Johaug fikk teknisk «nødhjelp» – så smadret hun konkurrentene

BEITOSTØLEN (NRK): Therese Johaug var så misfornøyd med egen teknikk på Lillehammer at hun la inn ekstra trening før Beitostølen. Her var hun totalt overlegen.

Johaug

UTKLASSING: Her jubler Therese Johaug etter å ha vunnet 15-kilometeren på Beitostølen lørdag.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Johaug smiler bredt etter å ha tatt sin fjerde distanseseier av fire mulige med 15-kilometeren i fri stil på Beitostølen.

Nærmeste konkurrent, Charlotte Kalla, var til slutt hele ett minutt og fem sekunder bak skiesset.

Og det er ikke bare avstanden som gjør at Johaug kaller det «sesongens klart beste renn».

30-åringen forteller at hun var så misfornøyd med egen teknikk på Lillehammer, hvor hun for øvrig også vant, at hun la inn ekstra teknikktrening.

– Hjalp meg veldig

Dermed reiste trener Pål Gunnar Mikkelsplass til Beitostølen for å terpe teknikk hele torsdagen.

– Vi jobbet veldig godt med alle de ulike teknikkene og forberedte meg til i dag (lørdag). Det er små detaljer som skal på plass, og da han kom hit, visste jeg nøyaktig hva jeg skulle gjøre og hva jeg skulle fokusere på. Det hjalp meg veldig, sier Johaug til NRK.

Langrenn Beitostølen

HJELPER JOHAUG: Pål Gunnar Mikkelsplass.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Terpingen ga åpenbart resultat. Selv om Johaug dro fordel av et tidlig startnummer i snøværet, holdt Johaug så høyt tempo at rennet i praksis var avgjort etter noen kilometer.

Allerede halvveis var svenske Ebba Andersson nærmest med 31,5 sekunder.

«Helt suveren» og «helt rått», lød dommen fra Heidi Weng, som ble nummer 14 – to og et halvt minutt bak Johaug.

«Fantastisk reise»

– Jeg er veldig glad for at vi fikk lagt inn en slik økt i sesong. Det blir fort at man legger bort den tekniske jobbingen i sesong, så det er det som er utfordringen min. Jeg vet jo at kapasiteten min er der, sier Johaug.

Hun beskriver vinterens comeback som «en fantastisk reise» fra starten på nettopp Beitstølen i november.

Samtidig innrømmer skiesset at hun har vært sliten i hodet, og hun var altså ikke på sitt beste på Lillehammer, ifølge Johaug selv.

– Jeg føler jeg får gode svar i dag og holder roen. Jeg blir ikke stiv og kan roe meg ned, sier Johaug.

Siste nytt

 • Nytt Godset-tap

  Michael Karlsens scoring etter 10 minutter ble kampens eneste da Ranheim slo Strømsgodset 1-0 søndag. Drammenslaget er nå på en 12.-plass med bare ni poeng på 10 kamper, mens Ranheim ligger tre plasser over, med 13 poeng.

  Strømsgodset
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix
 • Wadji scoret tre

  Ibrahima Wadji scoret de tre første målene til Haugesund da de slo Mjøndalen 4-1 på bortebane i den 10. eliteserierunden. Olivier Occean reduserte med snaue 15 minutter igjen, men like før slutt punkterte Bruno Leite kampen.

  Ibrahima Wadji
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Hegerberg har giftet seg

  Ada Hegerberg (23) har giftet seg med Lech Poznan-spiller Thomas Rogne (28). Det forteller hun selv på Instagram. – Overveldet etter å ha giftet meg med mitt livs kjærlighet og å ha delt vår spesielle dag med familien og våre nærmeste venner, skriver Hegerberg. Paret forlovet seg i juni i fjor.

Sendeplan

Kl. Program Kanal