Hopp til innhold

Men her får Therese Johaug polsk støtte

WARSZAWA: Den polske antidopingsjefen Michal Rynkowski tror at Therese Johaugs forklaringer er helt riktige, og advarer mot forhåndsdømming.

Therese Johaug

FÅR POLSK STØTTE: Polens antidopingsjef mener Therese Johaugs forklaring er troverdig, og advarer mot å forhåndsdømme henne

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Djevelen sitter i detaljene, og et slikt scenario er helt klart mulig, sier han i et tv-intervju.

I et ekslusivt intervju med den polske statskanalen TVP sier han at det ble begått en alvorlig feil av den norske legen.

«Der langrenn er en slags religion»

Deler av intervjuet er gjengitt på TVPs nettside.

– Det er så alvorlig at det er vanskelig å tro det. Med den profesjonalismen som finnes i Norge på dette nivået, i et land hvor langrenn er en slags religion, skal ikke slikt kunne skje, sier Rynkowski.

Rynkowski har sett bildet av pakningen på kremen som Johaug brukte.

– Denne kan bli misvisende fordi ordet «doping» er strøket over, men det forklarer på ingen måte legens handling. Hans plikt er å sjekke innholdet før medisinen gis til en utøver, sier Rynkowski.

Rynkowski sier at for sju år siden var det et lignende tilfelle med stoffet clostebol i Polen.

– Det gjaldt en vektløfter. Han brukte den samme salven, Trofodermin. Han ble ikke straffet, men fikk advarsel, sier Rynkowski.

Hjelper ikke i langrenn

Han sier at clostebol foruten regenerering av huden, også øker muskelstyrken. Men stoffet hjelper ikke i langrenn.

– I langrenn er det utholdenhet som er viktigst, så bruk av clostebol hjelper ikke i denne sporten. Det kan tvert imot være en minusfaktor, sier han.

Polsk tv om Johaug

TV-INTERVJU: Slik ser nettversjonen av TV-intervjuet ut på polsk

Foto: TVP

Tror på forklaringen

Clostebol kan inntas også i form av tabletter. Men Rynkowski peker på at scenarioet som er beskrevet av både Johaug og hennes lege om at hun fikk det i seg ved en tabbe, er svært troverdig.

– Særlig ettersom man vet at clostebol er veldig lett å oppdage i prøver. Derfor er jeg ikke i stand til å forstå hvorfor en topputøver som Johaug skulle bestemme seg for å ta noe slikt. Risikoen for å bli tatt er enormt stor, og stoffet gir ingen effekt i langrenn.

Derfor advarer Rynkowski mot forhastete konklusjoner.

– Jeg er klar over at slike forklaringer har vi hørt flere ganger, men jeg vil advare mot å dømme for tidlig, sier den polske antidopingsjefen.

Det er iallfall noen som støtter Therese Johaug:

Johaugs insta
Foto: Privat

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal