Hopp til innhold

Jespersen knust etter fall – mistet første pallplass på fire år

DAVOS/OSLO (NRK): Chris Jespersen lå lenge an til å sikre seieren i dagens 15-kilometer i Davos, etter å ha ledet til samtlige passeringspunkter langt ut i løpet. Til slutt var det et fall halvveis i rennet som ødela.

Nasjonal åpning langrenn på Beitostølen.

FALT I SPORET: Det ble til slutt en skuffende femteplass for Chris Jespersen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg satte skiene i løssnøen og tok en baklengs salto, så da går det ti sekunder, sier en gråtkvalt Jespersen til NRK.

Sist gang Jespersen var på pallen var nettopp i Davos i 2014. I dag var det et fall som ødela pallplasseringen, og det er liten tvil om at det gikk inn på 35-åringen.

– Om de ti sekundene var det som skulle til for å vinne, det vet jeg ikke. Det kommer vi nok aldri til å få vite, sier Jespersen som ikke vil ta av seg brillene når NRK møter han.

Til slutt havnet Jespersen på det som kan beskrives som en skuffende femteplass, mens Martin Johnsrud Sundby tok tredjeplassen. Russiske Evgenij Belov sikret seieren, mens franske Maurice Manificat gikk inn til andreplass.

Maks uflaks

Det så nemlig veldig lyst ut for 35-åringen, som lenge ledet ved samtlige passeringspunkter. Mellom 8,2 og 10 kilometer kom det først ubekreftede rapporter om at hordalendingen hadde gått på trynet i løypa, noe han selv bekreftet ved målgang.

Det var til slutt altså fallet halvveis som kan ha ødelagt pallplassering og en mulig seier for Jespersen.

– Jespersen har falt fra en seier her før, så han må klare å holde seg på beina. Det er vanskelig nok å vinne skirenn når du ikke faller, sier landslagssjef Eirik Myhr Nossum til NRK.

Til tross for det skuffende fallet er han godt fornøyd med laginnsatsen.

– Det var en god laginnsats i et jevnt løp. Jeg er glad på Martins vegne, og det er moro at Chris er der oppe.

Sundby på pallen

Martin Johnsrud Sundby ble beste norske, og sikret tredjeplassen 4,5 sekunder bak russiske Belov.

World Cup i Langrenn på Beitostølen 2018

PALLPLASS: Martin Johnsrud Sundby sikret en tredjeplass i Davos.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Ved mål ble han liggende i snøen, og Sundby innrømmer at det er tungt å gå i høyden,

–Det kjentes grusomt hele veien, noe jeg er sikker på at mange andre synes også. Davos er et vanskelig sted å konkurrere, men jeg er brukbart fornøyd med en tredjeplass her, sier en blid Sundby til NRK.

Hans Christian Holund endte til slutt på 8. plass, mens Magne Haga og Mathias Rundgreen gikk inn til henholdsvis 11. og 18. plass. Vebjørn Turtveit havnet på 40. plass.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal