NRK Meny
Normal

Jönsson-feber i Ålesund

Sentralbordet til Aalesund Fotballklubb gikk i stå i dag. Klubben klarte ikke å ta mot alle telefonene fra supportere som ville fornye sesongkortene sine.

Tangoshop

Det var god aktivitet i Tangshop, supporterbutikken til AaFK, tirsdag formiddag.

Foto: Øyvind Johan Heggstad / NRK

– Vi kan vel si at vi opplever en Jönsson-effekt her i dag ja. Det sier billettansvarlig i Ålesund Fotball AS, Ann-Kristin Aarønes.

I går ble det kjent av svenske Jan Jönsson har sagt ja til å trene sunnmørsklubben det neste året.

Idag kom supporternes svar.

– Alle vi har vært i kontakt med i løpet av dagen er positive til ansettelsen av Jönsson som trene. Mange har sagt at de var i tvil om de skulle fornye sesongkortet, men at ansettelsen av Jönsson var utslagsgivende når de nå velger å fornye sesongkortene, sier Aarønes.

Aalesund FK hadde frist i dag for gjenkjøp for de ca. 7500 som kjøpte sesongkort i fjor. Men telefontrøbbel gjør at AaFK nå forlenger denne fristen.

Saken fortsetter under bildet.

Rekordsalg av sesongkort idag

Ann-Kristin Aarønes og Hermann Ekeberg i AaFK konstaterer at sesongkortsalget tok av etter ansettelsen av Jan Jønsson.

Foto: Øyvind Johan Heggstad / NRK

Utsetter gjenkjøpsfrist

– Vi har bestemt oss for å forlenge gjenkjøpsretten til torsdag. Dette fordi pågangen i dag har vært så stor av vi ikke har klart å ta mot alle henvendelsene som har kommet. Dessuten har vi hatt problemer med telefonene, sier Aarønes.

AaFK har hatt stor aktivitet på sine hjemmesider i dag. Mange velger å fornye sesongkortene på nett. Svært mange har ring, og de ivrigste har møtt opp på Color Line stadion for å sikre seg sesongkort.

Under NRKs sitt korte besøk på stadion i formiddag var ca. 20 mennesker innom supporterbutikken for å kjøpe sesongkort. Noen forteller at de uansett ville fornyet sesongkortet, mens andre forteller at avklaringen på trenerspørsmålet var avgjørende for at de tar ett år til på Color Line stadion.

– Vi har ikke full oversikt ennå på hvor mange som er solgt i dag. Men normalt selger vi bra de siste dagene før gjenkjøpsavtalene går ut, men det er liten tvil i at ansettelsen av Jønsson har fått mange som satt på gjerdet ned, og disse har handlet i dag, sier Aarønes.

Færre enn i toppåret

AaFK håper at salget av sesongkort vil ta seg kraftig opp i dagene som kommer, men Aarønes vil foreløpig ikke fortelle hvor mange kort som er solgt så langt.

Pærebrus er ut

Salget av pærebrus er ventet å synke i AaFK etter Rekdals exit. Jønsson sverger, ifølge velinformerte kilder, til Farris.

Foto: Øyvind Johan Heggstad / NRK

I fjor solgte AaFK ca. 7500 sesongkort, mens det i toppåret 2010 ble solgt 8500.

–Vi ligger nok litt bak fjoråret, og vi kan nok ende lavere. Men hvor mange vi kommer til å selge i år er umulig å si noe om nå. Nå skal AaFK også hente inn en ny spiss, og vi kan jo håpe på at dette også vil gi positive utslag på sesongkortsalget når han kommer på plass, sier Aarønes.

Jönsson var også i Vålerengas søkelys, men ifølge gutta i " Aafk-brakka" var det Jönsson som til slutt valgte AaFK fremfor VIF.

Siste nytt

 • Norsk duo til Flensburg-Handewitt

  Den norske landslagsduoen Magnus Jøndal og Gøran Søgard Johannessen bytter ut danske GOG med det tyske storlaget Flensburg-Handewitt foran neste sesong. Det bekreftet Flensburg-Handewitt på sin hjemmeside mandag. Duoen vil slutte seg til sin nye klubb sommeren 2018.

  Magnus Jøndal
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Warholm nominert til nok en pris

  Karsten Warholm ble nylig kåret til årets mannlige nykommer i europeisk friidrett. I november kan 21-åringen vinne samme pris på verdensbasis. På Det internasjonale friidrettsforbundets (IAAF) galla i Monaco i 24. november er han nominert til prisen som «2017 Rising Star».

  VM i friidrett i London 2017
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Everton sparket Koeman

  Ronald Koeman er ferdig som Everton-manager etter en svak sesonginnledning. Everton opplyser mandag ettermiddag i en pressemelding at Koeman har forlatt klubben. Nederlenderen var manager for blåtrøyene i ett år og fire måneder.

  Ronald Koeman
  Foto: LEE SMITH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Odd - Lillestrøm