Hopp til innhold

Kalla tar igjen Johaug

Charlotte Kalla er like bak Johaug ved veksling, og nå er det Maria Rydqvist og Uhrenholdt Jacobsen som skal duellere. Niskanen ligger hele 16 sekunder bak, og ser ut til å være ute av dansen.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

Siste nytt

  • TA: Dommeren anmeldte mann for grove trusler etter omstridt avgjørelse i Molde

    Fotballdommer Marius Lien gikk tirsdag til politiet i Skien og anmeldte trusler han mottok etter eliteseriekampen mellom Molde og Sarpsborg dagen i forveien.

    Det er Telemarksavisa som har snakket med fotballdommeren om etterspillet etter kampen i Molde.

    På tampen av oppgjøret ville Molde ha straffespark, men fikk ikke medhold av Lien. I stedet gikk Sarpsborg rett i angrep og satte inn 4-2-målet. I etterkant ble kamplederen kalt ut til VAR-skjermen for å vurdere straffesituasjonen på nytt, men valgte å stå fast på sin beslutning.

    I etterkant innrømmet han at det var en gal avgjørelse.

    Nå har 29-åringen valgt å anmelde en person som sendte ham flere meldinger med truende innhold etter kampen. En av meldingene kom raskt etter kampslutt, den andre flere timer deretter. I den første sto det:

    «Hei, du din forbanna retardet tilbakestående dommer. Setter du dine bein i Sandefjord for å dømme kommer jeg til å knekke begge beina dine. Forbanna korrupte jævla horedommer».

    Lien sier til TA at han har høy terskel for å akseptere tilbakemeldinger, men:

    – Det kan også godt være at dette var skrevet i affekt, og ikke bokstavelig ment, men det var uansett langt over streken og bør reageres på – ikke minst av preventive hensyn, sier han.

    Kamplederen reagerer også på at han fikk en ny melding fra samme person natt til tirsdag.

    – Én ting er meldinger som kommer inn rett etter klokka 19.00, når det fortsatt er mye følelser. Men når det kommer mange timer etterpå, når folk har fått pustet ut litt, så blir det straks litt mer alvorlig. Da mener jeg man må ta konsekvensene, sier Lien. (NTB)

    Marius Lien
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
  • Mesterliga-finalen til Oslo i 2026

    Finalen i Mesterligaen for kvinner i 2026 skal spilles på Ullevaal Stadion. Det melder Norges Fotballforbund i en pressemelding.

    – Dette er fantastisk for hele norsk fotball. Utviklingen i internasjonal kvinnefotball går i rekordfart, med de beste lagene på et veldig høyt nivå. Det er i enorm vekst sportslig, kommersielt og publikumsmessig, så det er en ære å få mulighet til å arrangere den største kampen av dem alle, sier fotballpresident Lise Klaveness.

    – Vi håper og tror at dette vil inspirere flere unge jenter og kommende generasjoner til å spille fotball. Ringvirkningene av et slikt arrangement vil komme barn og unge i Oslo til gode, noe som er et klart mål for kommunen, sier byrådsleder i Oslo, Eirik Lae Solberg.

    Onsdag bestemte også det europeiske fotballforbundet (Uefa) at finalen i Mesterligaen for menn skal spilles i Budapest i 2026.

    Ullevaal Stadion har i en årrekke blitt brukt som landslagsarena og har en kapasitet på 27.182 tilskuere.

    Ullevaal
    Foto: BILDBYRÅN
  • To debutanter i Ståle Solbakkens landslagstopp

    Andreas Schelderup ble onsdag presentert som en del av Ståle Solbakkens landslagstopp.

    – Det er en belønning for en god sesong. Dette kan være en boost for ham for å ta det neste steget, sier Solbakken om Schelderup.

    19-åringen, som har vært utlånt fra portugisiske Benfica, står med ti mål og ellve assist på 38 kamper. Han har vært en av lagets beste spillere.

    Med i troppen er også Glimt-profilen Jostein Gundersen. Han gjorde i vinter overgang fra Tromsø til erkerivalen Glimt.

    – Vi har lyst til at han skal bli litt kjent med miljøet og vi bli litt kjent med han, sier Solbakken.

    Norge møter først Kosovo på Ullevaal stadion 5. juni, deretter mot EM-klare Danmark på Brøndby Stadion 8. juni.

    Privatlandskampene skal spilles mot Kosovo på Ullevaal stadion 5. juni, og mot Danmark på Brøndby Stadion 8. juni.

    Her er hele troppen:
    Målvakter: Mathias Dyngeland (Brann), Ørjan Håskjold Nyland (Sevilla), Egil Selvik (Haugesund).

    Forsvarsspillere: Kristoffer Vassbakk Ajer (Brentford), Jostein Gundersen (Bodø/Glimt), Andreas Hanche-Olsen (Mainz), Marcus Holmgren Pedersen (Sassuolo), Julian Ryerson (Borussia Dortmund), David Møller Wolfe (AZ), Leo Skiri Østigård (Napoli).

    Midtbanespillere: Patrick Berg (Bodø/Glimt), Sander Berge (Burnley), Oscar Bobb (Manchester City), Aron Dønnum (Toulouse), Antonio Nusa (Brugge), Kristian Thorstvedt (Sassuolo), Morten Thorsby (Genoa), Hugo Vetlesen (Brugge), Martin Ødegaard (Arsenal), Andreas Schjelderup (Benfica).

    Angrepsspillere: Erling Braut Haaland (Manchester City), Jørgen Strand Larsen (Celta), Alexander Sørloth (Villarreal).

    Andreas Schjelderup Jostein Gundersen
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal