Hopp til innhold

Kalla tar igjen Johaug

Charlotte Kalla er like bak Johaug ved veksling, og nå er det Maria Rydqvist og Uhrenholdt Jacobsen som skal duellere. Niskanen ligger hele 16 sekunder bak, og ser ut til å være ute av dansen.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

Sportsnyheter

Robert Lewandowski

Unge for alltid

De fleste EM-stjernene kan snart spille til de er 40 år, tror eksperter. Hva kan vi lære av utøverne som aldri blir gamle?

Landslagspadlerne og brødrene Amund og Eivind Vold har begge blitt diagnostisert med kreft.

Lillebroren overlevde blodkreft: Fem år senere fikk han selv kreftbeskjeden

Eivind og Amund Vold er brødre og landslagsutøvere i padling. Først ble Amund (26) rammet av blodkreft, og få år senere merket Eivind (31) at noe var galt også med ham.

Mbappe

Knallhardt ut mot blodig Mbappé: – Mangler respekt for motstanderen

En blodig Kylian Mbappé fikk flere til å reagere. Han brakk nesa og skal få laget en maske.

Siste nytt

  • Boutera åtte sekunder bak OL-kravet på 3000 meter hinde

    Den norske friidrettsløperen Jacob Boutera klokket inn på 8.23,21 på 3000 meter hinder under et stevne i Finland tirsdag. Det er åtte sekunder unna OL-kravet.

    OL-kravet på distansen lyder 8.15,00. Den norske 28-åringen ble nummer fem, seks sekunder bak Abraham Seme fra Etiopia.

    Boutera klarte ikke å nå finale på 3000 meter hinder under friidretts-EM i Roma tidligere i juni. Da var han snaut fire sekunder unna å kvalifisere seg.

    – Jeg visste at jeg måtte overprestere litt for å gå til finalen. Det er skuffende at jeg ikke klarer det. På én måte er jeg glad for å være tilbake i mesterskap etter et år uten, men man er her for å komme til finalen, sa han til NRK etter forsøket.

    28-åringen fra Aurskog har en bestenotering på 8.21,69 på distansen, satt i nettopp Åbo for to år siden.

    (NTB)

    1C3TTfVcXU0
    Foto: NTB
  • NRK erfarer: Detaljer gjenstår før Jan-Erik Aalbu blir ny hoppsjef

    Ifølge NRKs informasjon vil Jan-Erik Aalbu i løpet av tirsdag kveld signere kontrakten som gjør ham til ny sjef for hopplandslaget.

    Stillingstittelen var tidligere kalt sportssjef, men nå er den endret til daglig leder.

    Aalbu har tidligere vært hopp- og kombinertsjef i perioden 2002 til 2004.

    I 2003/04-sesongen oppnådde han store meritter som Sigurd Pettersens sammenlagtseier i Hoppuka, og Roar Ljøkelsøys VM-gull i skiflyging i Planica.

    Fra perioden 2004 til 2024 var det Clas Brede Bråthen som var sportssjef. I en kort periode har Ståle Villumstad vært konstituert sportssjef, men ifølge NRKs kilder vil Aalbu nå ta over jobben som øverste leder.

    Han kommer fra jobben som kommersiell leder i Norges Håndballforbund.

    Aalbu tar over et hopplandslag i økonomisk krise, og et landslag som det siste halve året har vært preget av en rekke konflikter.

    NRK vet at hoppkomitéen har søkt etter en ny leder som konkret kan hjelpe laget med å få inn sponsorer.

    Landslagstroppen for kommende sesong er ennå ikke tatt ut, og det er heller ikke bestemt hvem som skal trene de mannlige hopperne.

    SowlFGjw5ZM
    Foto: NTB
  • Tyrkia seiret etter drømmescoringer: – Noe av det sykeste jeg har sett

    Tyrkia slo EM-debutant Georgia 3-1 i den første kampen i gruppe F. Det takket være scoringer i toppklasse fra Mert Müldür og Arda Guler.

    Tyrkia var ekstremt nære å ta ledelsen etter 10 minutter da Tyrkias Ayhan banket til fra 16-meter, men ballen gikk i innsiden av stolpen, langs mållinja og ut over dødlinjen.

    Etter 25 minutter sendte Müldur Tyrkia i ledelsen med en drømmevolley fra like utenfor 16-meteren.

    – En av EMs fineste scoringer til nå. Det er helt nydelig, utbrøt NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

    Minuttet senere fikk Tyrkia en potensiell 2-0-scoring annullert for offside. I stedet svarte Georgia og Georges Mikautadze med en utlikning 32 minutter ut i kampen. Og nå struttet selvtilliten for georgierne, som tre minutter senere var centimeter unna å ta ledelsen.

    Det svingte frem og tilbake også i andreomgang. Men C-momentet kom først da Real-Madrids 19 år gamle Arda Guler sendte i vei et langskudd i vinkelen etter 65 minutter.

    Like etterpå stod tverrliggeren i veien for georgisk utligning etter skudd fra Giorgi Kochorashvili. På overtid bommet samme mann fra fem meter. Og med ett minutt igjen sendte Georgia et frispark i stolpen, og avsluttet med det en ellevill kamp.

    I stedet kontret Muhammed Kerem Akturkoglu inn 3-1, og tyrkerne kunne juble for tre poeng i sin åpningskamp.

Sendeplan

Kl. Program Kanal