NRK Meny
Normal

Kjærgaard-saken kan havne i domsutvalget: – Bør ta et oppgjør

Norges Cykleforbund vil torsdag bestemme hvordan de skal reagere mot sportssjef Steffen Kjærgaard som har innrømmet dopingmisbruk.

Norges Cykleforbund med pressekonferanse direkte fra Gardermoen.

Følg pressekonferansen her. Vi har dessverre tekniske problemer med bildet, men du kan høre hva som blir sagt.

Sykkelforbundet reagerte umiddelbart med å permittere 39-åringen for to uker siden, men de har hele tiden vurdert å ta saken videre til Norges Idrettsforbunds domsutvalg.

NRK.no følger sykkelforbundets pressekonferanse fra klokken 21.00.

Ifølge generalsekretær Bjørn Sætre i NCF skal det også vurderes grunnlag for reaksjon mot tidligere sportssjef Svein Gaute Hølestøl, som hele tiden har visst om Kjærgaards dopingfortid.

– Ble ikke beroliget

Siden dopinginnrømmelsene har forbundet hatt samtaler med både Kjærgaard og Hølestøl, og ifølge tidligere proffsyklist Mads Kaggestad skal det ha kommet frem svært interessante opplysninger.

– Jeg vet ikke mer enn at representanter fra forbundet ikke ble beroliget etter møtet. Jeg tror det gjelder informasjon både fra Kjærgaard og Hølestøl, men jeg vet ikke hva, sier Kaggestad.

Dersom forbundet åpner sak i Norges Idrettsforbunds domsutvalg, kan det ende i utestengelse og bøter. Den strengeste straffen er utestengelse fra idretten på livstid.

Tiedemann

Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen vil legge frem forbundets konklusjon torsdag kveld.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Siden saken er foreldet, må sykkelforbundet i så fall åpne sak på at de har brakt sporten i vanry. Det er uansett opp til domsutvalget, men forbundet kan gjøre en markering overfor dopingmisbruk, sier Kaggestad.

– Vil være feigt

Gunnar Martin Kjenner, ekspert i idrettsjus, har vært klar på at Kjærgaard bør straffeforfølges.

– Det vil være feigt i superklasse ikke å ta et slikt oppgjør. Doping i idretten er den største kreftsvulsten, og den spiser opp idretten innenfra. Den må bare bekjempes, sa Kjenner til NRK da saken ble kjent.

– Kjenner har sikkert rett i det han sier. Han kjenner dette veldig godt, og bedre enn meg. Men vi må se på hva Kjærgaard har gjort, hva han har stått for, og på mennesket Steffen Kjærgaard. Så må vi se på hvilken skade dette har påført sykkelforbundet og våre sponsorer, svarte sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen.

Siden da har sykkelforbundet hentet inn juridisk rådgivning i saken. Torsdag skal det trolig også tas stilling til om sykkelforbundet har rett til å sparke Kjærgaard, og dermed slippe å betale lønn ut 2012.

Siste nytt

 • Uendret på kvinnenes FIFA-ranking

  Norge avslutter året på 14.-plass på FIFA-rankingen i fotball for kvinner. Det er uendret fra september. Norge deler plasseringen med Sør-Korea. Verdensmester USA topper rankingen foran Tyskland og England.

  Sjögren
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Hvas med norsk rekord

  17 år gamle Tomoe Zenimoto Hvas svømte inn til tredje beste tid i forsøkene på 200 meter medley fredag. Han satte norsk rekord med tiden 1.54,08 - halvannet sekund bedre enn hans forrige rekord på 1.55.52.

   Tomoe Zenimoto Hvas
  Foto: SVT
 • Østerbø vant i Kina

  Øystein Kvaal Østerbø løp fredag inn til seier på mellomdistansen under siste runde av parkverdenstouren i orientering i Kina. Etter 5.-plass på onsdagens sprint, ble det fredag fulltreff for Østerbø. Han løp inn til seier et halvminutt foran Frederic Tranchand.

  østerbø
  Foto: SÖREN ANDERSSON / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: Super-G, menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G menn
V-cup alpint: Super-G menn
Best i verden: Kupper'n
V-cup skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
EM svømming
VM håndball kvinner: Oppvarming til semifinale
VM håndball kvinner: Semifinale Nederland - Norge