NRK Meny
Normal

Kan bli spansk i VM også

For Alejandro Valverde er alle gode ting tre. Tredje gang han sto på pallen i Spania Rundt ble det som seierherre. Endelig lyktes han i vueltaen. Kan han
lykkes i VM også?

Alejandro Valverde
Foto: MIGUEL VIDAL / REUTERS

Valverde har hatt en tendens til å rote bort et godt utgangspunkt i dette store etapperittet. Denne gang satt han med overlegen kontroll hele veien. Og til slutt fikk han Samuel Sanchez med seg på pallen og spansk dobbeltseier var stort.

Valverde har vært på pallen i VM 3 ganger, men aldri vunnet. Sanchez som ble olympisk mester i fjor, har aldri vært på pallen.

Spania stiller i Mendrisio med et utrolig sterkt lag, og har nok sammen med Italia det sterkeste laget. Og det sterkeste laget får som regel vinneren.

Vinneren i VM de fem siste årene har kjørt (ikke nødvendigvis fullført) Spania rundt. Valverde og Sanchez har kanskje blitt noe psykisk utladet etter ”kjøret”
om gullet i Spania. Men de blir absolutt å regne med.

Men i mine øyne er italieneren Damiano Cunego den store favoritten. Han vant to etapper i Spania Rundt på en suveren måte og har et solid mannskap bak seg i kampen om VM-tittelen.

Siste nytt

 • Remis for Carlsen mot Anand

  Magnus Carlsen spilte remis mot sin gamle VM-utfordrer Vishy Anand fra India i 9. runde av Wijk aan Zee-turneringen. Carlsen spilte med svarte brikker og etter 32 trekk ble spillerne enig om remis. Etter ni kamper er nordmannen med og kjemper om seieren.

  Magnus Carlsen i Riyadh
  Foto: FARIS GHAITH /AFP / NTB scanpix
 • Nadal trakk seg fra Australian Open

  Rafael Nadal trakk seg fra Australian Open i Melbourne etter at han pådro seg en skade i fjerde sett mot Marin Cilic. Spanjolen spilte fem sett mot Cilic før han valgte å trekke seg fra kampen.

  Rafael Nadal
  Foto: Saeed Khan / AFP
 • Mowinckel leder i Italia

  Ragnhild Mowinckel kjørte raskest av samtlige i første omgang av verdenscuprennet i storslalåm i italienske Kronplatz tirsdag.

  Mens storfavoritten Mikaela Shiffrin kjørte ut. Mowinckel kjørte en strålende omgang og hoppet opp og ned av glede i målområdet etter å ha kjørt inn åtte hundredeler foran hjemmehåpet Marta Bassino. Tyske Viktoria Rebensburg følger ytterligere ett hundredel bak på tredjeplass. Andre omgang starter kl: 13.00.

  mow
  Foto: Marco Tacca / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Vinterstudio
Vinterstudio
Slalåm, menn
V-cup alpint: Slalåm 1. omgang, menn
V-cup alpint: Slalåm 1. omgang menn
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, menn
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang menn