NRK Meny
Normal

Hushovd og fire norske brøt

Thor Hushovd ledet an i gruppen av fem norske ryttere som sto av den krevende fellesstarten i sykkel-VM i Mendrisio søndag.

Thor Hushovd
Foto: FRED TANNEAU / AFP

tillegg til Hushovd valgte både Lars Petter Nordhaug, Håvard Nybø, Roy Hegreberg og Frederik Willmann å bryte landeveisrittet.

- Jeg merket at jeg ikke hadde dagen. Jeg var tom for energi. Det var en krevende løype som ikke passer meg så godt, så jeg valgte å stå av, sa Hushovd til NTB.

Norge stilte med et rekordstort lag bestående av ni ryttere til VM-rittet. Kurt Asle Arvesen, Edvald Boasson Hagen, Gabriel Rasch og Stian Remme er rytterne som fortsatt var med i rittet ved 16.20-tiden.

- Nå skal jeg ta meg ferie, sa Hushovd etter å ha stått av.

Saken oppdateres

Siste nytt

 • Berg Edseth til topps

  Marte Berg Edseth vant superkombombieni NM etter en strålende slalåmomgang. Edseth lå på annenplass etter utfordelen, 0,84 sekunder bak Hannah Sæthereng, som måtte ta til takke med sølvet. Maren Skjøld endte på tredjeplass.

  NM Alpint på Hafjell
  Foto: Norges Skiforbund/Alpin-NM Hafjell/ / NTB scanpix
 • Gull til Windingstad

  Rasmus Windingstad kjørte seg opp fra 6.-plass til seier under superkombinasjonen i NM torsdag. Han sikret seg NM-gullet med 0,46 sekunders margin til Joachim Jagge Lindstøl på sølvplass, mens Sebastian Foss Solevåg tok bronsen.

  Rasmus Windingstad
  Foto: Joe Klamar / AFP
 • Gjekstad presentert i Kristiansand

  Ole Gustav Gjekstad blir hovedtrener for Vipers Kristiansand fra neste sesong. Han har skrevet under en treårskontrakt med den ambisjonsrike håndballklubben. Vestfoldingen ble presentert på en pressekonferanse torsdag.

  Ole Gustav Gjekstad ny Viperstrener
  Foto: Sander Heggheim / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
VM kunstløp: Friløp par
VM kunstløp: Friløp par