NRK Meny
Normal

Kan bli spansk i VM også

For Alejandro Valverde er alle gode ting tre. Tredje gang han sto på pallen i Spania Rundt ble det som seierherre. Endelig lyktes han i vueltaen. Kan han
lykkes i VM også?

Alejandro Valverde
Foto: MIGUEL VIDAL / REUTERS

Valverde har hatt en tendens til å rote bort et godt utgangspunkt i dette store etapperittet. Denne gang satt han med overlegen kontroll hele veien. Og til slutt fikk han Samuel Sanchez med seg på pallen og spansk dobbeltseier var stort.

Valverde har vært på pallen i VM 3 ganger, men aldri vunnet. Sanchez som ble olympisk mester i fjor, har aldri vært på pallen.

Spania stiller i Mendrisio med et utrolig sterkt lag, og har nok sammen med Italia det sterkeste laget. Og det sterkeste laget får som regel vinneren.

Vinneren i VM de fem siste årene har kjørt (ikke nødvendigvis fullført) Spania rundt. Valverde og Sanchez har kanskje blitt noe psykisk utladet etter ”kjøret”
om gullet i Spania. Men de blir absolutt å regne med.

Men i mine øyne er italieneren Damiano Cunego den store favoritten. Han vant to etapper i Spania Rundt på en suveren måte og har et solid mannskap bak seg i kampen om VM-tittelen.

Siste nytt

 • Thomas ny mann i gul trøye

  Geraint Thomas vant den ellevte etappen av årets Tour de France og tar også over den gule ledertrøyen fra Greg Van Avermaet. På siste stigning stakk briten ifra. Lagkamerat Chris Froome kom i mål 20 sekunder bak Thomas, sammen med Tom Dumoulin.

  Geraint Thomas
  Foto: Marco Bertorello / AFP
 • Norge slår Spania i fotball-EM

  Det norske J19-landslaget i fotball åpnet EM med 2–0-seier over Spania. Andrea Norheim ble tomålsscorer i første omgang. Og selv om spanjolene hadde ballen mye av kampen, forsvarte de norske jentene seg godt. Neste kamp for J19-laget er mot Frankrike.

  Laster Twitter-innhold
 • Klar for Tour de France-lag

  Anders Skaarseth skal sykle for det franske profflaget Cofidis fra 1. august. Det har TV 2 fått bekreftet av en rekke kilder tett på 23-åringen. – Det er en spennende mulighet for Anders, sier sykkelsjefen i Uno-x, Jens Haugland til TV 2.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical kvalifisering