NRK Meny
Normal

Uhrenholdt Jacobsen reiser hjem - Norge stiller redusert lag

VAL DI FIEMME (NRK.no): Astrid Uhrenholdt Jacobsen mener hun har hatt «VM i stang ut» og drar hjem. Norge lar dermed en plass på tremila stå ubenyttet.

astrid

Norge stiller bare med fire løpere på lørdagens tremil. Astrid Uhrenholdt Jacobsen har trukket seg.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Gratulerer til jentene med gullet. Jeg gir opp håpet om 30km og reiser hjem. VM i stang ut for min del, godt så mange andre presterer, skriver Astrid Uhrenholdt Jacobsen på sin Twitter-profil.

Landslagstrener Egil Kristiansen bekrefter at 26-åringen er på vei hjem til Norge på grunn av sykdom. Tidligere i dag reiste Martine Ek Hagen også tilbake av samme grunn.

Vil ikke hente nye løpere

Therese Johaug er tittelforsvarer på lørdagens VM-tremil. Det betyr at Norge har fem plasser. Men bare fire jenter stiller til start, de samme fire som tok VM-gullet på stafett torsdag: Marit Bjørgen, Therese Johaug, Heidi Weng og Kristin Størmer Steira.

– Vi kunne ha vurdert å hente tilbake Maiken Caspersen Falla eller Ingvild Flugstad Østberg, som reiste hjem etter sprintene. Men det kommer vi nok ikke til å gjøre. Vi mener de ikke har noe å hente på ei klassisk tremil her nå, sier Egil Kristiansen til NRK.no.

– Er det ikke synd at Norge, som har så stor bredde, ikke fyller kvoten i et VM?

– Det kan du kanskje si. Men i et VM er de sånn at man bare kan benytte løpere som er påmeldt.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen tok avgjørelsen om å reise hjem etter ei treningsøkt torsdag morgen. Der fikk hun ikke de svarene fra kroppen som hun hadde håpet på.

Siste nytt

 • Ingebrigtsen med nytt EM-krav

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny Norges rekord på 1500 meter. Lørdag klarte han også EM-kravet på 5000 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP
 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Dirt Finale | Menn Motorcross Best Whip Finale | Menn Motocross Best Trick Finale | Menn Skateboard Big Air Finale