Hopp til innhold

Hentet tre og et halvt minutt - ropte unnskyld da hun passerte konkurrenten

Ragnhild Femsteinvik hentet inn tre og et halvt minutt på Juni Arnekleiv på siste etappe av NM-stafetten. Nå henvises Femsteinvik til midtsetet på flyet på vei til ferie.

– Jeg fikk så vondt av henne, så jeg så unnskyld da jeg gikk forbi. Jeg merket at jeg gled rett fra. Det er deilig å vinne, men det er kjedelig når det blir på den måten, sier Ragnhild Femsteinvik til NRK etter NM-stafetten i skiskyting.

For da Femsteinvik gikk ut på sin siste etappe, lå hun tre og et halvt minutt bak ledende Juni Arnekleiv. Ekspertene hadde allerede kåret vinneren da Hordaland gikk inn til siste skyting.

Men sjelden har vel uttrykket «stafett er stafett» vært mer passende.

– Jeg sa vel at Arnekleiv ikke kunne tape dette. Men jeg må slutte å tro at ting er avgjort før det er avgjort, sier NRKs ekspert Ola Lunde.

Tre strafferunder på siste skyting

– Det var jo voldsomt til matchball jeg skulle få da, sa Arnekleiv før hun la i vei på etappen som mange trodde skulle bli en enkel sak for elitelandslagsløperen.

Men allerede på første skyting på den siste skytingen kunne man ane at noe var i gjerde. Arnekleiv måtte bruke flere ekstraskudd, og ute i løypa gikk det seint.

Og på den avgjørende sisteskytingen ble det fullstendig kollaps.

Arnekleiv

PASSERT: Juni Arnekleiv slet med dårlige ski, dårlig skyting og dårlig form i sesongens siste løp, men sikret likevel sølv for Nord Østerdal.

Foto: NTB

Arnekleiv måtte ut i tre strafferunder.

– Jeg tenkte jeg skulle gå inn og være offensiv. Det følte jeg egentlig at jeg var også. Men det stemte ikke med timinga, da blir det dumt. Det blir vanskelig å rette opp når du starter med fire bom.

Bak hadde Ragnhild Femsteinevik og Hordaland tatt igjen Nordland, og da hun unngikk strafferunde på siste skyting, så hadde hun bare 42,3 sekund opp til Arnekleiv.

– Jeg fikk sekundering ut fra skyting om at Juni hadde skikkelig dårlige ski. Så jeg tenkte at jeg kunne klare det, sier Femsteinevik til NRK.

  • Herrenes stafett begynner 14.00. Den kan du se her.

Reiser sammen på ferie

Og da hun hadde tatt igjen over 40 sekunder og passerte Arnekleiv i bakken mot mål så hadde Femsteinevik behov for å rope til landslagsvenninnen.

Femsteinvik

OPPTUR: Ragnhild Femsteinvik har hatt en tøff sesong, men fikk en etterlengtet opptur på NM-stafetten søndag.

Foto: AFP

Og selv om hun ikke fikk svar, så bekrefter Arnekleiv at hun hørte ropet fra Femsteinevik.

– Ja, det hørte jeg. Jeg tenkte bare at «den her får du bare ta, du har hatt stang ut hele sesongen.» Det er greit, den er fortjent, hun var bedre enn meg i dag, sier Arnekleiv.

– Det er selvfølgelig dritsurt å tape førsteplassen når Maren og Eline gjør så gode etapper som de gjør i dag. Men det er et lag, alle tre må lykkes, legger Arnekleiv til.

Søndag kveld drar de to landslagsløperne sammen på ferie etter sesongen. Det har i hvert fall vært planen.

– Det blir til Malaga, med Ragnhild. Hun sa til meg at «jeg håper du fortsatt har lyst til å reise på ferie med meg, selv om jeg passerte deg på siste runde». Jeg sa jeg er reiseleder, så jeg bestemmer hvem som får den billetten, spøker Arnekleiv.

Femsteinvik blir i hvert fall henvist til midtsetet på flyturen ned, opplyser sølvmedaljør Arnekleiv.

– Ja, det kan du banne på, gliser hun.

Krevende forhold

Også på herresiden ble det en tung dag for skiskytterne. Forholdene var så krevende at ekspertene knapt det dem så da de så langrennstidene.

– Vi ser at de har brukt 25 minutter på første etappe. Det tror jeg aldri jeg har sett på en 7,5 kilometer, sa Synnøve Solemdal.

– Det er tilbake til den gamle treski-tida på en etappe. Det sier veldig mye om de tunge forholdene her, sa Ola Lunde.

I tillegg til krevende forhold i løypa, ble det bommet og bommet på standplass. Ut på den siste etappen lå Tarjei Bø rundt halvannet minutt bak Vetle Sjåstad Christiansen. Men da sistnevnte måtte ut i tre strafferunder på den siste skytingen, var det Bø som til slutt sikret et overlegent NM-gull for Sogn og Fjordane.

– Jeg fikk litt vondt av ham. Det er kjedelig å stå i vinden sånn. Jeg skjønte at det ikke hjalp å vente på at vinden skulle stoppe, for den stoppet aldri, sier Tarjei Bø om duellen med Christiansen på den siste etappen.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal