Fryktet han hadde korona to timer før VM-sølvet: – Har vært dårlig de siste dagene

Oberstdorf/Oslo (NRK): Kort tid før rennstart ventet Johansson på svar fra en koronatest. Til tross for det imponerte han under tunge forhold.

– Dette blir så jevnt, selv om jeg tror Kraft tar det, sa Christian Nilssen etter Kraft hadde landet som siste hopper i konkurransen.

Østerrikeren vant hopprennet med 4,4 poeng på Robert Johansson.

– Det er utmerket og en sensasjonell prestasjon, sier Alexander Stöckl om elevens sølv.

Det var imidlertid dramatisk tett opp mot start i hopprennet. Tidligere i uka fikk Halvor Granerud påvist koronaviruset, og kun to timer før start var usikkerheten stor rundt Robert Johanssons helse, da han hadde hodepine.

– Jeg kjente litt på det i dag. Det er nok på grunn av søvnmangel. Jeg dro rett for å ta test. Jeg fikk svar på den før vi dro i bakken, og der var svaret negativt, sier sølvvinneren.

Johansson testet seg for å være føre var, forklarer han videre.

– Det handler litt at om man kjenner på noe sånt, selv om man har hatt 72 timer med lite hvile, så vil man sjekke likevel for å ikke sette andre eller meg selv under risiko, sier han.

– Har brukt mye energi

Også Stöckl bekrefter hendelsen.

– Han har vært dårlig de siste dagene, og han har slitt med hodepine. Det at han leverer i de omstendighetene, det er stort.

Johansson
Foto: Lise Åserud / NTB

Sølvvinneren forklarer at hodepinen har vært energitappende.

– Jeg klarer å holde fokus. Jeg er veldig fornøyd med det. Jeg har brukt mye energi, men jeg må sende en takk til kjæresten min som hører på meg når jeg må få ut tanker, sier han.

Tidligere i uka fikk verdenscupleder og Norges store hoppstjerne, Halvor Granerud, påvist koronaviruset.

– Hva betyr det etter tøffe dager?

– Det betyr utrolig mye. Det er en sølvmedalje det smaker litt gull av. Det er utrolig deilig å se denne gjengen får det som fortjent, sier Clas Brede Bråthen.

Også NRKs ekspert er imponert over prestasjonen.

– I hopping kan du mobilisere til de to hoppa du må levere, men noen gunstig oppladning har det ikke vært for de norske hvis de sliter med å sove på kveldene og har vært nervøse. Men desto mer imponerende fra Robert å dra ut de to hoppa han får til i dag, sier NRKs ekspert Remen Evensen

cf55tWT98ek

KUNNE JUBLE: Tross utfordrende forhold tok Johansson sølv.

Foto: Lise Åserud / NTB

Presterte under tunge forhold

Hopprennet fra den store bakken i Oberstdorf ble preget av store snøfiller som la seg i bakken og sporet. Arrangøren brukte løvblåserne aktivt mellom hopperne i sporet, og nede i bakken ble skiene nærmest begravd i snøen i landingen.

– For en triller det ble! Flere fall, jeg trodde de skulle stoppe rennet halvveis i andre omgang der på grunn av mye snø og flere som falt. Det kan fort være ryggbrudd, sa Anders Jacobsen fra NRKs studio.

Varierende vindforhold bidro til de uforutsigbar hoppingen.

Det ble spesielt tydelig på Robert Johanssons første hopp. Han landet på 129,5 meter, noe som ikke var i nærheten av lengden til lederen Stefan Kraft.

– Han er ned litt for tidlig, dessverre, sa Christian Nilssen like etter hoppet.

Men det viste seg fort at forholdene til nordmannen hadde vært elendige, og med ekstrapoengene han fikk gikk han inn på 2.-plass, like over fem poeng bak østerrikeren.

– Robert har litt krevende forhold. Han fikk lite kompensasjon for forholdene, og det er nesten en fordel når han gjør et så godt hopp, sa hoppernes trener Alexander Stöckl i pausen.

I kvaliken var Johann André Forfang lengst i bakken, men i selve konkurransen slo han av noen meter til 128,5 meter i første omgang. Han kom inn i Halvor Graneruds plass ettersom verdenscuplederen fikk påvist koronaviruset og måtte se hopprennet fra hotellrommet.

Siste nytt

 • Norsk lag vant e-sportsturnering

  Etter en sju timers finale sikret norske Heroic seieren i Counter-Strike-turneringen ESL Pro League. Laget fikk med seg en premie på 1,5 millioner kroner.

  Finalemotstanderen, russiske Gambit, var på forhånd rangert som nummer 1 i verden i Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO).

  Esl Pro League er e-sportens svar på Champions League, ifølge en pressemelding fra laget, som eies av youtuberen Joachim «NoobworK» Haraldsen og en rekke norske investorer.

  – Dette var noe av det aller mest spennende jeg har vært med på, både som youtuber og i e-sportsverdenen. Jeg og flere hundre tusen fans fulgte med via Twitch i en utrolig spennende finale, og jeg er strålende fornøyd med at vi kan hente trofeet hjem til kontoret på Aker Brygge, sier Halvorsen.

  – Denne finalen har vært helt enorm, og jeg utfordrer alle som fortsatt tviler på at e-sport er ekte idrett, til å prøve å spille en finale i over sju timer, sier lagkaptein Casper «CadiaN» Møller. (NTB)

 • Klatret etter sterk avslutning

  Viktor Hovland leverte variabelt spill på sisterunden av Masters, men med en sterk avslutning klatret han til 21. plass.

  Nordmannen startet dagen på 13.-plass, totalt ett slag under par i det som er sesongens første majorturnering.

  Åpningen på avslutningsrunden bar imidlertid ingen bud om at noe avansement var i emning. Hovland åpnet med bogey på det første hullet, og det ble også bogey på hull seks og ti.

  På det 11. hullet måtte han tåle en kjedelig dobbeltbogey, og dermed raste 23-åringen nedover resultatlistene.

  Så startet imidlertid Hovland en sluttspurt. Søndag fikk han birdier på hull 12 og 13, og plutselig var fall avløst av klatring på resultatlistene. Da også hull 14 og 15 endte med birdie, hadde Oslo-gutten for alvor fått vind i seilene.

  De to avsluttende hullene endte begge med par for Hovland, som dermed endte turneringens fire runder på par. Nordmannen endte dermed på 21.-plassen, delt med den 50-årige golflegenden Phil Mickelson.

  Hideki Matsuyama vant og ble med det den første japaneren som vinner en av golfsportens majorturneringer. (NTB)

  The Masters - Final Round
  Foto: Mike Ehrmann / AFP
 • Duo skal trene Strømsgodset

  Håkon Wibe-Lund og Bjørn Petter Ingebretsen får delt treneransvar i klubben fra og med i morgen mandag. Det melder Strømsgodset på sine hjemmesider.

  Wibe-Lund er nåværende assistenttrener og Ingebretsen er tidligere hovedtrener.

  Håkon Wibe-Lund
  Foto: Audun Braastad / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal