Fransk seriemester klar for Sarpsborg 08

Den franske venstrebacken Jérémy Berthod er klar for Sarpsborg.

Alexander Tettey

Den franske backen Jérémy Berthod er klar for Sarpsborg 08. Her fra en duell med Alexander Tettey.

Foto: David Vincent / Ap

Det offentliggjorde klubben på en pressekonferanse i dag.

– I Jérémy får vi en profil som sender ut noen signaler om satsningen i Sarpsborg, sier sportssjef i Sarpsborg, Thomas Berntsen til NRK.no.

Jérémy Berthod har signert en kontrakt på to år med Sarpsborg. Han skal spille med nummer 69 på ryggen.

Har flere seriemesterskap

Thomas Berntsen

Sportssjef i Sarpsborg 08, Thomas Berntsen.

Foto: Odd Skjerdal/NRK

Berthod har tidligere vært en uke på prøvespill i Sarpsborg, og imponerte nok til å bli belønnet med en kontrakt.

– Han er en spiller som bør påvirke både enkeltspillere og laget som helhet. Han bør også være en referansespiller for de yngre spillerne i klubben, sier Berntsen.

Venstrebacken har tidligere spilt for både Auxerre og Monaco, men er kanskje best kjent fra tiden i den franske toppklubben Lyon.

Der fikk han med seg flere kamper i Champions League og fire franske seriemesterskap.

Spilleren selv sier at han gleder seg til å spille i Sarpsborg og takker sportssjefen og trener Brian Deane for muligheten.

Fremdeles penger til «Olavs mann»

Det har tidligere blitt snakket om den franske spillerens skadehistorikk, men Berntsen sier at Berthod bestod den medisinske testen med glans.

Også en annen venstreback, engelske Ben Parker, har vært på prøvespill i Sarpsborg i det siste. Berntsen sier at Parker i utgangspunktet nå er uaktuell for klubben.

– Men fotballmarkedet er svært dynamisk, så man skal aldri si aldri. Per nå er det i utgangspunktet uaktuelt med Parker, men det kan åpne seg muligheter på et senere tidspunkt.

Supporterne til Sarpsborg 08 har de siste ukene samlet inn penger til en ny spiller til klubben. Den totale innsamlede summer en nå oppe i over 425.000 kroner, men sportssjef Berntsen sier at disse pengene ikke går til franskmannen.

– Midlene som er samlet inn av supporterne gir oss muligheten til å hente inn nok en spiller til et allerede godt lag. Det jobbes i utgangspunktet med en defensiv midtbanespiller som besitter andre kvaliteter enn de spillerne vi har fra før.

Sportsnyheter

Ingebrigtsens anke tatt til følge – får likevel EM-gullet

Jakob Ingebrigtsen trodde først han vant EM-gull, så ble han disket. Han la inn protest, og får nå likevel gullet.

Fryktet han hadde korona to timer før VM-sølvet: – Har vært dårlig de siste dagene

Oberstdorf/Oslo (NRK): Kort tid før rennstart ventet Johansson på svar fra en koronatest. Til tross for det imponerte han under tunge forhold.

Siste nytt

 • Glimt vant omstridt treningskamp

  Bodø/Glimt vant 5–2 over Gibraltar-laget Europa FC fredag.

  Glimt har fått kritikk for å legge en treningsleir til Marbella for å få spilt treningskamper før sesongstart. De øvrige norske lagene, med unntak av europaligasensasjonen Molde, er hjemme i Norge med strenge koronaregler.

  Signeringen av Botheim vekket oppsikt ettersom han avbrøt sin kontrakt med Rosenborg etter at han aldri slo gjennom på Lerkendal. Fredag scoret han og hadde målgivende for Glimt.

  Glimts øvrige målscorere var Brede Moe, Sondre Brunstad Fet, Hugo Vetlesen og Sebastian Tounekti.

  Eliteserien fotball 2020: Bodø/Glimt - Viking (3-0)
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Sterk dag for de norske golferne

  Golfspilleren Viktor Hovland klarte sin 22. cut på rad da han gikk fire slag under par fredag ettermiddag i stjernespekkede Arnold Palmers Invitational i Florida. Han lå på 2.-plass bak Corey Conners da han gikk av det siste hullet. Da skulle fortsatt mange golfere ut senere.

  I tillegg hadde landsmannen Kristoffer Ventura en fin dag. Han gikk to slag under par, og er ett slag over par totalt etter to dager. Dermed ligger han an til å klare cuten, en uke etter han klarte det samme i Puerto Rico.

  Ventura og Hovland
 • Granerud har hatt tunge dager

  Norges store hoppkomet denne sesongen, Halvor Granerud, fikk påvist koronasmitte i løpet av VM. Dermed mistet han hopprennene i den store bakken.

  – Det har vært noen ganske tunge dager nå hvor det har vært greit å ikke kunne gå fra hotellrommet. Det har vært vanskelig nok å komme seg opp av senga, sier han til NRK i pausen av fredagens hopprenn.

  Han sier imidlertid at fredagen har vært den beste dagen til nå. At Granerud ikke kan konkurrere tar han ikke så tungt.

  – Det er ikke det feteste, men jeg har samtidig ikke vært i noen god form. Så det har ikke vært så vondt som jeg trodde skulle være, forklarer verdenscupvinneren, før han legger til:

  – Men det er ikke det her jeg vil bruke fredagen til.

  Halvor Egner Granerud
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal