NRK Meny
Normal

Karin Klingsheim (71) er Oilers største fan

«Oilers ska ta byttå hjem i år», synger Karin Klingsheim. Hun er altfor spent, og håper Oilers avgjør norgesmesterskapet på hjemmebane.

Karin Klingsheim

Karin Klingsheim (71) håper norgesmesterskapet i hockey avgjøres i Stavanger. Da følger hun med fra I-feltet.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

– Det kribler i magen og dunker i hele kroppen. Jeg bare gleder meg til klokken blir nok til at jeg kan gå opp i hallen og treffe alle som kommer, sier Karin Klingsheim.

Hun beskriver spenningen før kampstart. Hun har sesongkort på I-feltet, og er et fast innslag på tribunen i Oilershallen i Stavanger, i egenstrikken Oilers-genser.

– Jeg aner ikke hvor mange kamper jeg har vært på. Jeg har vært på hver eneste en når jeg ikke har vært syk. Det er spillet, stemningen, alt som skjer rundt. Det er fantastisk, sier hun.

– Alle er venner

Oilers-fan

Karin Klingsheim i hjemmestrikket Oilers-genser.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

Hun er 71 år gammel og pensjonist. Dermed får hun tid til å se alle Oilerskampene. Klingsheim beskriver samholdet i ishallen som fantastisk.

– Alle er venner. Folk som jeg ikke kjenner, hilser på meg. Også når jeg er i byen så roper de: «Hvordan går det med Oilers». Både gamle og unge snakker til meg. Det er så koselig, sier hun.

– For oss som er pensjonister er det helt perfekt. Vi kan gå på alle kampene og koser oss skikkelig, legger hun til.

Som kona til materialforvalteren har hun også tilgang til det aller helligste.

– Det er viktig å sjekke at alt er på stell før guttene kommer og kampen skal begynne, forklarer hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Stavanger Oilers

Stian Høygård (midten) gratulerer målscorer Dan Kissel i den tredje NM-finalen i ishockey mellom Vålerenga og Stavanger Oilers på Jordal Amfi lørdag.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Tror det blir alt for spennende

Hun er selvfølgelig til stede også på kveldens fjerde finalekamp mot Vålerenga.

I dag tror jeg de vinner med ett mål, og jeg tror det blir alt for spennende, sier hun.

– Hvis de taper er jeg veldig lei meg og klager på alt mulig. Vi blir veldig skuffet, men så går det over, legger hun til.

Karin Klingsheim begynte å følge Oilers allerede i 2000.

– Jeg hadde en sønn som spilte med Oilers første året. Siden har jeg fulgt dem i tykt og tynt, sier hun.

«Du Kjær. Du er ikke kjær for oss.»

I årets sesong har hun fått med seg alle hjemmekampene bortsett fra to.

– Jeg synes de har vært gode. Det har vært nedturer som har vært fryktelig leie, men så har de kommet tilbake igjen. Det har vært fantastisk, sier hun.

Klingsheim synes ikke det er kjekt når Roughnecks synger banneord og annet stygt, men da Vålerenga var på besøk benyttet hun muligheten.

– Jeg gikk bort til VIF-direktøren Jan Tore Kjær og sa «Du Kjær. Du er ikke kjær for oss.» Da kikket han voldsomt på meg, men jeg fikk sagt det i hvert fall, sier hun.

Det er gullfeber i Stavanger. Den fjerde finale-kampen mellom Oilers og Vålerenga er utsolgt. Stillingen er 2-1 til Oilers før de går på banen i Oilershallen ikveld. Klubbens største fan - har fulgt Oilers i tykt og tynt - siden starten i 2001.

VIDEO: Karin Klingsheim (71) er Stavanger Oilers største fan. Foto: Eirik Gjesdal/NRK.

Siste nytt

 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Islands fotballkvinner slo Tyskland

  Det er ikke bare mennene som kan sørge for fotballsensasjon på Island. Fredag tok kvinnene en svært sterk 3-2-seier borte mot Tyskland. Dermed tok Island sin andre seier i VM-kvalifiseringen.

  Germany Soccer Women WCup Iceland
  Foto: Thomas Frey / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal