NRK Meny
Normal

Jacobsen trodde karrieren var over etter skrekkfallet

PLANICA/OSLO (NRK.no): Anders Jacobsen trodde han aldri mer kunne delta i en hoppkonkurranse da han lå med store smerter i bunnen av Planica-bakken. Dagen derpå er nordmannen optimist.

Anders Jacobsen falt og fikk en stygg vridning i kneet under sitt 2.-hopp i skiflygingsbakken i Planica. Nordmannen måtte bli båret vekk etter fallet.

I dette fallet fikk Jacobsen kneskaden som setter han ut av idretten i seks måneder. Da 28-åringen lå i bakken og kjente på knesmertene etter fallet, trodde han karrieren var over.

– Jeg tror fortsatt på medalje i OL neste år, sier Anders Jacobsen til NRK.no.

Anders Jacobsen

Anders Jacobsen hadde smilet på plass mens han ruslet rundt på krykker i bunnen av Planica-bakken lørdag.

Foto: Primoz Lovric

For under 24 timer siden fikk hoppinteresserte se grufulle bilder av Jacobsen i den gigantiske hoppbakken i Planica. Den norske hopperen falt stygt da han skulle lande i lørdagens hopprenn. Kneet fikk en vridning og 28-åringen skrek ut i smerte.

– Da jeg lå der, trodde jeg at karrieren var over. Jeg trodde kneet var brukket rett av, sier Jacobsen.

Legger om planene

Dagen derpå humper Jacobsen rundt på krykker i målområdet i Planica. Der fikk han se lagkameratene ta andreplassen i lagkonkurransen, men neste sesong vil Jacobsen være tilbake på laget.

For selv om smertene fortsatt jager, er Jacobsen optimist foran neste sesong.

– Men jeg må snu på alle planer som er lagt. Planene må legges på nytt. Jeg satser på å være tilbake i oktober, sier han.

Leddbåndsskade

Jacobsen fikk en skade i leddbåndet i kneet etter fallet.

– Flere leddbånd er røket, skrev landslagssjef Alexander Stöckl på sin Facebook-profil fredag kveld.

Landslagslege Torbjørn Haugen anslo da at Jacobsen måtte forberede seg på et skadeavbrekk på seks måneder.

– En korsbåndskade tar vanligvis seks måneder å rehabilitere, hvis alt går som det skal, sier Haugen.

Anders Jacobsen falt stygt i andre omgang under dagens skiflygnings-renn i Planica. 28-åringen er fraktet til sykehus, og det er foreløpig usikkert hvor alvorlig skaden er. Reporter: Marius Skjelbæk, foto/redigering: Sindre Løkstad

Anders Jacobsen ble fraktet ut på båre og undersøkt av lege etter fallet. Skadeomfanget var lenge usikkert, men nordmannen ser ut til å få et skadeavbrekk på seks måneder.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal