NRK Meny
Normal

Uhrenholdt Jacobsen reiser hjem - Norge stiller redusert lag

VAL DI FIEMME (NRK.no): Astrid Uhrenholdt Jacobsen mener hun har hatt «VM i stang ut» og drar hjem. Norge lar dermed en plass på tremila stå ubenyttet.

astrid

Norge stiller bare med fire løpere på lørdagens tremil. Astrid Uhrenholdt Jacobsen har trukket seg.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Gratulerer til jentene med gullet. Jeg gir opp håpet om 30km og reiser hjem. VM i stang ut for min del, godt så mange andre presterer, skriver Astrid Uhrenholdt Jacobsen på sin Twitter-profil.

Landslagstrener Egil Kristiansen bekrefter at 26-åringen er på vei hjem til Norge på grunn av sykdom. Tidligere i dag reiste Martine Ek Hagen også tilbake av samme grunn.

Vil ikke hente nye løpere

Therese Johaug er tittelforsvarer på lørdagens VM-tremil. Det betyr at Norge har fem plasser. Men bare fire jenter stiller til start, de samme fire som tok VM-gullet på stafett torsdag: Marit Bjørgen, Therese Johaug, Heidi Weng og Kristin Størmer Steira.

– Vi kunne ha vurdert å hente tilbake Maiken Caspersen Falla eller Ingvild Flugstad Østberg, som reiste hjem etter sprintene. Men det kommer vi nok ikke til å gjøre. Vi mener de ikke har noe å hente på ei klassisk tremil her nå, sier Egil Kristiansen til NRK.no.

– Er det ikke synd at Norge, som har så stor bredde, ikke fyller kvoten i et VM?

– Det kan du kanskje si. Men i et VM er de sånn at man bare kan benytte løpere som er påmeldt.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen tok avgjørelsen om å reise hjem etter ei treningsøkt torsdag morgen. Der fikk hun ikke de svarene fra kroppen som hun hadde håpet på.

Siste nytt

 • Ronaldo nærmer seg 300-klubben

  Cristiano Ronaldo har for alvor funnet målformen i La Liga. Real Madrid-stjernen gjorde sitt åttende seriemål på under en måned i 5-3-seieren borte mot Betis. Ronaldo er nå tre mål unna å ha scoret 300. ganger i den spanske toppdivisjonen.

  Ronaldo
  Foto: Paul White / AP
 • Svendsen får gå mixed-stafett

  Laget som får gå mixed-stafetten i skiskyting ble klart søndag kveld norsk tid. Det er følger (i alfabetisk rekkefølge): Johannes Thingnes Bø, Tiril Kampenhaug Eckhoff, Marte Olsbu, Emil Hegle Svendsen.

  Morten og broren
  Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix
 • Ny seier for Team Ulsrud

  I natt slo de Danmark før Team Ulsrud i ettermiddag knuste USA i den niende omgangen, med 8-5. Den muligheten fikk de etter en amerikansk kjempeblemme i 5. omgang. Med tre seiere er nå Norge på en delt fjerdeplass. Det er de fire beste som når en semifinale.

  OLYMPICS-2018-CURL-M-RR-USA-NOR/
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang