Hopp til innhold

Gammel helt ble pepet og buet ut

Ishockeyveteranen Jaromir Jagr (39) ble pepet ut da han møtte sine gamle lagkamerater i Pittsburgh Penguins for første gang på over tre år.

Pittsburgh Penguins hater Jagr

Jaromir Jagr var engang helt i Pittsburgh. Men da han vendte tilbake med erkerivalen Philadelphia, ble han hatet med store bokstaver

Foto: Justin K. Aller / Afp

Han bidro til at Philadelphia Flyers vant 4-2 borte over lokal-rivalene, og ble kraftig buet ut av sitt tidligere hjemmepublikum.

Jagr spilte totalt elleve sesonger i Penguins. Da han i sommer kom tilbake til NHL etter tre sesonger i den russiske KHL-ligaen, valgte han Penguins' erkerival Flyers.

Det gikk på ingen måte Penguins-fansen hus forbi. Jagr ble buet og pepet mot i hele kampen, og mange av tilskuerne hadde med seg store hat-plakater mot spilleren som ble en Penguns-legende på 90-tallet.

I torsdagens kamp scoret han ett av målene for Flyers. Det var hans tolvte mål for sesongen.

- Jeg følte meg ganske bra, og jeg hadde mange sjanser. Jeg kunne ha hatt fem mål, men jeg klarte ikke å score flere. For 15 år siden ville jeg ha scoret fem mål, men ikke nå lenger, sa Jagr.

Jaromir Jagr

39 år gamle Jaromir Jagr scoret mot sitt gamle lag

Foto: Justin K. Aller / Afp

Penguins tok først ledelsen ved Jordan Staal allerede etter 44 sekunders spill, men Kimmo Timonen utlignet midtveis i perioden. Jagr sendte gjestene i føringen seks minutter ut i midtperioden før Matt Read økte til 3-1.

I tredje periode fikk Penguins-fansen nytt håp da Tyler Kennedy reduserte, men Maxime Talbot gjorde 4-2 til Flyers da han satte pucken i det tomme buret 25 sekunder før full tid.

Talbot er også tidligere Penguin-spiller, men han fikk en helt annen mottakelse enn Jagr. Han ble tatt imot som en helt, trolig på grunn av at han avgjorde Stanley Cup-finalen for Penguins i 2009.

Siste nytt

 • Stiftelse støtter Vipers med fem millioner til talentsatsing

  Håndballklubben Vipers Kristiansand, som nylig ble reddet fra konkurs, får fem millioner kroner av stiftelsen Cultiva for å drive talentarbeid.

  Det opplyser stiftelsen i en pressemelding tirsdag. Der vises det til at Vipers gjennom sine resultater de siste årene har bygget erfaring og kompetanse innenfor internasjonal topphåndball.

  Sørlandsklubben har blant annet vunnet Champions League tre ganger på rad.

  «Ingen andre norske lag har gjort noe lignende. Vipers regnes nå som et av de beste lagene i Europa. Vipers Kristiansand er derfor en viktig og spennende klubb for internasjonale og nasjonale talenter», skriver stiftelsen.

  Daglig leder i Vipers, Benedicte Løyland, er glad for støtten.

  – Dette betyr urolig mye for oss som klubb og vårt prosjekt. Det gjør at vi kan fortsette å være en arena for utvikling av morgendagens håndballstjerner samtidig som Kristiansand blir en enda tydeligere aktør i håndballverdenen. Vi ønsker å være med på at forme håndball- og Idretts-Norge nå og i fremtiden, sier hun.

  Søndag vant klubben NM-finalen mot Storhamar.

  (NTB)

  vheapWk4U8g
  Foto: NTB
 • Hergeirsson avslører samtaler med forbundet – ønsker fire nye år som sjef

  Thorir Hergeirsson har ledet håndballjentene i 15 år. Nå har han hatt samtaler med forbundsledelsen om å signere en ny kontrakt til etter sommer-OL i 2028.

  – Jeg har hatt samtaler med både generalsekretær og president. De ønsker meg videre, sier islendingen til NTB og utdyper:

  – Jeg trives veldig godt, men jeg har fullt opp med OL og et EM nå. Sånn sett har jeg ikke mye tid til å tenke på dette, men det vil komme en avgjørelse om en måned eller to eller tre.

  Altså før Paris-OL?

  – Det er fristende å vente til etter OL, men overfor meg selv og andre er det en fordel å få klarhet i dette. Men seinest etter OL, svarer Hergeirsson.

  Hergeirsson tok over jobben som landslagssjef i 2009. Siden den gang har det blitt 15 mesterskapsmedaljer og ni gull. Suksesstrener er et mildt uttrykk.

  Hergeirsson sier følgende om hva som blir avgjørende før han signerer en ny avtale.

  – Det handler veldig mye om å være klar for å stå i dette i fire år til. Jeg har stor respekt for denne jobben. Enten er det «all in» på alle områder hele tiden, eller så er det ikke det.

  Norge møter Østerrike på onsdag. Deretter skal laget ut i kamper mot Sveits og Ungarn i april i Euro Cup.

  (NTB)

  iBpHYK_NpZg
  Foto: NTB
 • Ny jobb for Bråthen

  Hopplandslagets avtroppende sjef Clas Brede Bråthen (55) går ikke arbeidsledig lenge.

  Overfor VG forteller Bråthen at han blir daglig leder i selskapet Veisikring 2. mai.

  – Jeg kjenner ikke på noe vemod, men jeg er spent på det å starte i en ny jobb, med de utfordringene som ligger foran meg. Det er mange mennesker og mye penger involvert, sier han til VG.

  Bråthen har vært sjef for hopplandslaget siden 2004. De siste årene har vært preget av bråk med ledelsen i Norges Skiforbund, men også internt i hopplandslaget.

  vUVVljcppzw
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal