Oppussing og hundepass ga Jansrud vektproblem

Kjetil Jansrud har stupt ned i vekt. Nå må alpinisten bruke tiden frem mot sesongstart til å spise seg større.

Mens mange av oss sliter med å bli kvitt de ekstra kiloene etter sommerferien, har en av våre fremste alpinister det motsatte problemet. Siden Kjetil Jansrud tok OL gull i Super-G har kiloene rast av.Nå får han det travelt med å fete seg opp før sesongstart.

SE VIDEO: Kjetil Jansrud må spise seg opp noen kilo før sesongen starter. Grunnen? Han har blitt altfor slank etter en travel sommer.

Kjetil Jansrud

Kjetil Jansrud har lagt i hardtrening i sommer. Det kombinert med andre faktorer har fått han til å stupe ned i vekt.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Det er veldig greit å være tynn, sånn for min egen personlige del. Men det er ikke optimalt for alpinisten Kjetil. Jeg må nok spise meg opp noen kilo før sesongen starter, forteller Jansrud til NRK.no.

Alpinisten har hatt en travel sommer: Han har flyttet, pusset opp og fått ny hund. I tillegg har han trent hardt. Og alt dette merkes på kroppen.

OL-vinneren har mistet flere verdifulle kilo de siste månedene.

– Jeg har gått ned 6-7 kilo. På det laveste har jeg veid rundt 86 kilo, og jeg bør nok helst veie 94-95 kilo i konkurransesesongen, mener han.

– Føler meg veldig tynn

Løsningen blir å fortsette den harde treningen, samtidig som han må få i seg mer mat. Han sier at det aldri var planen å gå ned så mye i vekt, men flere uker gjenstår før Jansrud må ha konkurransevekten inntakt.

– Det har vært mer forbruk enn det som kommer inn. Da går man ned i vekt. Jeg tipper jeg spiser meg opp ganske kjapt, men jeg ser veldig tynn ut og føler meg veldig tynn akkurat nå, sier han.

28-åringen tar det foreløpig med ro, og lar seg ikke stresse av vekttapet. Likevel innrømmer han at kiloene er avgjørende for hvordan han presterer i renn.

– Skal man henge med i fartdisiplinene må det være bra trøkk i systemet. Jeg trenger nok noen kilo til, mener Jansrud.

– Som natt og dag

Etter å ha skadet korsbåndet under VM i Schladming i 2013 ble det krykker og mange måneder uten skikjøring for Jansrud. Denne sommeren har han rukket skikkelig trening og testing av ski før alvoret starter.

– Forberedelsene i år kontra i fjor har vært som natt og dag. I år har jeg fått masse ski i beina, og drar på ski på nytt nå for å teste utstyr og kjøre hardt. I fjor var det egentlig snakk om jeg kunne stå på ski eller ikke, forteller han.

Han tok OL-gull i Super-G i Sotsji, men mange verdenscupseiere er det ikke blitt. Jansrud har kjørt 202 verdenscuprenn, men har bare vunnet tre ganger. Alle tre seierene er kommet i Kvitfjell. Den statistikken vil han gjøre noe med.

– 202 starter er farget av at jeg begynte å kjøre veldig tidlig, men selvfølgelig ønsker jeg at det skal være mer enn tre. Jeg er vanligvis god på slutten av sesongen, men i år ønsker jeg å være med å kjempe om seiere hele veien. Jeg har manglet et lite hakk, men vil rette på det nå, sier Jansrud bestemt.

Siste nytt

 • Giroud fikset Chelsea-luke

  Olivier Giroud sørget for tre poeng til Chelsea med kampens eneste mål mot nedrykksklare Norwich.

  Chelsea fikk hull på byllen to minutter på overtid av første omgang, og en solid Tim Krul sørget for at det var spenning helt til siste slutt.

  Chelsea har nå fire poeng ned til Manchester United og Leicester med en kamp mer spilt, og har en fot i neste sesongs mesterliga.

  Alexander Tettey spilte 78 minutter for Norwich.

  Giroud
  Foto: RICHARD HEATHCOTE
 • Første poengtap for LSK

  Lillestrøm klarte ikke å følge Tromsø og Ranheim med full pott etter tre kamper i 1. divisjon.

  I Sandnes havnet de gule og svarte under da Kent Håvard Eriksen scoret ett kvarter ut i andre omgang.

  Simen Kind Mikalsen utlignet for LSK et drøyt kvarter før full tid. Dermed er LSK på tredjeplass, mens Sandnes står med fem poeng etter tre kamper.

  TzVQTlWNMeo
  Foto: Carina Johansen / Carina Johansen
 • Wigan knuste Hull 8-0(!)

  Wigan latterliggjorde Hull med hele 8-0, etter 7-0 til pause i engelsk 1. divisjon tirsdag. Samtidig spilte Stefan Johansens Fulham 0-0 mot West Bormwich. Dermed Kan Johansens lag fortsatt rykke opp til Premier League. De har fem poeng opp til West Bromwich med to kamper igjen å spille.

  Britain Soccer League Cup
  Foto: Matt Dunham / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal