Kan bli spansk i VM også

For Alejandro Valverde er alle gode ting tre. Tredje gang han sto på pallen i Spania Rundt ble det som seierherre. Endelig lyktes han i vueltaen. Kan han
lykkes i VM også?

Alejandro Valverde
Foto: MIGUEL VIDAL / REUTERS

Valverde har hatt en tendens til å rote bort et godt utgangspunkt i dette store etapperittet. Denne gang satt han med overlegen kontroll hele veien. Og til slutt fikk han Samuel Sanchez med seg på pallen og spansk dobbeltseier var stort.

Valverde har vært på pallen i VM 3 ganger, men aldri vunnet. Sanchez som ble olympisk mester i fjor, har aldri vært på pallen.

Spania stiller i Mendrisio med et utrolig sterkt lag, og har nok sammen med Italia det sterkeste laget. Og det sterkeste laget får som regel vinneren.

Vinneren i VM de fem siste årene har kjørt (ikke nødvendigvis fullført) Spania rundt. Valverde og Sanchez har kanskje blitt noe psykisk utladet etter ”kjøret”
om gullet i Spania. Men de blir absolutt å regne med.

Men i mine øyne er italieneren Damiano Cunego den store favoritten. Han vant to etapper i Spania Rundt på en suveren måte og har et solid mannskap bak seg i kampen om VM-tittelen.

Siste nytt

 • Ruud til ny semifinale

  Casper Ruud fortsetter storspillet på grus. I European Open i Hamburg er nordmannen klar for sin andre strake semifinale.

  I kvartfinalen fikk nordmannen tøff kamp av jevngamle Ugo Humbert, men skrudde opp tempoet og kjørte over franskmannen i det tredje settet. Dermed endte det 7-5, 3-6, 6-1 til Ruud.

  I semifinalen møter han russiske Andrej Rublev.

  Casper Ruud - Hamburg European Open
  Foto: Cathrin Mueller / Reuters
 • Carlsen feide Giri av brettet

  Magnus Carlsen levnet ikke Anish Giri noen sjanse og avgjorde kvartfinalen i Banter Series i løpet av bare sju partier.

  Carlsen vant de tre første lynsjakkpartiene i best av ti-kampen.

  Dermed møter Carlsen Levon Aronian i semifinalen.

  Magnus Carlsen
  Foto: Christian Kråkenes / NRK
 • Ganna verdensmester i tempo

  Italienske Filippo Ganna var overlegen på hjemmebane og syklet inn til VM-gull i det individuelle temporittet under VM i Romagna-området i Italia.

  Belgiske Wout van Aert tok sølv 26 sekunder bak, mens Stefan Küng fra Sveits tok bronsen.

  21 år gamle Andreas Leknessund imponerte i sitt første VM-ritt for senior og ble nummer 13, den beste plasseringen av en nordmann i en VM-tempo noensinne.

  Foto: Jean-christophe Bott / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal