvnen har vært en utfordring.

Jeg kjenner ikke meg selv helt igjen. Jeg har alltid vært sånn at jeg har lyst til spille spill, leke litt og være litt sosial med de andre på samling, men bare det å sitte lenge ved lunsj og middag og snakke ... Jeg må gå, for jeg detter ut og henger ikke med i samtalen. Jeg føler meg som en zombie når jeg sitter der. Så da må jeg gå og legge meg da, utdyper Knotten videre.

Hun har fått god hjelp og forsikring om at hardøkter og konkurranser ikke er farlig. Men selv om hun har respondert bra på hardøkter og har hatt trening med god kvalitet, så innrømmer hun at hun synes det er vanskelig å tilpasse helt riktig. Noen ganger blir hun liggende utslått i etterkant.

Jeg er litt sta. Jeg er ikke så god til å ta vare på meg selv alltid. Jeg tåler en trøkk, men som idrettsutøver skal man helst optimalisere ting, innrømmer Knotten.

Ypperste verdensklasse

Lørdag var hun feilfri på standplass, og 33,4 sekunder foran landslagskollega Ida Lien. De mest profilerte stjernene går ikke denne helgen, og Lotte Lie tok tredjeplassen.

Karoline Knotten

MERKET: Karoline Knotten

Foto: Roy Kenneth S. Jacobsen / NRK

Det er ypperste verdensklasse. Jeg synes Karoline underselger det litt. Det er en utrolig sterk prestasjon og jeg er veldig imponert, spesielt etter hodeskaden. Skyting krever mye mental kapasitet, så jeg er veldig imponert og fornøyd med Karoline i dag, roser NRKs ekspert Synnøve Solemdal.

Men for Knotten har det vært en del usikkerhet før den nye sesongen, på hvor mye hun kommer til å tåle og hvor bra det hun har gjort har vært.

– Jeg trenger litt ekstra tid før neste trening. Og det får jeg ikke i sesongen, da er det ny konkurranse. Så vi har snakket om at det vil hjelpe meg å få en god start, så jeg kan få litt lavere skuldre, og ikke måtte bevise hele tiden. Som i fjor, forteller Knotten.

Da var resultatene varierende, men hun tok sin første individuelle pallplass i verdenscupen i Otepää i mars. I år jakter hun stabiliteten, både på standplass og resultatlista.

Jeg vil være jevnt i toppen, og hadde jeg fått min første seier så hadde jo det vært stas. Det er jo mulig når du har pallplasser. Det er en ekstra bonus, sier Knotten.

Siste nytt

 • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

  Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

  Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

  Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

  Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
  Foto: Molly Darlington / Reuters
 • Storhamar med råsterk borteseier mot Vålerenga

  Storhamar tok et langt stek mot NM-gull i ishockey da Vålerenga ble slått 4-2 i Oslo søndag kveld.

  De gulkledde leder nå 3-1 i kamper og kan sikre NM-gullet med hjemmeseier på Hamar tirsdag.

  NM-sluttspillet ishockey menn, 4. finalekamp: Vålerenga - Storhamar
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Glimt gikk på sesongens første poengtap

  Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter.

  Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken.

  Dermed gikk Bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap.

  De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.

  Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april
  Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal