Kaller Federer «umoderne» før Wimbledon-finalen

LONDON/OSLO (NRK.no) Roger Federer drømmer om sin åttende Wimbledon-tittel, men Mats Wilander mener Novak Djokovic må påta seg favoritt-stempelet mot den «umoderne» sveitseren.

Roger Federer

Roger Federer går av banen etter å ha beseiret Milos Raonic i semifinalen i årets Wimbledon.

Foto: GLYN KIRK / Afp

Roger Federer jakter sin åttende Wimbledon-triumf når han møter Novak Djokovic i søndagens finale. Med seier blir han den mestvinnende mannlige singelspilleren i turneringens historie. Kampen sendes på NRK1 og streames NRK.no fra klokka 15.00.

Men Eurosports tennisekspert Mats Wilander sier til NRK at han tror Federer vil få det tøft.

Mats Wilander

Mats Wilander hyller Roger Federer, men mener spillestilen hans er umoderne.

Foto: STANISLAV ZBYNEK / AP

– Novak Djokovic er favoritt, det må man si, men han har tapt fem av sine seks siste Grand Slam-finaler, og de siste tre har han tapt, så selvtilliten er kanskje ikke på høyden når han går inn i en Grand Slam-finale, sier svensken som selv vant sju Grand Slam-titler i sin karriere som aktiv.

Må heve seg

Wilander sier at Federer allikevel er den som har imponert mest i årets turnering. Allikevele tror han sveitseren må heve spillet sitt ytterligere for å slå Djokovic.

– Men det tror jeg han kan. Han kan spille bedre og annerledes, og han kan få Djokovic til å spille dårligere også, og det er det ikke mange som kan. Men han kan det med spillet han spiller, han kommer fram på nettet og slicer, og mikser opp spillet på et imponerende vis, sier Wilander, som skryter av Federers evne til å bite seg fast i verdenstoppen.

– Han har vært i Grand Slam-finaler i elleve-tolv år nå, og han er faktisk ganske umoderne i sin spillestil. Det er fantastisk, sier Wilander.

Drømmer om tittel nummer åtte

Novak Djokovic

Novak Djokovic er favoritt i finalen, mener Mats Wilander.

Foto: POOL / Reuters

Da Federer vant den prestisjefulle turneringen i 2012, tangerte han britiske William Renshaw og amerikanske Pete Sampras i antall seirer på Wimbledon-gresset. Søndag spiller sveitseren for å trone alene på topp som tidenes spiller i den tradisjonsrike gressturneringen.

– Jeg får masse energi av tanken. En åttende tittel vil bety veldig mye, sier Federer.

Han vant turneringen fem ganger på rad fra 2003 til 2007. Han vant også i 2009 og 2012 og tapte finalen i Wimbledon i 2008.

– Det er helt uvirkelig at jeg har vært så suksessfull her, fortsetter Federer.

Kan bli eldste vinner

Veteranen har også mulighet til å sette en annen rekord med seier. Mannen som snart fyller 33 år vil med seier bli den eldste vinneren av mennenes singelturnering etter at Wimbledon ble åpnet for profesjonelle i 1968.

– Jeg gleder meg virkelig til finalen, og det føles slik det skal foran en finale. Jeg lengter etter å komme i gang, sier Federer.

Etter å ha vært i 25 Grand Slam-finaler i sin karriere, fikk Federer i 2012 en ryggskade. Det har hindret den populære tennisstjernen fra å spille på sitt beste de to siste årene. Sveitseren har ikke vært i en Grand Slam-finalen siden Wimbledon-seieren i 2012.

– Jeg vet at jeg ikke har ti år igjen som toppspiller, så jeg vil sørge for å nyte finalen så mye som jeg kan. At jeg får sjansen til å oppleve dette igjen, er bare stort, sier Federer, som står med 17 triumfer fra de fire store tennisturneringene.

Møter tøff motstand

Det blir ingen enkel oppgave for Federer å skrive historie. På den andre siden av nettet står verdenstoer Novak Djokovic fra Serbia. De møtes til kamp for 35. gang, og Federer står med 18 seire, mens serberen har 16 seire i innbyrdes oppgjør.

– Novak og jeg spiller alltid gode kamper mot hverandre. Han er en stor spiller og vant til slike begivenheter. Han har vunnet her før, så han vet hva som skal til, sier Federer.

Djokovic tapte i forrige måned finalen i Roland-Garros mot spanske Rafael Nadal. Mot Federer håper han å ta sin sjuende Grand Slam-tittel i karrieren.

– Det ligger mye motivasjon i å vinne finalen for meg etter å ha tapt de tre siste Grand Slam-finalene jeg har spilt. Å vinne ville betydd mye for meg mentalt, sier Djokovic.

Siste nytt

 • Raikkönens første siger på fem år

  Kimi Raikkönen vann US Grand Prix i Austin i kveld og tok sin første formel 1-siger sidan 2013. Det innebar også at Lewis Hamilton enno ikkje har sikra seg årets VM-tittel. Hamilton enda på tredjeplass i dag, også slått av Max Verstappen.

  Kimi Raikkönen
  Foto: Darron Cummings / AP
 • Iversen rammet av omgangssyke

  Emil Iversen er nå, i likhet med Petter Northug, rammet av omgangssyke i Val Senales. – Vi følger situasjonen tett, tar alle forhåndsregler, sier landslagslege Øystein Andersen i en pressemelding søndag kveld.

  Medietreff Langrenn Menn Elite Sprint & Allround
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag