Jublet over hjemmebane: – Ble mer stress enn glede

Strømsgodset var seierssikre etter at det ble hjemmebane og et 1. divisjonslag i trekningen. Dagen derpå er skuffelsen stor i Drammen.

Supporterne jublet godt når de fikk vite at Strømsgodset hadde trukket Kongsvinger som motstander i semifinalen i cupen.

– Jeg er veldig skuffet, spesielt på hjemmebane. Det ble mer og mer anspent utover i kampen, sukker sportssjef i Strømsgodset, Jostein Flo, dagen etter tapet for Kongsvinger.

Cupfinale-billetten er dermed tapt for Godsets del, til tross for hjemmbanefordelen. KIL skal spille sin aller første cupfinale noensinne.

– Vi spilte bra de første 20 minuttene. Det ble stress etter at Kongsvinger tok føringen. Spenningsnivået tok overhånd. Hjemmebane ble en høyere stressfaktor enn glede. Det ble mange stive skuldrer, sier Flo til NTB.

– Dette kommer til å sitte i litt, sa en svært skuffet trener Tor Ole Skullerud til NRK etter kampen.

Marcus Pedersen

FORTVILTE: Marcus Pedersen etter en misbrukt sjanse mot Kongsvinger.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Seierssikre etter trekning

Under NRKs sending fra Marienlyst stadion etter semifinaletrekningen var stemningen en annen. Da var det vill jubel over å få hjemmebane i semifinalen, men også over å møte 1. divisjonslaget Kongsvinger.

– Vi går selvfølgelig for cupfinale. Vi har slått Rosenborg i to cupfinaler tidligere, og tar gjerne dem i cupfinalen. Men først skal vi ta Kongsvinger i semifinalen, sa en optimistisk markedssjef i klubben, Rune Marthinsen.

Spillende daglig leder i KIL, Espen Nystuen, kommenterte trekningen slik:

– Vi vet det blir tøft, men vi møter ikke opp for å gi dem finaleplassen, sa en mer nøktern Nystuen i NRK-studioet før trekningen.

Dagen derpå tror ikke Marthinsen at Strømsgodset undervurderte Kongsvinger.

– Det vi jublet for var at vi fikk hjemmebane. Det har vært vårt fort i mange år, sier han til NRK.

Tøff høst for KIL

Fortet holdt likevel ikke mot angrepsvillige KIL-spillere, anført av en svært engasjert trener Luis Pimenta.

– Jeg er så stolt av guttene. Nå skal vi møte Rosenborg i cupfinalen. For en drøm, sa en rørt Kongsvinger-trener etter kampen.

Det blir imidlertid en tøff høst for 1. divisjonsklubben - som også kjemper om opprykk til eliteserien.

– Vi kan ikke spille to kamper samme dag. Hver eneste kamp har sin dag, og den dagen skal vi fokusere på den kampen, sier Pimenta om cupfinalen.

Kongsvinger møter Rosenborg i cupfinalen på Ullevaal 20. november.

Les også: Meiner suksesstrenaren ikkje har nokon grunn til å forlate Kongsvinger

Kongsvinger har kvalifisert seg til cupfinale og da måtte trener Luis Berkemeier Pimenta ta til tårene.
Luis Berkemeier Pimenta, treneren til Kongsvinger, hadde nesten ikke stemme igjen da han ble intervjuet etter kampen. Hør intervjuet her.

Siste nytt

 • Norge VM-åpner mot Russland

  Norge møter Russland i sin første kamp i neste års ishockey-VM i Slovakia. Kampen går i Bratislava 10. mai. To dager senere er Sverige motstander, mens Sveits venter 15. mai. På Norges nasjonaldag 17. mai er det kamp mot Østerrike, mens Italia står på menyen dagen etter. Norge avslutter gruppespillet mot Latvia 21. mai.

  Ishockey
  Foto: Geir Olsen Lillehammer NOR, Geir Olsen / NTB scanpix
 • Elofsson rammet av hjerneslag

  Den tidligere svenske langrennsstjernen Per Elofsson (41) forteller i et Instagram-innlegg at han ble rammet av et hjerneslag for tre uker siden. – Forsto at noe var alvorlig galt og har siden knapt kunnet gå på toalettet selv, skriver han.

  Elofsson
  Foto: Anders Wiklund/SCANPIX / NTB scanpix
 • Kamara scoret i Galaxy-seier

  Ola Kamara scoret et av målene da LA Galaxy slo Minnesota United FC 3-1 i Major League Soccer søndag kveld. Zlatan Ibrahimovic scoret det førte målet til Los Angeles-laget. Galaxy er nå bare én seier fra å sikre plassen i sluttspillet.

  Fotball-landskamp menn (privatlandskamp) Norge - Panama.
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag