Hopp til innhold

Ingebrigtsen bremset konkurrentene med frekk manøver: – Jeg elsker å lure folk

Jakob Ingebrigtsen bestod sin første skikkelige VM-test, men måtte kjempe hardt for posisjonen i semifinalen. Konkurrenten mener alle frykter nordmannen.

Worlds Athletics

FULL KONTROLL: Josh Kerr (fra venstre), Timothy Cheruiyot, Mario Garcia og Jakob Ingebrigtsen knep de fire første plassene i det første heatet.

Foto: Ashley Landis / AP

Nordmannen la seg helt på halen av feltet inn mot første sving, før han passerte hele feltet og tok ledelsen ved passering av målstreken etter 300 meter.

Og der ble han liggende helt til de kom ut på oppløpssiden.

– Alle frykter ham og venter på hva han gjør, sier australske Oliver Hoare, som noe overraskende røk ut av semifinalen.

World Athletics Championships

MISLYKTES: Oliver Hoare.

Foto: LUCY NICHOLSON / Reuters

Respekten for nordmannen var åpenbar og han kunne ligge i front av feltet og bremse farten frem til det gjenstod 200 meter.

Ingebrigtsen løp i mål på en kontrollert 3.-plass på tiden 3.37,02 sekunder, like bak Josh Kerr og Mario García.

Havnet i ubalanse

Men det var ikke helt uten dramatikk. Halvannen runde før målgang havnet han i ubalanse etter småknuffing med etiopiske Samuel Tefera.

– Han må hele tiden forholde seg til Tefera. Han må slåss litt for plassen sin der, kommenterte Jann Post.

Ingebrigtsen havnet på innsiden av etiopieren og måtte gjøre seg smal for å komme forbi og tilbake i front.

Se hendelsen videofeltet under.

– Jeg elsker når folk slipper meg på innsiden, sier en smørblid Ingebrigtsen i pressesonen etter løpet.

– Var du redd for å tråkke utenfor? Spør NRK Ingebrigtsen.

– Utenfor? Nei, flirer han og går gjennom pressesonen i et rasende tempo.

Tuller med situasjonen

Da Ingebrigtsen skulle jogge ned etter å ha vært i pressesonen, tok han en prat med storebror Henrik. Der kom det fram at lillebror Jakob var særdeles fornøyd med hele situasjonen i etterkant.

– Det var ikke nødvendig å gjøre det så spennende, Jakob? Sier Henrik i en video han har lagt ut på sin Instagram-story.

– Det kan du si. Men det er litt gøy og.

– Jeg likte den «moven» at du skulle gå på utsiden av han ...

– Det første jeg tenkte var da han kom forbi. «Ok, går han helt forbi?» Ja. Så skulle jeg gå på utsiden, men så kom det noen andre på utsiden, og så så jeg at han fokuserte på de. Så lurte jeg ham, sier Jakob og ler.

– Jeg elsker å lure folk.

– Ble litt stressa

Kjæresten Elisabeth Asserson likte ikke situasjonen like godt.

– Jeg ble litt stressa. Han så bra ut, men han tok litt store sjanser, mente hun.

Britiske Josh Kerr lå lenge bak i feltet, men vant til slutt semifinaleheatet etter en langspurt. Timothy Cheruiyot tok seg også greit videre til finalen, mens sterke løpere som Samuel Tefera og Oliver Hoare røk ut.

– Det var greit. Jeg hadde egentlig tenkt å legge meg bak, men ser de fleste går fram. I semifinalen tenker folk at de må være litt mer på. Jeg kommer meg opp og bremser litt, smiler Jakob Ingebrigtsen til NRK.

– Hvordan ser du på styrkeforholdet før finalen?

– Det er vanskelig å si, vi kan godt se på tidligere i sesongen, men finalen er løp tre og hvem tåler det best og klarer å omstille etter løp? Det blir spennende å se, sier Ingebrigtsen til NRK.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal