Hopp til innhold

Fryktet han hadde korona to timer før VM-sølvet: – Har vært dårlig de siste dagene

Oberstdorf/Oslo (NRK): Kort tid før rennstart ventet Johansson på svar fra en koronatest. Til tross for det imponerte han under tunge forhold.

– Dette blir så jevnt, selv om jeg tror Kraft tar det, sa Christian Nilssen etter Kraft hadde landet som siste hopper i konkurransen.

Østerrikeren vant hopprennet med 4,4 poeng på Robert Johansson.

– Det er utmerket og en sensasjonell prestasjon, sier Alexander Stöckl om elevens sølv.

Det var imidlertid dramatisk tett opp mot start i hopprennet. Tidligere i uka fikk Halvor Granerud påvist koronaviruset, og kun to timer før start var usikkerheten stor rundt Robert Johanssons helse, da han hadde hodepine.

– Jeg kjente litt på det i dag. Det er nok på grunn av søvnmangel. Jeg dro rett for å ta test. Jeg fikk svar på den før vi dro i bakken, og der var svaret negativt, sier sølvvinneren.

Johansson testet seg for å være føre var, forklarer han videre.

– Det handler litt at om man kjenner på noe sånt, selv om man har hatt 72 timer med lite hvile, så vil man sjekke likevel for å ikke sette andre eller meg selv under risiko, sier han.

– Har brukt mye energi

Også Stöckl bekrefter hendelsen.

– Han har vært dårlig de siste dagene, og han har slitt med hodepine. Det at han leverer i de omstendighetene, det er stort.

Johansson
Foto: Lise Åserud / NTB

Sølvvinneren forklarer at hodepinen har vært energitappende.

– Jeg klarer å holde fokus. Jeg er veldig fornøyd med det. Jeg har brukt mye energi, men jeg må sende en takk til kjæresten min som hører på meg når jeg må få ut tanker, sier han.

Tidligere i uka fikk verdenscupleder og Norges store hoppstjerne, Halvor Granerud, påvist koronaviruset.

– Hva betyr det etter tøffe dager?

– Det betyr utrolig mye. Det er en sølvmedalje det smaker litt gull av. Det er utrolig deilig å se denne gjengen får det som fortjent, sier Clas Brede Bråthen.

Også NRKs ekspert er imponert over prestasjonen.

– I hopping kan du mobilisere til de to hoppa du må levere, men noen gunstig oppladning har det ikke vært for de norske hvis de sliter med å sove på kveldene og har vært nervøse. Men desto mer imponerende fra Robert å dra ut de to hoppa han får til i dag, sier NRKs ekspert Remen Evensen

cf55tWT98ek

KUNNE JUBLE: Tross utfordrende forhold tok Johansson sølv.

Foto: Lise Åserud / NTB

Presterte under tunge forhold

Hopprennet fra den store bakken i Oberstdorf ble preget av store snøfiller som la seg i bakken og sporet. Arrangøren brukte løvblåserne aktivt mellom hopperne i sporet, og nede i bakken ble skiene nærmest begravd i snøen i landingen.

– For en triller det ble! Flere fall, jeg trodde de skulle stoppe rennet halvveis i andre omgang der på grunn av mye snø og flere som falt. Det kan fort være ryggbrudd, sa Anders Jacobsen fra NRKs studio.

Varierende vindforhold bidro til de uforutsigbar hoppingen.

Det ble spesielt tydelig på Robert Johanssons første hopp. Han landet på 129,5 meter, noe som ikke var i nærheten av lengden til lederen Stefan Kraft.

– Han er ned litt for tidlig, dessverre, sa Christian Nilssen like etter hoppet.

Men det viste seg fort at forholdene til nordmannen hadde vært elendige, og med ekstrapoengene han fikk gikk han inn på 2.-plass, like over fem poeng bak østerrikeren.

– Robert har litt krevende forhold. Han fikk lite kompensasjon for forholdene, og det er nesten en fordel når han gjør et så godt hopp, sa hoppernes trener Alexander Stöckl i pausen.

I kvaliken var Johann André Forfang lengst i bakken, men i selve konkurransen slo han av noen meter til 128,5 meter i første omgang. Han kom inn i Halvor Graneruds plass ettersom verdenscuplederen fikk påvist koronaviruset og måtte se hopprennet fra hotellrommet.

Siste nytt

 • Lahm boikottar VM i Qatar

  Tidlegare Bayern München- og Tyskland-stjerne Phillip Lahm seier i eit større intervju med Kicker at han ikkje vil dra til VM i Qatar.

  Han er organisasjonsleiar for EM i Tyskland i 2024.

  – Menneskerettane bør spele ei stor rolle i tildelinga av meisterskap. Når eit land som er blant dei dårlegaste der, tek du til å tenke på kriteria som blei brukt. Det bør ikkje skje igjen i framtida, seier Lahm.

  philip lahm
  Foto: MURAD SEZER / AP
 • 18 månader utestenging for fyllekøyring

  Den koreanske skøytesprintaren Kim Min-seok (23) er utestengd frå idretten i 18 månader for å ha krasja med bil i fylla.

  Han krasja inn i betongskiljet mellom køyrebana og fortauet då han køyrde tre lagkameratar heim att frå ein fest i treningssenteret utanfor Seoul, melder nyheitsbyrået Yonhap.

  Kim tok bronse på 1500 meter i OL både i 2018 og i år, og tok også sølv i lagtempo i 2018.

  Men utestenginga er over i god tid før OL i Cortina og Milano i 2026.

  - Likevel kan ei så lang utestenging få følgjer for karrieren, seier Kim Seong-cheol, leiar i disiplinærkomiteen i forbundet.

  Landslagstrenar Kim Jin-su blei i same saka utestengd i eitt år for «ikkje å ha passa på utøvarane sine godt nok».

  Kim Min-seok
  Foto: Ashley Landis / AP
 • Tøffare kamp for Klaesson

  Leeds har forsterka stallen på keeperplass ved å hente inn rutinerte Joel Robles (32) frå Betis.

  32-åringen skreiv tysdag under på ein eittårskontrakt for Premier League-klubben. Robles' kontrakt med Betis gjekk ut etter førre sesong, og dermed kunne han hentast utan overgangssum.

  Leeds har frå før målvaktene Illan Meslier og Kristoffer Klaesson i A-stallen. Nordmannen, som har stått éin Premier League-kamp for klubben, må belage seg på hardare konkurranse med Robles på plass.

  Spanjolen har tidlegare spilt for Atlético Madrid, Rayo Vallecano, Wigan og Everton, så han er godt kjent med den engelske ligaen frå før.

  Joel Robles
  Foto: Miguel Morenatti / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste