Hopp til innhold

Fryktet han hadde korona to timer før VM-sølvet: – Har vært dårlig de siste dagene

Oberstdorf/Oslo (NRK): Kort tid før rennstart ventet Johansson på svar fra en koronatest. Til tross for det imponerte han under tunge forhold.

– Dette blir så jevnt, selv om jeg tror Kraft tar det, sa Christian Nilssen etter Kraft hadde landet som siste hopper i konkurransen.

Østerrikeren vant hopprennet med 4,4 poeng på Robert Johansson.

– Det er utmerket og en sensasjonell prestasjon, sier Alexander Stöckl om elevens sølv.

Det var imidlertid dramatisk tett opp mot start i hopprennet. Tidligere i uka fikk Halvor Granerud påvist koronaviruset, og kun to timer før start var usikkerheten stor rundt Robert Johanssons helse, da han hadde hodepine.

– Jeg kjente litt på det i dag. Det er nok på grunn av søvnmangel. Jeg dro rett for å ta test. Jeg fikk svar på den før vi dro i bakken, og der var svaret negativt, sier sølvvinneren.

Johansson testet seg for å være føre var, forklarer han videre.

– Det handler litt at om man kjenner på noe sånt, selv om man har hatt 72 timer med lite hvile, så vil man sjekke likevel for å ikke sette andre eller meg selv under risiko, sier han.

– Har brukt mye energi

Også Stöckl bekrefter hendelsen.

– Han har vært dårlig de siste dagene, og han har slitt med hodepine. Det at han leverer i de omstendighetene, det er stort.

Johansson
Foto: Lise Åserud / NTB

Sølvvinneren forklarer at hodepinen har vært energitappende.

– Jeg klarer å holde fokus. Jeg er veldig fornøyd med det. Jeg har brukt mye energi, men jeg må sende en takk til kjæresten min som hører på meg når jeg må få ut tanker, sier han.

Tidligere i uka fikk verdenscupleder og Norges store hoppstjerne, Halvor Granerud, påvist koronaviruset.

– Hva betyr det etter tøffe dager?

– Det betyr utrolig mye. Det er en sølvmedalje det smaker litt gull av. Det er utrolig deilig å se denne gjengen får det som fortjent, sier Clas Brede Bråthen.

Også NRKs ekspert er imponert over prestasjonen.

– I hopping kan du mobilisere til de to hoppa du må levere, men noen gunstig oppladning har det ikke vært for de norske hvis de sliter med å sove på kveldene og har vært nervøse. Men desto mer imponerende fra Robert å dra ut de to hoppa han får til i dag, sier NRKs ekspert Remen Evensen

cf55tWT98ek

KUNNE JUBLE: Tross utfordrende forhold tok Johansson sølv.

Foto: Lise Åserud / NTB

Presterte under tunge forhold

Hopprennet fra den store bakken i Oberstdorf ble preget av store snøfiller som la seg i bakken og sporet. Arrangøren brukte løvblåserne aktivt mellom hopperne i sporet, og nede i bakken ble skiene nærmest begravd i snøen i landingen.

– For en triller det ble! Flere fall, jeg trodde de skulle stoppe rennet halvveis i andre omgang der på grunn av mye snø og flere som falt. Det kan fort være ryggbrudd, sa Anders Jacobsen fra NRKs studio.

Varierende vindforhold bidro til de uforutsigbar hoppingen.

Det ble spesielt tydelig på Robert Johanssons første hopp. Han landet på 129,5 meter, noe som ikke var i nærheten av lengden til lederen Stefan Kraft.

– Han er ned litt for tidlig, dessverre, sa Christian Nilssen like etter hoppet.

Men det viste seg fort at forholdene til nordmannen hadde vært elendige, og med ekstrapoengene han fikk gikk han inn på 2.-plass, like over fem poeng bak østerrikeren.

– Robert har litt krevende forhold. Han fikk lite kompensasjon for forholdene, og det er nesten en fordel når han gjør et så godt hopp, sa hoppernes trener Alexander Stöckl i pausen.

I kvaliken var Johann André Forfang lengst i bakken, men i selve konkurransen slo han av noen meter til 128,5 meter i første omgang. Han kom inn i Halvor Graneruds plass ettersom verdenscuplederen fikk påvist koronaviruset og måtte se hopprennet fra hotellrommet.

Siste nytt

 • Pogacar med heftig sykkelbragd – vant Strade Bianche etter solokjøring i åtte mil

  Tadej Pogacar (25) rykket med 80 kilometer igjen og tok en suveren seier i prestisjerittet Strade Bianche i Italia.

  Den slovenske UAE-syklisten viste igjen fram sin enorme kapasitet. Grusveier og en tøff løype stoppet ham ikke fra å ta saken i egne hender oppsiktsvekkende tidlig i rittet.

  Pogacar nølte ikke og bygget opp en luke ingen var i stand til å tette. Han ledet med over tre minutter før den siste biten i de gamle gatene i Siena. Der tok han imot hyllesten fra publikum og løftet sykkelen etter at målstreken var passert.

  Det skilte til slutt 2.44 minutter til den latviske toeren Toms Skujins (Lidl-Trek) etter kjøring i 215 kilometer.

  Pogacar er kun den tredje i historien til å ha vunnet Strade Bianche to ganger. 25-åringens første seier kom i 2022.

  I kvinnenes utgave ble det seier til Lotte Kopecky, etter at hun rykket fra hjemmehåpet Elisa Longo Borghini i den siste bakken. (NTB/NRK)

  Tadej Pogacar Strade Bianche
  Foto: AFP
 • Uno-X-talent vant i Frankrike

  Halvor Dolven vant det franske rittet Le Tour des 100 Communes lørdag. 19 år gamle Dolven, som sykler for utviklingslaget til det norske profflaget Uno-X, vant to sekunder foran en gruppe på seks andre ryttere. I den gruppen satt også lagkameraten Daniel Årnes, som ble nummer syv.

  Dolven angrep inne på den siste kilometeren og holdt unna helt inn til målstreken.

 • Kombinert: Norsk seier på lagsprinten i Lahti

  Kombinertprofilene Jens Lurås Oftebro og Jørgen Graabak gikk et gnistrende langrenn og sikret 1.-plass i lagsprintkonkurransen i finske Lahti lørdag.

  Det norske førstelaget startet 37 sekunder bak Tyskland, men allerede på den første runden hadde Oftebro halvert avstanden. Graabak fortsatte arbeidet med å tette luken til lagene foran, og etter kun tre etapper var nordmennene helt framme i teten.

  I den tunge snøen i den finske skimetropolen sto seieren mellom Norge og Østerrike, og Graabak kunne til slutt seile inn til norsk triumf.

  Hoppdelen av lørdagens konkurranse ble ved flere anledninger avbrutt på grunn av mye vind i hoppanlegget.

  – Du er nødt til å treffe her, så jeg håper de norske klarer det også, sa kombinertsjef Ivar Stuan i et intervju med Viaplay.

  1aLJL5q4UgY
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal