Jönsson-feber i Ålesund

Sentralbordet til Aalesund Fotballklubb gikk i stå i dag. Klubben klarte ikke å ta mot alle telefonene fra supportere som ville fornye sesongkortene sine.

Tangoshop

Det var god aktivitet i Tangshop, supporterbutikken til AaFK, tirsdag formiddag.

Foto: Øyvind Johan Heggstad / NRK

– Vi kan vel si at vi opplever en Jönsson-effekt her i dag ja. Det sier billettansvarlig i Ålesund Fotball AS, Ann-Kristin Aarønes.

I går ble det kjent av svenske Jan Jönsson har sagt ja til å trene sunnmørsklubben det neste året.

Idag kom supporternes svar.

– Alle vi har vært i kontakt med i løpet av dagen er positive til ansettelsen av Jönsson som trene. Mange har sagt at de var i tvil om de skulle fornye sesongkortet, men at ansettelsen av Jönsson var utslagsgivende når de nå velger å fornye sesongkortene, sier Aarønes.

Aalesund FK hadde frist i dag for gjenkjøp for de ca. 7500 som kjøpte sesongkort i fjor. Men telefontrøbbel gjør at AaFK nå forlenger denne fristen.

Saken fortsetter under bildet.

Rekordsalg av sesongkort idag

Ann-Kristin Aarønes og Hermann Ekeberg i AaFK konstaterer at sesongkortsalget tok av etter ansettelsen av Jan Jønsson.

Foto: Øyvind Johan Heggstad / NRK

Utsetter gjenkjøpsfrist

– Vi har bestemt oss for å forlenge gjenkjøpsretten til torsdag. Dette fordi pågangen i dag har vært så stor av vi ikke har klart å ta mot alle henvendelsene som har kommet. Dessuten har vi hatt problemer med telefonene, sier Aarønes.

AaFK har hatt stor aktivitet på sine hjemmesider i dag. Mange velger å fornye sesongkortene på nett. Svært mange har ring, og de ivrigste har møtt opp på Color Line stadion for å sikre seg sesongkort.

Under NRKs sitt korte besøk på stadion i formiddag var ca. 20 mennesker innom supporterbutikken for å kjøpe sesongkort. Noen forteller at de uansett ville fornyet sesongkortet, mens andre forteller at avklaringen på trenerspørsmålet var avgjørende for at de tar ett år til på Color Line stadion.

– Vi har ikke full oversikt ennå på hvor mange som er solgt i dag. Men normalt selger vi bra de siste dagene før gjenkjøpsavtalene går ut, men det er liten tvil i at ansettelsen av Jønsson har fått mange som satt på gjerdet ned, og disse har handlet i dag, sier Aarønes.

Færre enn i toppåret

AaFK håper at salget av sesongkort vil ta seg kraftig opp i dagene som kommer, men Aarønes vil foreløpig ikke fortelle hvor mange kort som er solgt så langt.

Pærebrus er ut

Salget av pærebrus er ventet å synke i AaFK etter Rekdals exit. Jønsson sverger, ifølge velinformerte kilder, til Farris.

Foto: Øyvind Johan Heggstad / NRK

I fjor solgte AaFK ca. 7500 sesongkort, mens det i toppåret 2010 ble solgt 8500.

–Vi ligger nok litt bak fjoråret, og vi kan nok ende lavere. Men hvor mange vi kommer til å selge i år er umulig å si noe om nå. Nå skal AaFK også hente inn en ny spiss, og vi kan jo håpe på at dette også vil gi positive utslag på sesongkortsalget når han kommer på plass, sier Aarønes.

Jönsson var også i Vålerengas søkelys, men ifølge gutta i " Aafk-brakka" var det Jönsson som til slutt valgte AaFK fremfor VIF.

Siste nytt

 • Frustrerende nyheter for Riiber

  Hoppdelen i kombinert er avlyst på grunn av vinden. Det betyr at prøvehopppingen (PSR) fra torsdag blir brukt.

  Det er dårlige nyheter for Jarl Magnus Riiber, som ble disket fra prøvehoppingen på grunn av ureglementert hoppdress. Riiber hoppet nest lengst i den provosoriske hoppdelen, slått bare av tyske Manuel Faist.

  Det betyr at han ikke får delta i langrennsdelen seinere i dag.

  Riiber, som leder med 200 poeng i Ruka Tour, kan bli gått forbi av tyske Lamparter og japanske Watabe dersom de vinner i dag.

  – Det må være frustrerende, sier Remen Evensen.

  Lamparter har 120 poeng. Watabe har 100.

  Riiber må håpe på hjelp fra landsmann Jens Lurås Oftebro for å sikre trippelen. Oftebro har 86 poeng. Faisst går ut 18 sekunder foran Oftebro i langrennsdelen seinere i dag.

  Hoppdelen som vises i NRKs vinterstudio er reprise fra torsdagens PSR-runde.

 • Ødegaard benket da Real tapte

  Martin Ødegaard har startet de to siste kampene for Real Madrid. Lørdag måtte han finne seg i å starte på benken, da Los Blancos tok imot Alavés.

  Real har ikke hatt noen drømmestart på sesongen, men kunne tette igjen luka opp til Real Sociedad og Atlético Madrid med seier lørdag.

  Slik gikk det derimot ikke. Et tidlig Alavés i hver sin omgang sørget for at hjemmelaget lå under 2–0 da Ødegaard entret banen etter 70 minutter.

  Nordmannen slo corneren som til Casemiro til slutt fikk satt i mål, men det holdt ikke. Dermed røk Real Madrid på sitt tredje tap denne sesongen, og er plassert på fjerdeplass. De har seks poeng opp til de to i tet.

  8nSAvFKcDG0
  Foto: Vidar Ruud / NTB
 • Magnus Carlsen til finale

  Magnus Carlsen spilte 2-2 i den siste semifinaleduellen mot russiske Jan Nepomnjasjtsjij. Dermed er nordmannen klar for finale i Champion Chess Tour. Carlsen ledet foran lørdagens møte. I finalen møter han amerikanske Wesley So.

  Magnus Carlsen
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge

Sendeplan

Kl. Program Kanal