Hopp til innhold

Kjenner ikke seg selv igjen etter skrekkvelten: – Føler meg som en zombie

Karoline Knotten sliter fortsatt etter den stygge sykkelkrasjen i mai, og må fremdeles ta hensyn til at hodet fikk seg en kraftig smell. Lørdag imponerte hun likevel i sesongåpningen.

Karoline Knotten

OVERBEVISTE: Karoline Knotten ble kraftig forslått da hun veltet på sykkel i mai. I helgen fikk hun en opptur.

Foto: NTB/Privat

27-åringen tok en overlegen seier på sprinten i skiskytternes sesongstart på Sjusjøen. Det hadde hun kanskje ikke trodd i mai

– Det har vært mye tungt med mye hodepine, forteller Knotten til NRK.

Hun husker fortsatt ikke helt hva som skjedde, bare blodpølen på asfalten og at hun ble satt i en stol. I tillegg til at hun ble forslått, fikk hun også en kraftig hjernerystelse. Og den preger henne fortsatt.

– Jeg må gjøre noen tiltak her og der fordi kroppen reagerer litt annerledes enn den har gjort før. Litt problemer er det, men jeg klarer meg, fortalte hun da landslaget var samlet i VM-byen Oberhof nylig.

Knotten

SMERTER: Det var ikke bare hodet som fikk en trykk i sykkelulykken.

– Må gå og legge meg

Det er altså hodepinen som har verst for Knotten, men også søvnen har vært en utfordring.

Jeg kjenner ikke meg selv helt igjen. Jeg har alltid vært sånn at jeg har lyst til spille spill, leke litt og være litt sosial med de andre på samling, men bare det å sitte lenge ved lunsj og middag og snakke ... Jeg må gå, for jeg detter ut og henger ikke med i samtalen. Jeg føler meg som en zombie når jeg sitter der. Så da må jeg gå og legge meg da, utdyper Knotten videre.

Hun har fått god hjelp og forsikring om at hardøkter og konkurranser ikke er farlig. Men selv om hun har respondert bra på hardøkter og har hatt trening med god kvalitet, så innrømmer hun at hun synes det er vanskelig å tilpasse helt riktig. Noen ganger blir hun liggende utslått i etterkant.

Jeg er litt sta. Jeg er ikke så god til å ta vare på meg selv alltid. Jeg tåler en trøkk, men som idrettsutøver skal man helst optimalisere ting, innrømmer Knotten.

Ypperste verdensklasse

Lørdag var hun feilfri på standplass, og 33,4 sekunder foran landslagskollega Ida Lien. De mest profilerte stjernene går ikke denne helgen, og Lotte Lie tok tredjeplassen.

Karoline Knotten

MERKET: Karoline Knotten

Foto: Roy Kenneth S. Jacobsen / NRK

Det er ypperste verdensklasse. Jeg synes Karoline underselger det litt. Det er en utrolig sterk prestasjon og jeg er veldig imponert, spesielt etter hodeskaden. Skyting krever mye mental kapasitet, så jeg er veldig imponert og fornøyd med Karoline i dag, roser NRKs ekspert Synnøve Solemdal.

Men for Knotten har det vært en del usikkerhet før den nye sesongen, på hvor mye hun kommer til å tåle og hvor bra det hun har gjort har vært.

– Jeg trenger litt ekstra tid før neste trening. Og det får jeg ikke i sesongen, da er det ny konkurranse. Så vi har snakket om at det vil hjelpe meg å få en god start, så jeg kan få litt lavere skuldre, og ikke måtte bevise hele tiden. Som i fjor, forteller Knotten.

Da var resultatene varierende, men hun tok sin første individuelle pallplass i verdenscupen i Otepää i mars. I år jakter hun stabiliteten, både på standplass og resultatlista.

Jeg vil være jevnt i toppen, og hadde jeg fått min første seier så hadde jo det vært stas. Det er jo mulig når du har pallplasser. Det er en ekstra bonus, sier Knotten.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal