NRK Meny
Normal

Johaugs nye lykketall

MÜNCHEN (NRK.no): Da Therese Johaug krøp under dyna på Mövenpick-hotellet søndag kveld, gikk det opp for henne at hun hadde fått et nytt lykketall.

Therese Johaug

Therese Johaug gliste fortsatt bredt da hun møtte pressen på flyplassen i München, dagen etter seieren i Tour de Ski.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Dagen den femte, det er mitt nye lykketall, sier en smilende og strålende opplagt Johaug til NRK.no på Franz Josef Strauss-flyplassen i München mandag formiddag.

– Femte mars var da jeg tok mitt første individuelle VM-gull i Holmenkollen og femte januar vant jeg Tour de Ski, konstaterer hun.

Tar man med at Johaug også har vunnet verdenscuprenn dem femte – nærmere bestemt i Rybinsk 5. februar 2012 – kan man kanskje si det er synd at OL i Sotsji først starter 7. februar og bare varer til 23. februar.

– Ja, fader, utbryter Johaug.

Tenkte på alt hun har ofret

SKI-NORDIC-CROSS-COUNTRY-TOUR-DE-SKI

Therese Johaug ble første nordmann til å vinne Tour de Ski, bare timer før Martin Johnsrud Sundby fulgte opp på herresiden.

Foto: GIUSEPPE CACACE / Afp

25-åringen fra Dalsbygda opplevde en svært emosjonell søndag da hun ble den første norske Tour de Ski-vinneren i historien. Tårene kom i flere intervjuer etter målgang.

Og Johaug bekrefter at følelsen av å ha oppnådd noe veldig stort fortsatt var der da hun lukket seg inn på sitt eget hotellrom – alene med seg selv og tankene – søndag kveld.

– Jeg må si jeg tenkte litt på hva det er jeg har vært med på, alt jeg har trent for å nå dette målet, alt jeg har ofret og alle stunder sammen med dem rundt meg.

– Var det like stort som å vinne tremila i Holmenkollen?

– Det var sjølsagt spesielt å vinne i Holmenkollen, ettersom det var første gangen.

Hjem til Dalsbygda

På et relativt komfortabelt hotell i München kunne hun også starte restitusjonen. De fleste hotellene på Tour de Ski-ruta holder ikke helt samme standard som de fineste flyplasshotellene.

– Det var jækla godt å få ligge i ei ordentlig seng med ordentlige puter. Da var det mye som gikk i «huggu», erkjenner hun.

Johaug og de norske løperne lander i Oslo mandag ettermiddag. Da skal Tour de Ski-vinneren først koble av noen dager i Oslo, før hun reiser hjem til ei uke med kvalitetstrening på ski på perfekte forhold i Dalsbygda.

Så venter NM og OL-samling i høyden – og så starter jakten på det første individuelle OL-gullet i Sotsji.

Siste nytt

 • Pedersen endte på femteplass

  Jesper Saltvik Pedersen endte til slutt på en femteplass i dagens slalåmrenn. Han var 2 sekunder og 47 hundredeler bak vinneren Dino Sokolovic, som kjørte seg opp fra tredjeplass i andre omgang.

  Jesper Saltvik Pedersen Pyeongchang 2018 Winter Paralympics
  Foto: PAUL HANNA / Reuters
 • Larsen på 11.-plass

  I mennenes 7,5-kilometer sittende, sørget Trygve Steinar Larsen for en norsk 11.-plass, 1 minutt og 51 sekunder bak vinneren.

  Det ble gull for hjemmehåpet Sin Eui Hyun fra Sør-Korea.

  Trygve Steinar Toskedal Larsen
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix
 • Skarstein et stykke bak pallen

  Birgit Skarstein endte på en sjuendeplass på kvinnenes 5 kilometer sittende. I mål var hun nesten to minutter bak den amerikanske vinneren, Oksana Masters

  Birgit Skarstein
  Foto: Ed Jones / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cupfinale alpint: Storslalåm, menn
V-cupfinale alpint: Slalåm, kvinner
V-cupfinale langrenn: 10 km klassisk fellesstart, kvinner
V-cup telemark
Vinterstudio
Sportslørdag: V-cup skiskyting og alpint
V-cupfinale alpint: Storslalåm 2. omgang, menn
V-cup skiskyting: Stafett kvinner
V-cupfinale skøyter
V-cupfinale skøyter: 500 m menn
V-cup fristil: Skicross