Johaugs nye lykketall

MÜNCHEN (NRK.no): Da Therese Johaug krøp under dyna på Mövenpick-hotellet søndag kveld, gikk det opp for henne at hun hadde fått et nytt lykketall.

Therese Johaug

Therese Johaug gliste fortsatt bredt da hun møtte pressen på flyplassen i München, dagen etter seieren i Tour de Ski.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Dagen den femte, det er mitt nye lykketall, sier en smilende og strålende opplagt Johaug til NRK.no på Franz Josef Strauss-flyplassen i München mandag formiddag.

– Femte mars var da jeg tok mitt første individuelle VM-gull i Holmenkollen og femte januar vant jeg Tour de Ski, konstaterer hun.

Tar man med at Johaug også har vunnet verdenscuprenn dem femte – nærmere bestemt i Rybinsk 5. februar 2012 – kan man kanskje si det er synd at OL i Sotsji først starter 7. februar og bare varer til 23. februar.

– Ja, fader, utbryter Johaug.

Tenkte på alt hun har ofret

SKI-NORDIC-CROSS-COUNTRY-TOUR-DE-SKI

Therese Johaug ble første nordmann til å vinne Tour de Ski, bare timer før Martin Johnsrud Sundby fulgte opp på herresiden.

Foto: GIUSEPPE CACACE / Afp

25-åringen fra Dalsbygda opplevde en svært emosjonell søndag da hun ble den første norske Tour de Ski-vinneren i historien. Tårene kom i flere intervjuer etter målgang.

Og Johaug bekrefter at følelsen av å ha oppnådd noe veldig stort fortsatt var der da hun lukket seg inn på sitt eget hotellrom – alene med seg selv og tankene – søndag kveld.

– Jeg må si jeg tenkte litt på hva det er jeg har vært med på, alt jeg har trent for å nå dette målet, alt jeg har ofret og alle stunder sammen med dem rundt meg.

– Var det like stort som å vinne tremila i Holmenkollen?

– Det var sjølsagt spesielt å vinne i Holmenkollen, ettersom det var første gangen.

Hjem til Dalsbygda

På et relativt komfortabelt hotell i München kunne hun også starte restitusjonen. De fleste hotellene på Tour de Ski-ruta holder ikke helt samme standard som de fineste flyplasshotellene.

– Det var jækla godt å få ligge i ei ordentlig seng med ordentlige puter. Da var det mye som gikk i «huggu», erkjenner hun.

Johaug og de norske løperne lander i Oslo mandag ettermiddag. Da skal Tour de Ski-vinneren først koble av noen dager i Oslo, før hun reiser hjem til ei uke med kvalitetstrening på ski på perfekte forhold i Dalsbygda.

Så venter NM og OL-samling i høyden – og så starter jakten på det første individuelle OL-gullet i Sotsji.

Siste nytt

 • Atlético vant etter VAR-drama

  Atlético Madrid mistet en straffe og en scoring etter videodømming, men var likevel sterkest og slo Juventus 2–0 i den første åttedelsfinalen i mesterligaen. Med 2–0 har Madrid-klubben et knallsterkt utgangspunkt før returoppgjøret i Torino 12. mars.

  Spain Soccer Champions League
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • City vant med ti mann

  Manchester City tok oppskriftsmessig ledelsen borte mot Schalke 04, men så snudde kampen. Det tyske hjemmelaget ble tildømt to straffespark, og satte begge. I andre omgang fikk Nicolas Ottamendi sitt andre gule kort og marsjordre, men City ga seg ikke. Leroy Sané satte et herlig frispark, og i sluttminuttene slet Raheem Sterling seg fri og bredsidet inn seiersmålet.

 • Kasper forsvarer valget av Pattaya

  FIS-president Gian-Franco Kasper (75) forsvarer beslutningen om at Det internasjonale skiforbundets kongress legges til Thailand. Norges Skiforbund ønsket at FIS-kongressen i 2020 ikke skulle arrangeres i Pattaya.

  – Pattaya er ikke bare sexindustri. Etter det jeg vet, er det en by med fasiliteter for å avholde store kongresser. Byen har også den luksusen vi trenger for våre delegater, sa FIS-president Kasper på en pressekonferanse i Seefeld.

  Kasper
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal