Fenomenet avslører: Har spart seg til Bislett-show

– Jeg ville ikke være grådig, sier Mutaz Essa Barshim før verdensrekord-forsøket på Bislett.

Prefontaine Classic Athletics Mutaz Essa Barshim

VIL HA VERDENSREKORDEN: Mutaz Essa Barshim fra Qatar er klar for å ta verdensrekorden i høydehopp.

Foto: Don Ryan / Ap

Barshim i Lausanne

SÅ NÆR: Mutaz Essa Barshim er to centimetere fra å tangere Javier Sotomayors legenderiske verdensrekord.

Foto: SEBASTIEN BOZON / Afp

– Jeg har kun gått for å vinne. Jeg visste ikke hvor høyt jeg kunne hoppe (tidligere i år) og ville unngå skader. I Eugene kjente jeg på kramper i leggen, så jeg ønsket ikke å være grådig, forklarte Mutaz Essa Barshim til et samlet pressekorps i forkant av torsdagens Bislett Games.

Barshim innrømmer at han har gitt seg etter vinnerhoppet i sesongens tidligere Diamond League-stevner for å spare en eventuell rekord til Norge-besøket.

Vil slå Sotomayor

Det 23 år gamle høydefantomet har tatt friidretten med storm de siste årene. Og i morgen håper han å slå verdensrekorden til sitt store forbilde, Javier Sotomayors (47) - med cubaneren på hedersplass.

– Det er ekstra spesielt at han er her. Jeg vet han ikke vil jeg skal slå rekorden foran han, sa Barshim og høstet latter fra salen.

– Men skjer det, så skjer det. Jeg vil gå ut og gjøre mitt beste. Greier jeg det ikke vil jeg sende han (Sotomayor) videoen senere, fortsatte han.

– Hva skal du gjøre i morgen? spurte en journalist fra salen.

– Jeg vil gå ut og gjøre det jeg kan best. Jeg vil hoppe høyt, men da må jeg komme meg forbi de lave høydene først.

Bislett Høydetreff

DE BESTE: Verdenseliten, med Ivan Ukhov (f.v.), verdensrekordholder Javier Sotomayor, Mutaz Essa Barshim, Bohdan Bondarenko og Steinar Hoen, samlet til Bislett Games.

– Er forberedt på å miste rekorden

Til stede på pressekonferansen var den ypperste verdenseliten i høydehopp - samlet av Norges egen «høydekonge», Steinar Hoen. Barshim, Bohdan Bondarenko og Ivan Ukhov har alle personlige rekorder over 2,40 meter.

SPORT ATHLETICS

2,45 METER: Cubanske Javier Sotomayor er verdens beste høydehopper gjennom tidene.

Foto: YANNIS BEHRAKIS / REUTERS

Sotomayor satt sammen med sin tidligere rival, Hoen. Han håper i det lengste å få beholde rekorden på 2,45 meter, som han satte i 1992.

– Om jeg sa jeg håpet at verdensrekorden min skulle ryke, ville jeg lyve. Jeg er imidlertid forberedt på at den kommer til å bli slått, men jeg ville foretrukket om den ikke ble det, sa høydehopp-legenden.

– Har ikke hoppet verdensrekorden på trening

Mutaz Essa Barshim trener, Stanislaw Szczyrba, uttalte i går at eleven har hoppet så høyt som 2,48 meter allerede. Barshim selv hevder imidlertid at det ikke har skjedd på trening.

– Jeg har aldri vært i nærheten. På trening legger jeg ikke lista høyt, men konsentrer meg om å øve på detaljer. Vanligvis er lista på 2,20, 2,15 og av og til høyrere, forklarte han.

Mutaz Essa Barshim fra Qatar gikk over 2.43 i høyde og med det nærmer han seg Javier Sotomayors verdensrekord.

Siste nytt

 • Reiten matchvinnar

  Guro Reiten scora vinnarmålet då Chelsea slo Liverpool 1–0 i den engelske FA-cupen måndag. Reiten og Maren Mjelde opererte på kvar sin kant av Chelsea sin midtbanefirar. Sigeren betyr at Chelsea spelar borte mot Everton i kvartfinalen.

  Guro Reiten
  Foto: Marit Sofie Strand / NRK
 • – Ny dopingsak i Sverige

  Den svenske avisen Dagens Nyheter skriver at nok en svensk idrettsutøver har testet positivt for doping. Dette blir bekreftet av det svenske friidrettsforbundet. Fra før har også den svenske bryteren Jenny Fransson og løperen Robel Fsiha testet postivt for doping. Avisen nevner ikke navnet på utøveren, men det skal være en friidrettsutøver med medalje fra det nasjonale svenske mesterskapet. Utøveren er ikke svensk statsborger, men skal være medlem av en svensk klubb. Vedkommende testet positivt på en prøve 17. desember.

 • Bjøntegaard vraket fra normallaget

  Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø, Vetle Sjåstad Christiansen og Johannes Dale utgjør den norske kvartetten på onsdagens normaldistanse i skiskytter-VM.

  Det betyr at Erlend Bjøntegaard er ute av laget til neste VM-distanse.

  Verdenscup skisyting Antholz
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal