Hopp til innhold

Fryktet han hadde korona to timer før VM-sølvet: – Har vært dårlig de siste dagene

Oberstdorf/Oslo (NRK): Kort tid før rennstart ventet Johansson på svar fra en koronatest. Til tross for det imponerte han under tunge forhold.

– Dette blir så jevnt, selv om jeg tror Kraft tar det, sa Christian Nilssen etter Kraft hadde landet som siste hopper i konkurransen.

Østerrikeren vant hopprennet med 4,4 poeng på Robert Johansson.

– Det er utmerket og en sensasjonell prestasjon, sier Alexander Stöckl om elevens sølv.

Det var imidlertid dramatisk tett opp mot start i hopprennet. Tidligere i uka fikk Halvor Granerud påvist koronaviruset, og kun to timer før start var usikkerheten stor rundt Robert Johanssons helse, da han hadde hodepine.

– Jeg kjente litt på det i dag. Det er nok på grunn av søvnmangel. Jeg dro rett for å ta test. Jeg fikk svar på den før vi dro i bakken, og der var svaret negativt, sier sølvvinneren.

Johansson testet seg for å være føre var, forklarer han videre.

– Det handler litt at om man kjenner på noe sånt, selv om man har hatt 72 timer med lite hvile, så vil man sjekke likevel for å ikke sette andre eller meg selv under risiko, sier han.

– Har brukt mye energi

Også Stöckl bekrefter hendelsen.

– Han har vært dårlig de siste dagene, og han har slitt med hodepine. Det at han leverer i de omstendighetene, det er stort.

Johansson
Foto: Lise Åserud / NTB

Sølvvinneren forklarer at hodepinen har vært energitappende.

– Jeg klarer å holde fokus. Jeg er veldig fornøyd med det. Jeg har brukt mye energi, men jeg må sende en takk til kjæresten min som hører på meg når jeg må få ut tanker, sier han.

Tidligere i uka fikk verdenscupleder og Norges store hoppstjerne, Halvor Granerud, påvist koronaviruset.

– Hva betyr det etter tøffe dager?

– Det betyr utrolig mye. Det er en sølvmedalje det smaker litt gull av. Det er utrolig deilig å se denne gjengen får det som fortjent, sier Clas Brede Bråthen.

Også NRKs ekspert er imponert over prestasjonen.

– I hopping kan du mobilisere til de to hoppa du må levere, men noen gunstig oppladning har det ikke vært for de norske hvis de sliter med å sove på kveldene og har vært nervøse. Men desto mer imponerende fra Robert å dra ut de to hoppa han får til i dag, sier NRKs ekspert Remen Evensen

cf55tWT98ek

KUNNE JUBLE: Tross utfordrende forhold tok Johansson sølv.

Foto: Lise Åserud / NTB

Presterte under tunge forhold

Hopprennet fra den store bakken i Oberstdorf ble preget av store snøfiller som la seg i bakken og sporet. Arrangøren brukte løvblåserne aktivt mellom hopperne i sporet, og nede i bakken ble skiene nærmest begravd i snøen i landingen.

– For en triller det ble! Flere fall, jeg trodde de skulle stoppe rennet halvveis i andre omgang der på grunn av mye snø og flere som falt. Det kan fort være ryggbrudd, sa Anders Jacobsen fra NRKs studio.

Varierende vindforhold bidro til de uforutsigbar hoppingen.

Det ble spesielt tydelig på Robert Johanssons første hopp. Han landet på 129,5 meter, noe som ikke var i nærheten av lengden til lederen Stefan Kraft.

– Han er ned litt for tidlig, dessverre, sa Christian Nilssen like etter hoppet.

Men det viste seg fort at forholdene til nordmannen hadde vært elendige, og med ekstrapoengene han fikk gikk han inn på 2.-plass, like over fem poeng bak østerrikeren.

– Robert har litt krevende forhold. Han fikk lite kompensasjon for forholdene, og det er nesten en fordel når han gjør et så godt hopp, sa hoppernes trener Alexander Stöckl i pausen.

I kvaliken var Johann André Forfang lengst i bakken, men i selve konkurransen slo han av noen meter til 128,5 meter i første omgang. Han kom inn i Halvor Graneruds plass ettersom verdenscuplederen fikk påvist koronaviruset og måtte se hopprennet fra hotellrommet.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal