NRK Meny
Normal

Jublet over hjemmebane: – Ble mer stress enn glede

Strømsgodset var seierssikre etter at det ble hjemmebane og et 1. divisjonslag i trekningen. Dagen derpå er skuffelsen stor i Drammen.

Supporterne jublet godt når de fikk vite at Strømsgodset hadde trukket Kongsvinger som motstander i semifinalen i cupen.

– Jeg er veldig skuffet, spesielt på hjemmebane. Det ble mer og mer anspent utover i kampen, sukker sportssjef i Strømsgodset, Jostein Flo, dagen etter tapet for Kongsvinger.

Cupfinale-billetten er dermed tapt for Godsets del, til tross for hjemmbanefordelen. KIL skal spille sin aller første cupfinale noensinne.

– Vi spilte bra de første 20 minuttene. Det ble stress etter at Kongsvinger tok føringen. Spenningsnivået tok overhånd. Hjemmebane ble en høyere stressfaktor enn glede. Det ble mange stive skuldrer, sier Flo til NTB.

– Dette kommer til å sitte i litt, sa en svært skuffet trener Tor Ole Skullerud til NRK etter kampen.

Marcus Pedersen

FORTVILTE: Marcus Pedersen etter en misbrukt sjanse mot Kongsvinger.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Seierssikre etter trekning

Under NRKs sending fra Marienlyst stadion etter semifinaletrekningen var stemningen en annen. Da var det vill jubel over å få hjemmebane i semifinalen, men også over å møte 1. divisjonslaget Kongsvinger.

– Vi går selvfølgelig for cupfinale. Vi har slått Rosenborg i to cupfinaler tidligere, og tar gjerne dem i cupfinalen. Men først skal vi ta Kongsvinger i semifinalen, sa en optimistisk markedssjef i klubben, Rune Marthinsen.

Spillende daglig leder i KIL, Espen Nystuen, kommenterte trekningen slik:

– Vi vet det blir tøft, men vi møter ikke opp for å gi dem finaleplassen, sa en mer nøktern Nystuen i NRK-studioet før trekningen.

Dagen derpå tror ikke Marthinsen at Strømsgodset undervurderte Kongsvinger.

– Det vi jublet for var at vi fikk hjemmebane. Det har vært vårt fort i mange år, sier han til NRK.

Tøff høst for KIL

Fortet holdt likevel ikke mot angrepsvillige KIL-spillere, anført av en svært engasjert trener Luis Pimenta.

– Jeg er så stolt av guttene. Nå skal vi møte Rosenborg i cupfinalen. For en drøm, sa en rørt Kongsvinger-trener etter kampen.

Det blir imidlertid en tøff høst for 1. divisjonsklubben - som også kjemper om opprykk til eliteserien.

– Vi kan ikke spille to kamper samme dag. Hver eneste kamp har sin dag, og den dagen skal vi fokusere på den kampen, sier Pimenta om cupfinalen.

Kongsvinger møter Rosenborg i cupfinalen på Ullevaal 20. november.

Les også: Meiner suksesstrenaren ikkje har nokon grunn til å forlate Kongsvinger

Kongsvinger har kvalifisert seg til cupfinale og da måtte trener Luis Berkemeier Pimenta ta til tårene.
Luis Berkemeier Pimenta, treneren til Kongsvinger, hadde nesten ikke stemme igjen da han ble intervjuet etter kampen. Hør intervjuet her.

Siste nytt

 • Barcelona filleristet Girona

  Barcelona kom kjapt over åpningssjokket etter Cristián Portus tidlige scoring og snudde til 6-1 hjemme mot Girona i lørdagens Catalonia-oppgjør. Luis Suárez satte tre, Lionel Messi to og Philippe Coutinho ett i storseieren.

  SOCCER-SPAIN-FCB-COR/
  Foto: ALBERT GEA / Reuters
 • Hjemmetap for Ødegaard og Thorsby

  Martin Ødegaard og Morten Thorsby fikk tillit fra start for Heerenveen hjemme mot Excelsior, men duoen maktet ikke å bidra til poeng. Det endte med 0-1-tap. Nicolai Næss var ubenyttet reserve for vertene, ifølge NTB.

  Ødegaard, Thorsby
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Norsk duo hjalp AZ til seier

  Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø spilte samtlige minutter da AZ Alkmaar snudde 0-1 til 2-1 hjemme mot Sparta Rotterdam i nederlandske æresdivisjon. Den tidligere Rosenborg-duoen fikk som vanlig tillit fra start, men ingen av dem scoret, melder NTB.

  Jonas Svensson er klar for AZ Alkmaar
  Foto: @AZAlkmaar på Twitter

Sendeplan

Kl. Program Kanal