NRK Meny
Normal

Solli ferdig i Vålerenga

Jan Gunnar Solli (32) får ikke fornyet kontrakten med Vålerenga og må finne seg ny klubb.

Solli ferdig i VIF

Jan Gunnar Solli må finne seg ny klubb etter en sesong i Vålerenga.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Vi skulle egentlig hatt en prat angående framtiden, men det har vel vært mer eller mindre klart at de ikke kom til å fornye kontrakten, sier Jan Gunnar Solli til NRK.no.

Sollis kontrakt gikk ut etter fjorårssesongen, men 32-åringen har trent med Vålerenga den siste uka. Nå har han fått et endelig nei.

- Vålerenga er i en pressa situasjon økonomisk og er avhengig av å investere riktig. Det må jeg bare respektere, sier Solli.

Jakter på ny klubb

Solli har en fortid både fra Rosenborg, Odd og Brann her hjemme, samt et opphold i amerikanske New York Red Bulls. Nå begynner jobben med å finne seg en ny klubb.

– Motivasjonen er der absolutt. Ambisjonene er der selv om jeg er misfornøyd både med min egen og Vålerengas innsats sist sesong.

Ønsker du å fortsette karrieren i Norge eller utlandet mest aktuelt?

– Alle tilbud er oppe til vurdering. Men per dags dato er det ingen håndfaste tilbud, sier Solli.

Solli er klubbløs

Jan Gunnar Solli i aksjon mot Sandnes Ulf.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Takker supporterne

Midtbanespilleren som ofte ble benyttet som høyreback sist sesong vil nå trene på egenhånd, ved siden av økter på Valle med Vålerenga fram til han finner seg en ny klubb. På sin Facebook-side takker han klubben og supporterne for den sesongen han fikk i den blå drakta. Der viser han også forståelse for valget Oslo-klubben har tatt.

"I dette gamet er det alltid viktig å vise respekt for de avgjørelser som blir tatt. Dessuten å avslutte noe som en bitter mann er jeg regelrett ikke gammel nok for enda", er blant det Solli skriver.

Siste nytt

 • Chris Froome vann og leiar

  Chris Froome stakk åtte mil før mål og vann dagens fjelletappe i Giro d'Italia med tre minutts margin. Han overtok også leiartrøya frå Simon Yates som kollapsa totalt.

  Froome leier no med 40 sekund på Tom Dumoulin som no er nr 2.

  Rittet blir avslutta søndag.

  Chris Froome
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Ruud møter Jordan Thompson

  Casper Ruud skal møte australske Jordan Thompson (24) i første runde i Roland Garros-turneringa i tennis. Thompson er rangert som nummer 85 i verda. Kampen går måndag eller tysdag.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP
 • Sagosen og Myrhol på stjernelaget

  Sander Sagosen og Bjarte Myrhol er begge tatt ut på stjernelaget i inneværende sesongs mesterliga i håndball. Stjernelaget ble annonsert i forkant av helgens Final 4-sluttspill i Köln, der vinneren av årets mesterliga på herresiden skal kåres.

  Bjarte Myrhol
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag