Hopp til innhold

Jerv tordner mot Stabæk: – Helt horribelt

Jerv-trener Arne Sandstø mener sikkerheten til spillerne sto på spill da Stabæk-supporterne stormet Nadderud-banen.

Stabæk berget plassen i Eliteserien etter å ha spilt 2-0 mot Jerv på hjemmebane.

STORMER BANEN: Her løper Stabæk-supporterne ut på banen etter å ha sikret eliteserieplassen mot Jerv søndag kveld. Bilder brukes med tillatelse fra TV 2.

– Det er helt horribelt det som skjer etter kampen. Sånn skal ikke skje. Der skal vi beskyttes for alt av publikum og alle som eventuelt kommer inn på banen, sier Sandstø til NRK.

Jerv-treneren måtte se eliteserieplassen glippe i sluttminuttene søndag kveld.

Sandstø

KRITISK: Jerv-trener Arne Sandstø.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Da Ohi Omoijuanfo satte inn det avgjørende 2-0-målet, løp mange supportere ut for å feire med tomålshelten.

Etter at plassen i neste års eliteserie var sikret, kom langt flere løpende. Mens Jerv-spillerne satt utslått på gressmatta, ble Nadderud-teppet fylt av supportere.

– Det handler om alle spillernes sikkerhet. Det fungerer overhodet ikke, og det gjør at vår sikkerhet står i fare. Og det er en skandale, sier Sandstø.

Stabæk stiller seg imidlertid uforstående til Sandstøs kritikk. Kjetil Ekeli, som er arrangements- og sikkerhetsansvarlig, mener saken er «en storm i et vannglass».

– Kun pur glede

– Det var en helt spontan glede fra våre supportere. Sikkerheten var godt ivaretatt for spillere og ledere, slik vi ser det, sier Ekeli til NRK.

– Hvordan kan man si det når man åpenbart ikke har kontroll på hvor mange som kommer ut på banen?

– Det kan du si, men vi har mange vakter der som tar seg av dem som skal inn i garderober. Det var ingen skader, men kun pur glede som utspant seg i de scenene, sier Ekeli.

– Men det trengs jo i teorien bare én med andre hensikter for at det kan gå galt?

– Ja, det kan du si. Men det var ingenting som skjedde som tilsier at noe gikk den veien. Vi ser ikke at det skal være en sak å spille på i det hele tatt, sier Ekeli.

Forventer henleggelse

Norges Fotballforbund understreker overfor NRK at banestorming ikke er tillatt.

– Gjeldende sikkerhetsbestemmelser har forbud mot banestorming, sier Nils Fisketjønn, direktør for konkurranse i NFF.

Påtalenemnda får oversendt saken i løpet av noen dager, men Ekeli forventer at saken ikke tas videre.

Da Godset-supporterne stormet banen etter seriegullet i 2013, ble saken henlagt.

– Vi forventer absolutt ingen reaksjon fra NFF, men at vi må uttale oss, gjør vi gjerne. Men vi forventer ingen bot. Det har skjedd tilsvarende før, og da er den blitt henlagt, og vi forventer at det samme skjer nå, sier Ekeli.

Stabæks sportslige leder Inge André Olsen var selv blant dem som løp ut på banen både under og etter kamp, men det har ikke lyktes NRK å få kontakt med 38-åringen mandag formiddag.

Siste nytt

 • Ny motstander for Ruud i Miami

  Det blir et nytt bekjentskap for Casper Ruud i den andre runden i Masters 1000-turneringen i Miami. Tennisstjernen skal opp mot belaruseren Ilja Ivasjka.

  Ruud er seedet som nummer tre i Miami og gikk med det direkte til den andre runden i storturneringen.

  Ruud har aldri spilt mot Ivasjka tidligere. Belaruseren er på 80.-plass på verdensrankingen og hadde fem strake tap i forskjellige turneringer før han fikk en opptur i Indian Wells. Der ble det to seirer før han røk i den tredje runden mot finalist Daniil Medvedev.

  29 år gamle Ivasjka var oppe på 40.-plass på verdensrankingen i fjor sommer. Det er hittil høyeste rangering for mannen med én tittel i karrieren.

  Han slo ut tyske Daniel Altmaier i strake sett i sin 1.- rundekamp onsdag.

  Ruud selv har slitt så langt denne sesongen. Verdensfireren har vunnet fire kamper og tapt fem. I Indian Wells sist ble det exit mot 97.-rangerte Christian Garin fra Chile. (NTB)

  Indian Wells Tennis
  Foto: Mark J. Terrill / AP
 • The Guardian: United-beilere høyner budene

  Både sir Jim Ratcliffe og sjeik Jassim Bin Hamad Al Thani skal ha høynet budene sine i håp om å ta over Manchester United. Det melder den engelske storavisa The Guardian.

  Foreløpig er det de to partenes bud som er kjent, men budene ganske så ulike. Mens Al Thani visstnok ønsker seg hele kaka av klubben, skal det være aktuelt med 69 prosent av klubben for Ratcliffes del.

  69 prosent er eierandelen til Glazer-familien.

  Fristen for å legge inn nytt bud var 22.00 onsdag kveld.

  Ineos chairman Jim Ratcliffe is pictured at Old Trafford
  Foto: PHIL NOBLE / Reuters
 • Oilers med ny seier mot Sparta

  Regjerende NM-vinner Stavanger har koblet grepet mot en ny finale. Sparta ble slått 2-1 i den tredje semifinalen. Dermed kan Oilers avgjøre duellen fredag.

  Onsdagens oppgjør ble jevnere enn de to foregående, men nok en gang kunne Oilers juble for seieren.

  Sparta måtte for enhver pris unngå undertall. I det første undertall var Nick Dineen nådeløs og da han løftet 1-0 opp i nettaket etter snaue ni minutters spill.

  Drøye to minutter ut i midtperioden kunne Robin Soudsky og Sparta-spillerne juble for sitt første mål i semifinalespillet. Soudsky fikk pirket inn pucken bak Henrik Holm etter møljespill foran mål.

  Sparta klarte å løfte seg og var mer solide inne i angrepssonen, enn tilfellet har vært i de sju andre periodene som er spilt.

  Gjestene fikk derimot et lite skudd for baugen da Bryce Gervais sendte Oilers i ledelsen med 2-1 tidlig i tredjeperioden.

  Hockey 1 semifinale: Stavanger Oilers - Sparta
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste