Jerv tordner mot Stabæk: – Helt horribelt

Jerv-trener Arne Sandstø mener sikkerheten til spillerne sto på spill da Stabæk-supporterne stormet Nadderud-banen.

Stabæk berget plassen i Eliteserien etter å ha spilt 2-0 mot Jerv på hjemmebane.

STORMER BANEN: Her løper Stabæk-supporterne ut på banen etter å ha sikret eliteserieplassen mot Jerv søndag kveld. Bilder brukes med tillatelse fra TV 2.

– Det er helt horribelt det som skjer etter kampen. Sånn skal ikke skje. Der skal vi beskyttes for alt av publikum og alle som eventuelt kommer inn på banen, sier Sandstø til NRK.

Jerv-treneren måtte se eliteserieplassen glippe i sluttminuttene søndag kveld.

Sandstø

KRITISK: Jerv-trener Arne Sandstø.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Da Ohi Omoijuanfo satte inn det avgjørende 2-0-målet, løp mange supportere ut for å feire med tomålshelten.

Etter at plassen i neste års eliteserie var sikret, kom langt flere løpende. Mens Jerv-spillerne satt utslått på gressmatta, ble Nadderud-teppet fylt av supportere.

– Det handler om alle spillernes sikkerhet. Det fungerer overhodet ikke, og det gjør at vår sikkerhet står i fare. Og det er en skandale, sier Sandstø.

Stabæk stiller seg imidlertid uforstående til Sandstøs kritikk. Kjetil Ekeli, som er arrangements- og sikkerhetsansvarlig, mener saken er «en storm i et vannglass».

– Kun pur glede

– Det var en helt spontan glede fra våre supportere. Sikkerheten var godt ivaretatt for spillere og ledere, slik vi ser det, sier Ekeli til NRK.

– Hvordan kan man si det når man åpenbart ikke har kontroll på hvor mange som kommer ut på banen?

– Det kan du si, men vi har mange vakter der som tar seg av dem som skal inn i garderober. Det var ingen skader, men kun pur glede som utspant seg i de scenene, sier Ekeli.

– Men det trengs jo i teorien bare én med andre hensikter for at det kan gå galt?

– Ja, det kan du si. Men det var ingenting som skjedde som tilsier at noe gikk den veien. Vi ser ikke at det skal være en sak å spille på i det hele tatt, sier Ekeli.

Forventer henleggelse

Norges Fotballforbund understreker overfor NRK at banestorming ikke er tillatt.

– Gjeldende sikkerhetsbestemmelser har forbud mot banestorming, sier Nils Fisketjønn, direktør for konkurranse i NFF.

Påtalenemnda får oversendt saken i løpet av noen dager, men Ekeli forventer at saken ikke tas videre.

Da Godset-supporterne stormet banen etter seriegullet i 2013, ble saken henlagt.

– Vi forventer absolutt ingen reaksjon fra NFF, men at vi må uttale oss, gjør vi gjerne. Men vi forventer ingen bot. Det har skjedd tilsvarende før, og da er den blitt henlagt, og vi forventer at det samme skjer nå, sier Ekeli.

Stabæks sportslige leder Inge André Olsen var selv blant dem som løp ut på banen både under og etter kamp, men det har ikke lyktes NRK å få kontakt med 38-åringen mandag formiddag.

Siste nytt

 • Forfang beste norske på fjerdeplass

  Kun 2,4 poeng skilte Johann André Forfang fra pallen i Tysland. Nordmannen lå på fjerdeplass etter første omgang og det ble også resultatet etter finaleomgangen. Polske Dawid Kubacki vant etter to hopp på over 140 meter.

  Eabp5mrip50
  Foto: Matthias Schrader / Matthias Schrader
 • Alpinsesongen over for Sejersted

  Under en MR-undersøkelse er det oppdaget en seneskade i brystmuskelen til Adrian Smiseth Sejersted. Sesongen er dermed over for landslagsalpinisten.

  Sejersted falt stygt under utfordelen av fredagens superkombinasjon i verdenscupen i Wengen. Han ble fløyet til sykehus i helikopter, men de første undersøkelsene tydet på at han hadde sluppet fra det uten alvorlige skader.

  Under grundigere undersøkelser fredag kveld ble skaden oppdaget.

  – Adrian har pådratt seg en seneskade i området der brystet er festet mot skulderen. Dette gjør at sesongen er over for ham. Adrian er selvfølgelig svært lei seg nå, forteller landslagslege Marc Jacob Strauss i en pressemelding.

  Han forklarer at en slik skade er forholdsvis grei å fikse, og han regner med en opptreningsperiode på tre til seks måneder.

  Adrian Smiseth Sejersted falt under fredagens kombinasjonsutfor i Wengen.
  Foto: Skjerdump / TV 2
 • Ny kamp uten seier for Mourinho

  Tottenham står med fire på rad uten seier i serien etter 0-0 mot Watford lørdag. Erik Lamela var svært nær å bli matchvinner ett minutt på overtid, men ballen ble reddet på streken.

  Watfords Troy Deeney bommet på straffe i 2. omgang.

  Jose mourinho
  Foto: Adrian Dennis / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal