Northugs rival: – Formen er et synkende skip

Petter Northug er ikke alene om å slite med virus før OL-sesongen. Emil Jönsson har det, ifølge seg selv, «forjævlig».

Emil Jönsson

Emil Jönsson sliter med virus og innrømmer at han er stresset før OL-sesongen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Den norske skikongen Petter Northug måtte avlyse et høydeopphold på grunn av virus i kroppen, og er fortsatt ikke friskmeldt.

I den grad det er noen trøst, er han ikke alene om å være syk mindre enn fem måneder før OL i Sotsji. Også verdens beste sprinter de siste sesongene, Northugs svenske rival Emil Jönsson, er utslått av virus.

Seig forkjølelse

– Formen har vært som et synkende skip, skriver Jönsson på sin hjemmeside.

Og utdyper:

– Det hele begynte med en lett forkjølelse som bruker å gå over av seg selv etter et par dager. Men denne «jäkla» forkjølelsen var seigere enn noen forkjølelse jeg har hatt før.

Jönsson bruker enda kraftigere ord i intervju med Expressen.se.

– Det har vært tungt når det bare har føltes «forjævlig» hele tiden, sier han.

Blir stresset

Jönsson skal nå være på bedringens vei. Men friskmeldt er han ikke. Og i motsetning til Petter Northug, innrømmer Jönsson at han lar seg stresse.

– Det er en utrolig stressende situasjon for en skiløper som hele tiden kjenner at vinteren nærmer seg med stormskritt, skriver Jönsson.

Siste nytt

 • Borussia Dortmunds første serietap

  Bunnlaget Fortuna Düsseldorf påførte serieleder Borussia Dortmund sesongens første serietap og duket for ny spenning i gullkampen. Målscorerne var Dodi Lukebakio, før Jean Zimmer sørget for 2-0-seier.

  SOCCER-GERMANY-DUS-DOR/
  Foto: THILO SCHMUELGEN / Reuters
 • Zlatan forlenget med LA Galaxy

  Zlatan Ibrahimovic har signert en ny kontrakt med Los Angeles Galaxy og spiller for klubben i Major League Soccer også neste år. Den svenske 37-åringen signerte for Galaxy i mars etter å ha blitt fristilt av Manchester United.

  MLS Red Bulls Galaxy Soccer
  Foto: Chris Carlson / AP
 • Ingrid Syrstad Engen til Wolfsburg

  Ingrid Syrstad Engen har signert for Wolfsburg, melder VG. 20-åringen sier til avisen at hun har signert en kontrakt på to og et halvt år med den tyske toppklubben, men fram til sommerens VM leies hun tilbake til LSK Kvinner.

  Ingrid Syrstad Engen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal