Hopp til innhold

Taylor Swift snur NFL på hodet – ekspertene spår rekord

Skyhøye seertall og virale kyssebilder fra banen. Det er Taylor Swift-feber i amerikansk fotball, og nå tror eksperter at årets Super Bowl vil knuse alle rekorder.

Chiefs Ravens Football

POPULÆR: Taylor Swift kan med hjelp av sin enorme fanbase bidra til seerrekord for årets Super Bowl. Det tror flere eksperter NRK har snakket med.

Foto: Alex Brandon / AP

– Jeg er forbauset over hvor mye oppmerksomheten rundt ligaen har økt. Nå kan far og datter se samme kamp, sier Jarle Magnus Henriksen, NFL-ekspert og tidligere norsk landslagstrener.

Under søndagens semifinale i NFL var artist Taylor Swift til stede for å støtte kjæresten Travis Kelce. Han er stjernespiller på Kansas City Chiefs og spilte søndag for en plass i Super Bowl.

VzNCHftmDOU

MYE OPPMERKSOMHET: Etter søndagens kamp har det vært mye oppmerksomhet rundt dette bildet.

Foto: AFP

Kelce og Chiefs gikk seirende ut, men det er Swift som stjeler oppmerksomheten. Mediene melder om «Swift-mania» i amerikansk fotball for tiden.

Artisten har siden september 2023 ofte blitt observert på tribunen for å overvære Kelces kamper. Nylig kunne de også bekrefte at de to var et par.

– Da jeg gikk på den første kampen, var vi et par, sa Swift til New York Times i desember.

Amerikanske CNN presenterte nylig tall på hvor mange ganger TV-produsentene har klipt inn Swift under de seneste Chiefs-kampene. Da Kelces lag møtte New York Jets i oktober, var Swift 17 ganger i TV-ruta.

I forrige ukes oppgjør mellom Chiefs og Buffalo Bills ble hun vist syv ganger, ifølge CNN. Blant annet ble hun avbildet på VIP-tribunen ved siden av Kelces storebror, Jason Kelce, som fikk mye oppmerksomhet etter å ha stilt i bar overkropp.

Samtidig rapporterer kanalen at det nevnte oppgjøret er historiens mest sette NFL-kamp i divisjonssluttspillet – med utrolige 50 millioner seere.

Travis Kelce, Taylor Swift

KJÆRLIGHETSHISTORIE: «Love story» er en av Taylor Swifts mest kjente sanger, og nå er hun i gang med en ny kjærlighetshistorie med Travis Kelce.

Foto: AFP

– Kan blir den mest sette

Mattis Holt er VGs NFL-kommentator. Han synes ikke det er fortjent at Kansas City Chiefs er i Super Bowl. Under lagets middels forestillinger, har det vært mest fokus på Swift, forteller han.

– Ser du på hele sesongen under ett, er det ikke fortjent av Chiefs er i Super Bowl. De har virkelig skrudd på i sluttspillet, mens det har vært Taylor Swift-show for dem hele sesongen, forteller Holt til NRK.

Kommentatoren mener den økende oppmerksomheten rundt sporten bare er positivt, og at det hjelper å ha den 34 år gamle superstjernen på tribunen.

Mattis Holt

SWIFT-SHOW: Mattis Holt merker den økende oppmerksomheten rundt Taylor Swift på kampene.

Foto: Privat

– Det har nok noe å si for folk i Norge som har vurdert å sette på en kamp at Taylor Swift er på tribunen.

Ifølge Holt hadde Kelce en dårlig start på sesongen før Swift begynte å dukke opp på tribunen. Med kjæresten til stede har både han og Chiefs funnet flyten.

Holt mener artisten har vært et friskt pust for amerikansk media, og at det er ikke lenger bare er vanlige artikler om amerikansk fotball som når opp hos de største TV-kanalene og avisene.

– Årets Super Bowl kan fort bli den mest sette. NFL er den desidert største idretten i USA, men det er sannsynlig at seerrekorden blir slått i år, forteller Holt.

Super Bowl finalen i 2023 ble sett av over 100 millioner mennesker.

Årets finale spilles søndag 11. februar og sendes på VG+ Sport. Swift spiller en konsert i Japan kvelden før, men Fox Sports har kilder på at artisten likevel rekker å komme seg til finalebyen Las Vegas tidsnok.

Les også Taylor Swift kåret til årets person

Taylor Swift

– Sjelden med så store stjerner i sporten

Jarle Magnus Henriksen brenner for amerikansk fotball og synes det er hyggelig med mer oppmerksomhet rundt sporten.

– Det er ikke noe negativt at Taylor Swift øker oppmerksomheten, og det er sjelden at det er så store stjerner som henne i sporten, forteller Henriksen til NRK.

Han påpeker at NFL er et underholdningssirkus uansett.

Trevis Kelce

FINALE: Travis Kelce med ballen i hånden er klar for Super Bowl etter en 17–10 seier mot Baltimore Ravens.

Foto: AFP

– Det er en liga som har enormt mye seere fra før. Jeg tror årets Super Bowl vil kunne slå noe rekorder.

– Kan det gjøre amerikansk fotball mer populært i Norge?

– Det kan kanskje føre til at en og annen sjel legger merke til sporten på grunn av Taylor Swift. Det er også sjeldent at en tight-end (posisjonen til Travis Kelce) får så mye oppmerksomhet.

Uenige om hvem som vinner

Finalen i Super Bowl er mellom Kansas City Chiefs og San Francisco 49ers. Henriksen mener sistnevnte er små favoritter.

– Selv om 49ers ikke har vunnet Super Bowl på en god stund, håper jeg de tar det i år. De er smått favoritter, men det kan gå begge veier, forteller Henriksen.

Holt på sin side tror det er fordel Chiefs mot 49ers.

– Chiefs har flere erfarne spillere i Patrick Mahomes og Travis Kelce, og de har flere spillere som har spilt flere finaler. Laget fra Kansas City vant senest i fjor.

null
Spiller nå
Scorer fra egen banehalvdel (!) 00:28
Neste

Siste nytt

  • Suverene Vipers til semifinale i sluttspillet

    Vipers Kristiansand knuste Gjerpen 33-19 og tok seg enkelt til finale i håndballsluttspillet.

    Dermed fikk sørlendingene en opptur etter lørdages smertelige 23-30-tapet mot Györ i den første kvartfinalen i Mesterligaen.

    I hjemlige turneringer går det derimot som det pleier for Vipers. Klubben har allerede vunnet serien uten poengtap og tatt hjem nok en NM-pokal. Sluttspillet står igjen.

    Anna Vjakhireva ble Vipers' toppscorer med sju mål på ni skudd mot Gjerpen i Skienshallen. Gjestene ledet «bare» 15-11 til pause.

    Fra før har Storhamar og Sola tatt seg videre. De slo ut henholdsvis Oppsal (29-28 og 39-27) og Fredrikstad (30-24 og 37-21).

    I den siste kvartfinaleserien blir det en tredje kamp. Molde sørget for det med 32-27 i mandagens hjemmemøte med Larvik. Det første oppgjøret ga LHK-seier 35-29. (NTB)

    Anna Vjakhireva
    Foto: NTB
  • Kolstad til ny sluttspillfinale – delte meninger om rødt kort

    Kolstad er i rute til å forsvare titteltrippelen i norsk håndball. Trønderne tok seg overlegent videre til finalen i sluttspillet etter to seire over Drammen.

    I den første kampen vant Kolstad 32-26, og i mandagens returoppgjør i Drammen ble det 28-23-seier for bortelaget.

    Dermed vant Kolstad semifinalen sammenlagt 60-49.

    Kort tid før pausen fikk Drammens nøkkelspiller August Storbugt rødt kort etter at Sander Sagosen dundret i parketten.

    TV 2s håndballekspert Bent Svele mente dommeravgjørelsen var helt riktig.

    – Bildene lyver ikke. Det er i mine øyne et klokkeklart rødt kort, sa Svele på direkten.

    Kjelling hadde et helt annet syn på saken.

    – Det er et latterlig rødt kort. Han løper i ham, og det er selvfølgelig en tominutter. Men med rødt kort er vi ute i stygt spill og forferdelige ting. Det er en skulder som treffer ham, sa DHK-treneren til TV 2 i pausen.

    – Jeg skjønner at det er vondt for stakkars Sander som får den i ansiktet. Rødt kort er sikkert korrekt på mange måter. Men når vi har det fysiske nivået vi ligger på her, synes jeg det blir teit, fortsatte Kjelling.

    Storbugt forklarte episoden med at han forsøkte å ta seg forbi Kolstads robuste forsvarsblokk.

    – Det er kjempeuheldig og kjempetrist. Jeg gir dommer en mulighet til å dømme. Det er veldig synd at jeg treffer ham i ansiktet. Det er ikke med vilje, sa han til TV 2.

    ØIF Arendal tar imot Elverum i den andre semifinalen tirsdag etter å ha tapt bortekampen knepent 35-36.

    Tidligere i sesongen har Kolstad vunnet både serien og NM. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB
  • Nadal videre etter lang Madrid-kamp

    Rafael Nadal (37) fikk en pangstart, men måtte likevel svette litt for å nå åttedelsfinalen i tennisturneringen Madrid Open.

    Spanjolen vant 6-1 i det første settet mot Pedro Cachin fra Argentina og så ut til å få en komfortabel reise til neste runde. I stedet tok kampen en ny vending.

    Nadal ble brutt to ganger i settet som fulgte. Han lå under 1-4, men Cachin greide ikke å holde på overtaket. Mange brudd kom tett, og spillerne måtte ut i tiebreak.

    Der tapte Nadal 5-7. Et tredje sett ble spilt for å kåre en vinner, og der viste den gamle gruskongen rutine og vant 6-3. Oppgjøret varte i litt over tre timer.

    I neste runde skal Nadal opp mot Jiri Lehecka. Den unge tsjekkeren er nummer 31 på verdensrankingen, mens Nadal er helt nede på 512.-plass som følge av et langt skadeavbrekk.

    Nylig var Nadal tilbake i konkurranse for første gang på over tre måneder. Trolig er han inne i sitt siste år som elitespiller. (NTB)

    Rafael Nadal
    Foto: OSCAR DEL POZO / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal