Fransk seriemester klar for Sarpsborg 08

Den franske venstrebacken Jérémy Berthod er klar for Sarpsborg.

Alexander Tettey

Den franske backen Jérémy Berthod er klar for Sarpsborg 08. Her fra en duell med Alexander Tettey.

Foto: David Vincent / Ap

Det offentliggjorde klubben på en pressekonferanse i dag.

– I Jérémy får vi en profil som sender ut noen signaler om satsningen i Sarpsborg, sier sportssjef i Sarpsborg, Thomas Berntsen til NRK.no.

Jérémy Berthod har signert en kontrakt på to år med Sarpsborg. Han skal spille med nummer 69 på ryggen.

Har flere seriemesterskap

Thomas Berntsen

Sportssjef i Sarpsborg 08, Thomas Berntsen.

Foto: Odd Skjerdal/NRK

Berthod har tidligere vært en uke på prøvespill i Sarpsborg, og imponerte nok til å bli belønnet med en kontrakt.

– Han er en spiller som bør påvirke både enkeltspillere og laget som helhet. Han bør også være en referansespiller for de yngre spillerne i klubben, sier Berntsen.

Venstrebacken har tidligere spilt for både Auxerre og Monaco, men er kanskje best kjent fra tiden i den franske toppklubben Lyon.

Der fikk han med seg flere kamper i Champions League og fire franske seriemesterskap.

Spilleren selv sier at han gleder seg til å spille i Sarpsborg og takker sportssjefen og trener Brian Deane for muligheten.

Fremdeles penger til «Olavs mann»

Det har tidligere blitt snakket om den franske spillerens skadehistorikk, men Berntsen sier at Berthod bestod den medisinske testen med glans.

Også en annen venstreback, engelske Ben Parker, har vært på prøvespill i Sarpsborg i det siste. Berntsen sier at Parker i utgangspunktet nå er uaktuell for klubben.

– Men fotballmarkedet er svært dynamisk, så man skal aldri si aldri. Per nå er det i utgangspunktet uaktuelt med Parker, men det kan åpne seg muligheter på et senere tidspunkt.

Supporterne til Sarpsborg 08 har de siste ukene samlet inn penger til en ny spiller til klubben. Den totale innsamlede summer en nå oppe i over 425.000 kroner, men sportssjef Berntsen sier at disse pengene ikke går til franskmannen.

– Midlene som er samlet inn av supporterne gir oss muligheten til å hente inn nok en spiller til et allerede godt lag. Det jobbes i utgangspunktet med en defensiv midtbanespiller som besitter andre kvaliteter enn de spillerne vi har fra før.

Siste nytt

 • Første verdenscupseier

  Vetle Sjåstad Christiansen tok sin første verdenscupseier i karrieren, under sprinten fra amerikanske Soldier Hollow. 26-åringen kjempet en innbitt kamp med Simon Desthieux, men tok franskmannen med 1,3 sekunder. Johannes Thingnes Bø fikk fire bom på den stående skytingen, men kjempet seg inn til en femteplass.

  Sjåstad Christiansen.
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Opptur for Norge i lagkonkurransen

  Polen vant lagkonkurransen i tyske Willingen foran Tyskland og Slovenia. Etter å ha ligget på en sjetteplass etter den første omgangen, klatret de norske hopperne to plasser. Mye takket være unggutten Thomas Aasen Markeng, som leverte to solide hopp.

  NORDIC-SKIING/
  Foto: LEHTIKUVA / Reuters
 • 3. div-spiller til slovensk mester

  Mirza Mujcic (24) fra den norske 3. divisjon-klubben Lysekloster har meldt overgang til den slovenske dobbeltvinneren Olimpija Ljubljana. – Jeg kan ikke tenke meg at noe sånt har skjedd før, sier breddefotballekspert Jørgen Tjærnås til Aftenposten.

  NM fotball 3. runde, Brattvåg - Rosenborg.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal