Hopp til innhold

Jakob Ingebrigtsen stupte over målstreken – Nordås avsluttet med én sko

Jakob Ingebrigtsen ofret alt på seieren på Bislett i duell mot Timothy Cheruiyot. Narve Gilje Nordås fullførte løpet med én sko og bar fot.

Athletics, Diamond League, Bislett Games 2024
Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN
Athletics, Diamond League, Bislett Games 2024
Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN
Athletics, Diamond League, Bislett Games 2024
Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN

Jakob Ingebrigtsen sesongåpnet med sterke 3.45,60 og 2.-plass bak Josh Kerr på den engelske milen i Eugene sist helg.

På Bislett var superstjernen ute etter mer.

Nordmannen ledet ut på oppløpet, men på slutten kom kenyanske Cheruiyot i lange klyv. Da de nærmet seg mål var det dødt løp, men et stup fra Ingebrigtsen avgjorde duellen.

– Det var litt dumt at harene ble litt ivrige, men jeg kjente meg litt bedre enn sist. Det tenker jeg er en fin utvikling som jeg må ta vare på. Jeg kjenner meg sterkere og sterkere for hvert løp, sier Ingebrigtsen til NRK.

– Jeg er ikke helt der jeg vil være ennå, så det ble litt tungt siste 30–40 meterne.

Oppskrapt etter stupet

23-åringen kom inn på 3.29,74 minutter. Tre hundredeler bak kom kenyaneren.

– Jeg tenker igjen: Full kontroll. Det gjør ikke noe om man vinner med bittelitt eller veldig mye, seier er seier, sier Ingebrigtsen.

– Å, herregud! Han var skrapet opp, utbrøt Elisabeth Asserson Ingebrigtsen.

Jakob Ingebrigtsen

FIKK SEG LITT JULING: Jakob Ingebrigtsen fikk et ublidt møte med banedekket på Bislett, men seieren gjorde det verdt det.

– Bislett Games skal være det beste stevnet i løpet av året. Da må man ha tårer, svette og litt skrubbsår, sa ektemannen på direkten.

– Jeg syns det svalestupet var mesterlig. Vi har jo sett litt «MacGyver» før, så det er sikkert der det kommer fra, sier storebror Henrik Ingebrigtsen.

– Jeg tror han trives veldig godt i den situasjonen han er i nå. Nå må han springe taktisk smart og gjøre annet enn å løpe med klampen i bånn. Jeg ser at han må jobbe underveis, og ser at han ikke er på sitt beste.

Nordås fikk løpet ødelagt

Nordås fortalte til NRK at løpsopplegget var perfekt etter målgang, men han mistet skoen underveis og fikk løpet spolert. Han bet seg likevel fast på halen feltet og spurtet inn til 3.34,86.

– Det er noen som hektet inn her. De hektet med to pigger og grafset av skoen min.

– Den gikk inni ankelen?

– Jeg fikk to små rift inn i selve hælen, men ikke selve akillessen, heldigvis. Hadde taggene kommet i akillessene ville det vært verre, sier Nordås til NRK.

Han var åpenbart skuffet, men tok det med fatning.

– Det skjer av og til, og nå skjedde det dessverre med meg. Det var bare å vippe den av seg istedenfor å ha den halvveis på, så ble det 1300 meter med barføtt på den ene foten, sier Nordås til NRK.

Rett til undersøkelse

Han lurer nesten på om han bare burde fjernet begge skoene.

– Det ble helt skeivt, 2,5 centimeter forskjell på begge føttene – det er ikke bra det.

– Hva tenkte du da du mistet skoen da?

Nordås

HOVEN: Narve Gilje Nordås fikk behandling etter å ha løpt barbent på denne foten.

Foto: Magnus Gamlem / NRK

– Man tenker der og da «helsike, dette var uflaks», men man prøver jo. Det gikk bare ikke og jeg ble stiv. Det ble jo et perfekt løpsopplegg for meg også. Jeg har aldri kommet så godt ut av starten. Det er fortærende at man kaster det bort med den uflaksen. Jeg kunne ikke fått gjort noe med det, slik er det bare.

Landslagslege Ove Talsnes avbrøt TV 2s intervju med Nordås for å få ham til behandling, men etterpå kunne han konstatere at det ikke var store skaden skjedd.

– Dette har gått bra. Dette er overfladiske sår. Han løper 1300 meter med én sko. Noen ganger får man blemmer og sår, men dette har gått bra.

– Hva har du gjort?

– Jeg har ikke gjort noe annet enn å rense sår. Det ser dramatisk ut da, men vi liker å få sett på det i ro og fred. Det kan være større skader, det har vi hatt tidligere. Noen av våre beste har fått stygge leddbåndskader og ødelagt deler eller hele sesongen av den typen overtråkk.

PS! Jakob Ingebrigtsen og Narve Gilje Nordås' neste løp er 5000 meter under EM i Roma, søndag 8. juni. Mesterskapet går fra 7. til 12. juni og vises NRK.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal