Hopp til innhold

Jakob Ingebrigtsen imponerte igjen - perset på 800 m

ZÜRICH/OSLO (NRK): På sin første 800 meter for året løp Jakob Ingebrigtsen for første gang i karrieren under 1,50.

Jakob Ingebrigtsen kom på 2. plass med tiden 1.49.40 på 800 meter i Zürich. Det er personlig rekord med over halvannet sekund. Løpet var mot jevnaldrene og ikke et av finaleløpene i Diamond League.

SE LØPET: Jakob Ingebrigtsen løp årets første 800 meter torsdag. Det endte med personlig rekord med over halvannet sekund.

Løpet på 1.49.40 holdt til 2. plass i Zürich.

– Jeg er ekstremt fornøyd, sier Ingebrigtsen til NRK.

Han var bare åtte hundredeler bak tsjekkiske Vojtech Mlynar som vant.

Løpet var ikke en del av Diamond League-finalene, men nordmannen var yngstemann i feltet og det var en sterk prestasjonen av 16-åringen - som perset med over halvannet sekund.

– Det er første gang jeg løper under 1.50 og det er den første 800-meteren jeg løper i år så jeg kan ikke si annet enn at jeg er veldig fornøyd.

– Voksen og rutinert

1.50 er en barriere å bryte på 800 meter. OL-mester Vebjørn Rodal er nok en gang imponert over den yngste av løpebrødrene Ingebrigtsen.

– Jeg synes 16-åringen Jakob gjør et voksent og rutinert løp. Han springer to jevne runder, der førsterunden bare er et halvt sekund raskere enn sisterunden, og det er nok en bra måte å løpe på for han, sier NRK-ekspert Rodal.

– Han løper mot utøvere som er tre og fire år eldre, han yngstemann i felte, og likevel kommer han på andreplass. Det er et kvalitetsstempel, legger han til.

Ikke et maks løp

Ifølge Ingebrigtsen selv har han mer å gå på.

– Det ble litt som forventet. Alle vil vinne så de går ut i et mye raskere tempo enn de kan holde helt inn, så på borterste langside og i siste sving stivner alle. Jeg visste før jeg kom hit at det gjaldt å plukke plasser på de siste 200-meterne, sier 16-åringen offensivt.

– Hvis jeg får en enklere jobb og slipper å løpe i bane to kan det bli enda bedre.

Dét tror også Rodal.

– Jeg sitter med en følelse av at han har enda mer å gå på i et maks løp, sier han.

Noe av forbedringspotensialet ligger i spurten. På oppløpet torsdag passerte han flere løpere, men maktet ikke å ta tsjekkiske Mlynar som hele tiden lå en snau meter foran.

– Han gir nok full gass på oppløpet, men han har ingen enorme fartsressurser så han springer litt mer på kapasitet. Akkurat det med hurtighet er en kvalitet han kan jobbe med, sier Rodal.

Nå er NM på hjemmebane i Sandnes neste stopp for den fremadstormende 16-åringen.

Siste nytt

  • Reddet plassen i A-VM

    Det norske U18-landslaget i ishockey slo Kasakhstan 6-5 etter straffer og beholder A-status i VM også neste sesong.

    Elias Vatne ble den store helten da han scoret den avgjørende straffen.

    Vatne og Mikkel Eriksen sendte Norge i 2-0 i 1.-perioden. Eriksen scoret sitt annet mål til 3-1-ledese, mens Niklas Aaram Olsen sendte Norge i ledelsen med 4-3 foran den tredje perioden.

    Jørgen Myhre økte til 5-3 tidlig i tredjeperioden. Kasakhstanerne var seige og ga aldri opp og slo tilbake med redusering og utligning til 5-5.

    Etter ti minutter forlenging måtte det hele avgjøres på straffer. Jørgen Myhre scoret på sin straffe, men også Kasakhstan klarte å score. Så tok motstanderen ledelsen igjen før Vatne utlignet. Han satte også den avgjørende straffen og sikret norsk seier i nedrykkskampen.

    Norge slo Latvia i gruppespillet, men det holdt ikke til kvartfinale ettersom latvierne slo Slovakia og Slovakia igjen slo Norge.

  • Filip Ingebrigtsen løper 1500 meter i Tyskland

    Stevnet Lange Laufnacht jubler over at Filip Ingebrigtsen stiller til start i løpet 11. mai.

    Den norske løpeprofilen skal løpe 1500 meter i Karlsruhe.

    – Vi er dypt beæret, skriver de om at Ingebrigtsen velger å ta turen til akkurat deres stevne.

    Filip Ingebrigtsen vant EM på 1500 meter i 2016 og har en bronse fra VM på samme distanse fra 2017. Nå forsøker han å kvalifisere seg til sommerens EM i Roma.

    15JFG6G5OzA
    Foto: NTB
  • Norsk fotball oppretter eget VAR-utvalg – klubbene kan melde inn situasjoner

    Eliteserieklubbene kan framover be et uavhengig utvalg vurdere episoder som kan forberede videodømmingen i norsk toppfotball.

    Det er en tidligere dommer, en tidligere trener og en tidligere spiller som skal utgjøre det nye VAR-utvalg i NFF.

    Det opplyser generalsekretær Karl-Petter Løken på en pressekonferanse torsdag.

    – Klubbene kan etter hver serierunde melde inn VAR-situasjoner de vil diskutere nærmere, forteller Løken.

    Grepet blir gjort på initiativ fra interesseorganisasjonen Norsk Toppfotball.

    – Dette er et godt tiltak som vil bidra til økt forståelse for både bruken av VAR og dommerrollen. Det er fint å få andre perspektiver på vår rolle og bruken av VAR, sier dommersjef Terje Hauge.

    – Så håper jeg at klubbene er flinke til å melde inn, slik at vi får en diskusjon og en åpenhet rundt hvordan både spillere, trenere og dommere tenker rundt gitte situasjoner, legger han til (NTB).

    VAR Norge
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal