Tenkte bare på én ting før spurten: – Han har mobbet meg i fem år

ANNECY LE GRAND-BORNAND/OSLO (NRK): Johannes Thingnes Bø vant en knusende seier på jaktstarten. Noen sekunder senere sto all ære på spill da to nordmenn spurtet om 3. plassen.

SUPERDUELL: Vetle Sjåstad Christiansen kom i enorm fart bakfra, og parkerte Tarjei Bø på slutten av dagens jaktstart.

Laster innhold, vennligst vent..

Johannes Thingnes Bø gikk en fantastisk jaktstart i Sør-Frankrike lørdag, og vant som han ville foran hjemmefavoritt Quentin Fillon-Maillet.

Mer om det lenger ned. Spurten om 3. plassen er nemlig også verdt noen linjer. Den sto mellom to nordmenn og gode treningskamerater. Dermed sto æren på spill.

Tarjei Bø så ut til å ha god kontroll på 3. plassen etter siste skyting, men et par hundre meter før mål kom Vetle Sjåstad Christiansen i enorme klyv opp den siste lille bakken før mål.

Geilo-gutten, som startet dagen som nummer 13, gikk rett forbi Bø, som gikk ut som nummer to, og hadde full kontroll på selve oppløpet. Noen vil kalle det en parkering.

Mobbing i fem år

Christiansen forteller at han hadde bare én tanke i hodet da han forsto at den enorme sisterunden hans ville gi ham en spurt mot Bø.

– Det var én ting jeg tenkte på inn mot mål, og det var at jeg tapte sist jeg spurtet mot Tarjei. Det var i Östersund for fem år siden. Han har mobbet meg for det siden, sier en smilende Sjåstad Christiansen til NRK.

– Han vet at jeg er raskere enn ham. Jeg slår ham på 100 av 100 hurtighetsdrag gjennom sommeren, men den gangen, i konkurranse, knuste han meg. Jeg var nødt til å slå ham i dag hvis jeg skulle ha litt av æren som «tung og rask» i behold, legger han til.

Pallen

PALLEN: Johannes Thingnes Bø vant overlegent foran Quentin Fillon-Maillet. Vetle Sjåstad Christiansen ble nummer tre etter å ha knust Tarjei Bø i en spurt.

Foto: Jean-pierre Clatot / AFP

90 kilo muskler

Tarjei Bø tar spurtnederlaget for lagkompisen på en verdig måte.

– Jeg liker ikke å tape spurter, men han kom raskt der. Det var 90 kilo med store muskler som gled forbi. Det er bare å gratulere Vetle. Han har hatt en tøff sesongstart, så han var lykkelig etterpå, sier stryningen til NRK.

Tarjei Bø innrømmer samtidig at lagkompisen er en bedre spurter.

– Han er kjent for å være den beste spurteren på laget vårt, og så skjedde det utenkelige at jeg slo ham en gang, og siden det har vi aldri møttes. Nå har jeg levd på det i fem år, men jeg får aldri muligheten igjen, sier han med et smil.

– Nå er den histoiren død. Det blir ganske kjipt å ikke kunne leve på den lenger, faktisk. Den slanke stryningen har kost seg med at han slo bulldoseren fra Geilo i en spurt, sier han.

Fantastisk Thingnes Bø

Lillebror Johannes Thingnes Bø klarte det Tarjei Bø ikke gjorde i dag: Å unngå tap. Han vant nemlig på suverent vis i Annecy.

Thingnes Bø startet jaktstarten som fjerdemann, og bommet på første skyting. Så gravde han dypt i kjelleren og hentet fram superkreftene. I løpet av én kilometer hadde han knappet inn halve forspranget, og etter fullt hus på andre skyting var han i tet sammen med storebror Tarjei og franske Quentin Fillon Maillet.

– En fantastisk dag, min beste dag hittil denne sesongen. jeg føler meg ekstremt bra i løypa, sier Bø til NRK.

– Det er en av de råeste rundene han har gått noensinne, og det sier litt, sier Andreas Stabrun Smith.

– Det skal ikke være mulig, la han til.

– Han er fra en annen planet, så jeg regner ikke med han på mine resultatlister, sier Sjåstad Christiansen til NRK.

Enorm sisterunde

Det ble lillebror Bøs eneste bom, for han leverte 19 av 20 treff på jaktstarten. På siste skyting sto han skulder ved skulder med Quentin Fillon Maillet.

Han skjøt mye fortere enn hjemmehåpet, og sikret seieren på standplass.

– Jeg vet at han er innmari rask i sporet, og at jeg ikke kunne holde følge selv med fullt hus.

– Når ga du opp seieren?

– Jeg tapte to sekunder på siste skyting, og etter det prøvde jeg ikke engang. han er for rask.

Thingnes Bø hadde klart beste langrennstid i mål, og slo Erlend Bjøntegaard med 7,9 sekunder. Sjåstad Christiansen hadde tredje beste langrennstid, 18,5 sekunder bak Bø. Fillot Maillet, som tok andreplassen, hadde 38,8 sekunder svakere tid.

Siste nytt

 • Killi på 7.-plass

  Johanne Killi (24) fikk det ikke til å klaffe i big air i X Games i Aspen. Hun ble nummer sju i konkurransen som Tess Ledeux vant overlegent.

  Den franske 20-åringen Ledeux fikk tilskuerne til å måpe da hun som første kvinne landet en double cork 1620 i X Games. Trikset ga henne 49 av 50 mulige poeng, og med 45 poeng for sitt nest beste forsøk endte hun med den solide vinnersummen 94.

  Sølvet gikk til Megan Oldham fra Canada, som leverte to solide forsøk og fikk 89 poeng. X Games-debutanten Olivia Asselin (17), også hun canadier, tok bronse med 72 poeng.

  X-Games Hafjell, Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Polen med ny gavepakke til Norge

  Sverige brukte ikke all kraft for å slå svake Polen 28-18 i håndball-EM. Svenskene styrket sine sjanser til å nå semifinalen.

  Polakkene var svært gavmilde og hadde over ti tekniske feil de første 22 minuttene. Sverige skaffet seg en klar ledelse inn mot pause (14-6).

  Polen ble overkjørt av Norge torsdag og tapte 31-42. (NTB)

  EM i håndball for menn 2022: Tyskland - Polen
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Ronaldo tvilsom til West Ham-kampen

  Cristiano Ronaldo sliter med en nakkeskade og er tvilsom til Manchester Uniteds kamp mot West Ham lørdag.

  Ronaldo sliter med nakkeskaden han pådro seg i Uniteds kamp mot Brentford. Portugiseren ble byttet ut 20 minutter før slutt. Ronaldo slet også med skadeproblemer foran den kampen.

  Cristiano Ronaldo
  Foto: PAUL ELLIS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal