NRK Meny
Normal

Jönsson-feber i Ålesund

Sentralbordet til Aalesund Fotballklubb gikk i stå i dag. Klubben klarte ikke å ta mot alle telefonene fra supportere som ville fornye sesongkortene sine.

Tangoshop

Det var god aktivitet i Tangshop, supporterbutikken til AaFK, tirsdag formiddag.

Foto: Øyvind Johan Heggstad / NRK

– Vi kan vel si at vi opplever en Jönsson-effekt her i dag ja. Det sier billettansvarlig i Ålesund Fotball AS, Ann-Kristin Aarønes.

I går ble det kjent av svenske Jan Jönsson har sagt ja til å trene sunnmørsklubben det neste året.

Idag kom supporternes svar.

– Alle vi har vært i kontakt med i løpet av dagen er positive til ansettelsen av Jönsson som trene. Mange har sagt at de var i tvil om de skulle fornye sesongkortet, men at ansettelsen av Jönsson var utslagsgivende når de nå velger å fornye sesongkortene, sier Aarønes.

Aalesund FK hadde frist i dag for gjenkjøp for de ca. 7500 som kjøpte sesongkort i fjor. Men telefontrøbbel gjør at AaFK nå forlenger denne fristen.

Saken fortsetter under bildet.

Rekordsalg av sesongkort idag

Ann-Kristin Aarønes og Hermann Ekeberg i AaFK konstaterer at sesongkortsalget tok av etter ansettelsen av Jan Jønsson.

Foto: Øyvind Johan Heggstad / NRK

Utsetter gjenkjøpsfrist

– Vi har bestemt oss for å forlenge gjenkjøpsretten til torsdag. Dette fordi pågangen i dag har vært så stor av vi ikke har klart å ta mot alle henvendelsene som har kommet. Dessuten har vi hatt problemer med telefonene, sier Aarønes.

AaFK har hatt stor aktivitet på sine hjemmesider i dag. Mange velger å fornye sesongkortene på nett. Svært mange har ring, og de ivrigste har møtt opp på Color Line stadion for å sikre seg sesongkort.

Under NRKs sitt korte besøk på stadion i formiddag var ca. 20 mennesker innom supporterbutikken for å kjøpe sesongkort. Noen forteller at de uansett ville fornyet sesongkortet, mens andre forteller at avklaringen på trenerspørsmålet var avgjørende for at de tar ett år til på Color Line stadion.

– Vi har ikke full oversikt ennå på hvor mange som er solgt i dag. Men normalt selger vi bra de siste dagene før gjenkjøpsavtalene går ut, men det er liten tvil i at ansettelsen av Jønsson har fått mange som satt på gjerdet ned, og disse har handlet i dag, sier Aarønes.

Færre enn i toppåret

AaFK håper at salget av sesongkort vil ta seg kraftig opp i dagene som kommer, men Aarønes vil foreløpig ikke fortelle hvor mange kort som er solgt så langt.

Pærebrus er ut

Salget av pærebrus er ventet å synke i AaFK etter Rekdals exit. Jønsson sverger, ifølge velinformerte kilder, til Farris.

Foto: Øyvind Johan Heggstad / NRK

I fjor solgte AaFK ca. 7500 sesongkort, mens det i toppåret 2010 ble solgt 8500.

–Vi ligger nok litt bak fjoråret, og vi kan nok ende lavere. Men hvor mange vi kommer til å selge i år er umulig å si noe om nå. Nå skal AaFK også hente inn en ny spiss, og vi kan jo håpe på at dette også vil gi positive utslag på sesongkortsalget når han kommer på plass, sier Aarønes.

Jönsson var også i Vålerengas søkelys, men ifølge gutta i " Aafk-brakka" var det Jönsson som til slutt valgte AaFK fremfor VIF.

Siste nytt

 • Lillehammer nærmer seg finale

  Lillehammer kan bli klare for NM-finale i ishockey til torsdag, etter at de vant sin tredje strake kamp i semifinalen mot Sparta Sarpsborg. Tirsdag endte det 5-3. Vinneren av semifinalen møter enten Storhamar eller Frisk Asker i finalen.

  3. semifinale Sparta-Lillehammer
  Foto: Atle Svendsrud
 • Ny dato for utsatte kamper

  Norges Fotballforbund har berammet de utsatte kampene i Eliteserien. Sandefjord - Ranheim og Tromsø - Strømsgodset spilles 11. april kl. 18.30. Ranheim - Brann og Stabæk - Start spilles 25. april kl. 18.30, mens Mesterfinalen går 26. april.

  Eliteserien fotball 2018. Tromsø-Strømsgodset
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Fossli vant Kulåssprinten

  Sondre Turvoll Fossli (24) vant Kulåssprinten i Sarpsborg tirsdag kveld. Rennet foregikk i klassisk stil. Aleksander Dyrberg Ek kom på andreplass, foran Emil Iversen. OL-konge og verdenscupvinner Johannes Høsflot Klæbo røk ut i kvartfinalen. Maiken Caspersen Falla vant i kvinneklassen, foran Ingvild Flugstad Østberg og Kristine Stavås Skistad.

  Sondre Turvoll Fossli
  Foto: Morten W. Røkeberg / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal