NRK Meny
Normal

Johaug: – Tydeligvis blitt en sprinter nå

LAHTI/OSLO (NRK): Maiken Caspersen Falla (25) tok sin sjette sprintseier denne sesongen, men også Therese Johaug (27) imponerte alle i Lahti.

SKIING-FINLAND/ Lahti Ski Games 2016

JUBEL: Maiken Caspersen Falla var lettet over seieren i Lahti.

Foto: LEHTIKUVA / Reuters

På den lange skøytesprinten i VM-løypene i Lahti var Maiken Caspersen Falla igjen sterkest, og tok sin sjette sprintseier på ni renn denne sesongen.

– Jeg blir alltid veldig nervøs før skirenn, så når det går så bra blir jeg alltid veldig glad og lettet, sier Falla til NRK.

– Det er en helt utrolig sesong Maiken er i ferd med å gjøre her. Og det med mye sykdom, sier kommentator Jann Post.

Laster innhold, vennligst vent..

Johaug i sprintform

Therese Johaug

IMPONERTE: Therese Johaug ble nummer sju på sprinten.

Foto: Maja Suslin/TT / NTB scanpix

En annen som imponerte stort på den 1600 meter lange, kuperte sprinten i Finland, var Therese Johaug. Hun tok seg helt til semifinalen, og endte på en sjuendeplass.

– Jeg er tydeligvis blitt en sprinter, i hvert fall i dag, sier Johaug og flirer.

– Jeg har aldri gått videre fra prologen her før, så en sjuendeplass er gøy. Endringene i løypa her er en fordel for meg, fortsetter verdenscuplederen.

Ingvild Flugstad Østberg måtte ta til takke med en sur fjerdeplass, og tok lite innpå Johaug i sammendraget. Nå gir hun opp totalcupen - hvor hun er 194 poeng bak.

– Den er nok trygt hos Therese nå, så jeg får kjempe for andreplassen. Hun blir jo bare sterkere og sterkere i sprint. Det hun gjør i dag er ikke overraskende, men veldig imponerende, skryter Østberg.

– Alle poeng hjelper i totalen, men jeg tenker ikke så mye på det. Fokuset er å utvikle meg i sprint, så dette tar jeg med meg videre, forklarer Johaug.

Falla rykket fra

Østberg ble slått av både amerikanske Jessica Diggins og tok andreplassen, foran Heidi Weng.

– Det var litt skuffende. Jeg følte meg bedre enn det i dag, men det var jeg jo ikke, sier hun og ler.

Før rennet skilte det fire små poeng mellom sprintverdenscupleder Falla og Østberg, men med dagens seier økte Falla med 54 poeng til konkurrentene. Stina Nilsson røk i tillegg ut allerede i semifinalen, for første gang på 14 renn.

– Maiken har sprintcupen i sin hule lomme nå, mener Post.

– Sesongen har gått over all forventning. Jeg skal virkelig kjempe for sprinttrøya nå. og hvis jeg holder meg frisk og i form, så skal det gå, forteller dagens vinner.

V-cup langrenn fra Lahti. Sprint, fri teknikk. Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

Siste nytt

 • Johansen-scoring i Fulham-tap

  Norges landslagskaptein, Stefan Johansen, scoret sitt fjerde seriemål for sesongen da Fulham tapte 1–2 mot Aston Villa i engelsk mesterskapsserie lørdag.

  Stefan Johansen
  Foto: Alan Walter / Reuters
 • AaFK reddet poeng på overtid

  Aalesund utlignet til 1-1 på overtid mot Kristiansund lørdag. Dermed sikret de seg et viktig poeng i nedrykksstriden. Like før slutt stormet Kristiansunds Torgil Gjertsen mot AaFK-målet som var åpent, men sentret i stedet for å skyte og det ble bom.

  Aalesund - Kristiansund.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal