Jansrud «teipes» klar til VM: – Har fått veldig positive svar

ÅRE/OSLO (NRK): VM hang i en tynn tråd for Kjetil Jansrud da han måtte operere to fingre for kort tid siden. Nå ser 33-åringen lyst på egne startmuligheter.

ALPINT KITZBÜHEL

OPERERT: Kjetil Jansrud måtte operere brudd i to fingre. Nå håper han å rekke VM med teipet hånd.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Hånden er veldig mye bedre enn den var for en uke siden. Det er veldig store fremskritt egentlig, sier Jansrud etter søndagens trening i Åre.

For snaue to uker siden skadet Jansrud hånden på utfortrening i Kitzbühel. Kort tid senere ble han operert.

Nå er han på plass i Åre for å teste VM-løypene, i håp om å rekke onsdagens VM-start.

– Jeg så ikke helt for meg at det var mulig å stå på ski når vi dro fra Kitzbühel. Nå har jeg jo allerede vært på ski, så det er første steg og så får vi se litt nærmere. Men avgjørelsen om jeg stiller til start blir ikke tatt før tett opp mot rennet, sier 33-åringen.

Jansrud trening

PÅ TRENING: Kjetil Jansrud tester VM-løypene i Åre, kun få dager før verdensmesterskapet starter.

Foto: Torje Bjellaas / NRK

«Teipes» klar

Det som er sikkert er at hånden uansett ikke blir helt optimal. Dermed må Vinstra-mannen ty til kreative løsninger.

– Teiping er nok et minimum for å kunne holde på staven. Jeg tror den største utfordringen min blir selve stakingen. Vi tester hvordan det er og skynder oss litt langsomt. Så får vi se, sier Jansrud.

Aksel Lund Svindal er også overrasket over framgangen til lagkompisen.

– Jeg synes det ser lovende ut. Han klarer seg bra han. Jeg trodde det skulle være større utfordringer, men han fikser det bra. Jeg tror jeg får med meg han, sier Svindal.

– Kneet tåler en uke eller to

Svindal har også slitt med skader i lang tid. For 36-åringen har kneet vært et problem i flere år, og en av grunnene til at han gir seg etter VM.

Men mannen som tok to gull under VM i Åre i 2007, tror kneet skal holde mesterskapet igjennom.

– Jeg tror det kommer til å fungere helt fint her én uke eller to. Det er litt mentalt også, når du vet det er full innsats en gitt periode. Det er det litt lettere å få det til å funke da, enn hvis du vet at det helst skal holde i mange måneder, sier Svindal.

Nå håper han å kjempe om gullet, som han gjorde for 12 år siden.

– Jeg har veldig mange minner fra den gangen. Det var stort. Jeg får bare spenne støvlene og håpe det er mulig å konkurrere helt i toppen i år også. Jeg håper å være blant favorittene og være med å kjempe om disse medaljene. Da blir det en perfekt avslutning, sier Svindal.

Siste nytt

 • Målløst i Tuchel-debut

  Thomas Tuchel ble bekreftet som ny Chelsea-manager tirsdag. Allerede dagen etter sto han på sidelinja og ledet sin første kamp.

  Chelsea har slitt tungt den siste tiden under Frank Lampard. Det samme hadde onsdagens motstander Wolverhampton.

  I onsdagens oppgjør klarte ingen av lagene å finne nettmaskene og dermed endte det 0–0 på Stamford Bridge.

  Tuchel
  Foto: Frank Augstein / AFP
 • Verdenscuphelg avlyst

  Utenlandske idrettsutøvere kan ikke regne med å få slippe inn i Norge med de strengere innreisereglene regjeringen presenterte onsdag.

  Det skulle i utgangspunktet arrangeres hopp- og kombinertrenn i Lillehammer helgen 12.-14. februar. Det kan president i Skiforbundet, Erik Røste, bekrefte at ikke blir noe av.

  – Det er fortsatt en stund til verdenscuphelgene i mars, men verdenscuphelgen som vi skulle ha i midten av februar må vi nå gå til FIS og si at vi ikke kan arrangere, sier Røste.

  – Vi som alle andre håper at reglene som regjeringen setter nå skal få smittesituasjonen til å endre seg, også forholder vi oss til de reglene som blir satt.

  Fredag åpnet regjeringen, mot Helsedirektoratets anbefaling, for at det kan gjøres unntak fra karantenebestemmelsene slik at det kan arrangeres en rekke verdenscuprenn i Norge i februar og mars.

  Onsdag stengte statsminister Erna Solberg for denne muligheten da hun presenterte tiltak som i praksis er å stenge grensene til utlandet.

  Pressekonferanse om korona og innreise til Norge
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Carlsen sto imot angrepet

  Fabiano Caruana er ute etter Magnus Carlsens førsteplass på verdensrankingen og var på offensiven i deres duell onsdag, men Carlsen sto imot og berget remis.

  Partiet var både viktig for Carlsen med tanke på å forsvare førsteplassen på rankingen, men også for å henge med i seierskampen i den prestisjetunge Wijk aan Zee-turneringen. Carlsen hadde helst trengt seier for blande seg inn i toppen.

  Remisen gjør at han er Carlsen er et helt poeng bak ledelsen med kun tre partier igjen å spille.

  Fischersjakk-semifinaler dag 2
  Foto: Berit Roald / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal