Hopp til innhold

Johaugs hemmelighet: Drikker råmelk for å holde seg frisk

DAVOS/OSLO (NRK): Therese Johaug (27) har aldri mistet et skirenn eller landslagssamling på grunn av sykdom.

Therese Johaug

KU-VENN: Therese Johaug er vokst opp med kuer på gården i Dalsbygda. Gjennom hele oppveksten drakk hun råmelk, noe hun mener er grunnen til at hun har et sterkt immunforsvar. Her passerer hun kuene som står langs skiløypa i Davos. (Foto: Jørn Tveter)

– Det er på grunn av kumelka rett fra tanken. Det er det som er oppskriften, sier Johaug når hun skal forklare hvorfor hun nesten aldri er syk.

– Jeg har et veldig sterkt immunforsvar, og det har jeg hatt hele tiden, sier hun.

27-åringen har så langt vært helt suveren denne sesongen. I Marit Bjørgens gravide fravær er ingen i nærheten av jenta som er oppvokst på gård i Dalsbygda.

Råmelkspudding

Therese Johaug

SUVEREN: Ingen har vært i nærheten av Therese Johaug på distanserenn så langt denne sesongen. Lørdag går hun 15 km friteknikk i Davos.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Johaug mener altså at råmelken hun har drukket gjennom hele oppveksten er noe av hemmeligheten bak suksessen. Hun mener råmelken styrker immunforsvaret og gjør at hun unngår treningsavbrekk - som er avgjørende for å være verdens beste.

– Jeg får fortsatt råmelkspudding og lignende når jeg kommer hjem til mamma og pappa. Mamma lager den av råmelka fra fjøset, sier hun.

Det er faktisk påfallende når man tenker seg om; mens konkurrenter og lagkamerater fra tid til annen mister konkurranser og samlinger på grunn av sykdom, er Johaug alltid på plass.

Skistjernen kan faktisk ikke huske sist hun måtte stå over et skirenn eller en samling på grunn av sykdom.

– Burde vært mer syk

Landslagstrener Egil Kristiansen er overrasket over at Johaug ikke er mer syk.

– Therese burde kanskje vært mer syk med tanke på hvor mye hun trener og så stor belastning hun har. Men det er hun ikke, og det tror jeg er fordi hun har et godt immunforsvar, sier Kristiansen til NRK.

Sammen med Johaug og resten av landslagsløperne er han nå på plass i Davos hvor det er verdenscuprunde denne helgen. Før lørdagens 15 km friteknikk leder Johaug verdenscupen sammenlagt 163 poeng foran svenske Stina Nilsson.

Søndag er det sprint, og NRK sender alt både på nett og TV.

Siste nytt

 • NM i super-G er avlyst

  Krevende snøforhold gjorde at juryen i NM i alpint så seg tvunget til å avlyse fredagens super-G-renn i Trysil.

  Dermed ble NM-rennene avlyst for tredje dag på rad. Det var heller ikke mulig å gjennomføre utforrennene verken onsdag eller torsdag.

  Begge kjønn skulle ha kjørt renn, men slik blir det ikke.

  Onsdag var det i hovedsak tåken som ødela. Både torsdag og fredag var det mildvær kombinert med nysnø som gjorde at rennene ikke kunne arrangeres.

  Etter planen går lørdagens storslalåm og søndagens slalåm som planlagt. Det er meldt minusgrader til helgen, noe som øker sjansene for at rennene går som planlagt. Begge rennene skal sendes på NRK.

  FIS World Cup utfor kvinner
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Messi scoret sitt mål nummer 800

  Lionel Messi og resten av det argentinske landslaget var for første gang tilbake i hjemlandet for å spille fotballkamp igjen etter VM-triumfen i fjor.

  Mer enn 1,5 millioner mennesker hadde forsøkt å få billett til kampen.

  Panama var motstander, og det ble en historisk aften for Messi. Etter 78 minutter skjøt han et frispark så nære krysset som mulig, men ballen traff metallet. På returen dukket Thiago Almada opp og satte inn 1-0.

  Kun to minutter senere lyktes det skikkelig for Messi. Igjen var det på frispark, men denne gangen gikk den i en vakker bue over muren og inn i nettet.

  – Jeg har alltid drømt om dette øyeblikket, å få feire sammen med dere i mitt eget hjemland. Det er det beste som finnes, sa Messi.

  Det var Messis mål nummer 800 i karrieren.

  Det argentinske laget ble hyllet med fyrverkeri og allsang på tribunen før kampen, og spillerne stod ute på matta med tårer i øynene.

  – Jeg er evig takknemlig for denne spillegruppen. Fotballen er deres, den tilhører alle dem som bar trøyen i VM, sa landslagstreneren Lionel Scaloni.

  APTOPIX Argentina Panama Soccer
  Foto: Gustavo Garello / AP
 • Zuccarello og Wild tapte mot Flyers

  Minnesota Wild og Mats Zuccarello tapte 5-4 for Philadelphia Flyers på bortebane. Kampen endte med shootout.

  Resultatet etter full tid var 4-4, og på overtid ble det ingen mål. I den avgjørende straffekonkurransen trakk Flyers det lengste strået.

  Zuccarello fikk hele 21.55 minutter på isen, og noterte seg for en assist og tre skudd på mål under kampen.

  (©NTB)

  Wild Flyers Hockey
  Foto: Matt Slocum / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste