Stormet banen etter at Omoijuanfo-dobbel reddet Stabæk

Stabæk stanget og stanget mot Jervs forsvarsmur, men så dukket Ohi Omoijunafo opp på slutten og scoret to mål. Da tok det fullstendig av på Nadderud.

Ohi og Ordinas

JUBLER: Her jubler Toni Ordinas og Ohi Omoijunafo etter at plassen i eliteserien ble sikret.

Søndag skulle det avgjøres. Med 1-0 mot Stabæk i den første kampen i Grimstad hadde Jerv et lite overtak før den siste kvalifiseringskampen.

Etter et massivt press gjennom hele kampen sikret Stabæk plassen etter to sene scoringer av Ohi Omoijunafo, som tidligere har spilt for Jerv. Da Omoijunafo satte inn kampens andre scoring ble det fullstendig kaos på Nadderud. Stabæk-supporterne stormet nesten banen i gledesrus. Lettelsen var enorm.

Se målene og supporterne som stormet banen. Video med tillatelse fra TV 2.

– Litt rart

Og da dommeren blåste av kampen stormet supporterne banen. Matchvinneren synes det var spesielt å senke gamleklubben.

– Det er litt rart. Jeg trodde aldri at jeg kom til å være i denne situasjonen her da jeg gikk fra Jerv i fjor, forteller Omoijunafo til NRK.

Selv om plassen ble sikret og avslutningen på sesongen ble best myulig blir det en rolig feiring for spissen.

– Dette var utrolig deilig. Jeg skal hjem til hunden og samboeren min. Bare spise mat og sitte foran TVen min, forklarer Omoijunafo.

Stabæk-treneren var veldig fornøyd med spissens to scoringer.

– Han hadde gode avslutninger og han er veldig viktig for oss, sier Toni Ordinas til NRK, og legger til:

– I første omgang synes jeg vi startet godt, men etterhvert ble vi stresset. Jeg hadde en god følelse i andre omgang, men det var øyeblikk der jeg trodde at dette ikke var dagen vi skulle score, sier Toni Ordinas til NRK.

Stabæk sikret plassen

OHI-DOBBEL: Ohi Omoijunafo jublet etter at han sikret plassen til Stabæk i eliteserien.

Vertene med massivt press

Stabæk gikk rett i angrep på eget gress. Allerede i åpningen av kampen skapte hjemmelaget flere gode muligheter uten å får ballen i mål.

Men om det var Stabæk som presset og hadde spillte viste Jerv at de var fullt kapable til å straffe vertene på kontringer. I kampens 7. minutt fikk de gulkledde frispark i god posisjon, men skuffet fra Glenn Andersen gikk utenfor mål. En fin sjanse.

Stabæk fortsatte med å ha initiativet ut omgangen og spesielt hjemmelagets Moussa Njie viste initiativ, men det stod 0-0 til pause tross et massivt trykk mot bortelagets mål.

Ohi-dobbel

Etter pausen fortsatte kampen i samme spor. Stabæk presset og presset for å få scoringen som ville sørge for at lagene var like langt.

Stabæk-supporterne

JUBLE: Stabæks supportere kunne juble etter at klubben sikret plassen.

Etterhvert som klokken tikket mot full tid måtte Stabæk ta sjanser. I det 83. minuttet satte Ohi Omoijunafo inn dagens første scoring da han vant duellen mot Glenn Andersen. To minutter senere var samme mann først på innlegget fra Keita og headet ballen i mål på nytt.

Stabæk beholder plassen etter å ha vunnet 2-1 sammenlagt.

• Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

• Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

– Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

– Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

Taylor
  • Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark

Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag.

Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen.

Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til Norge.

Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen.

Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet.

På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot.

Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)