NRK Meny
Normal

– Jeg hadde så vidt plass i dressen

ENGELBERG/OSLO (NRK): Anders Jacobsen hadde skyhøye skuldrer og fikk bank i norgescupen. Derfor var plassen i hoppuka en stor lettelse.

Anders Jacobsen

Anders Jacobsen (29) kan senke sine høye skuldre etter at han vant kampen om den siste plassen i hoppuka

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Laget til den tysk-østerrikske hoppuka ble offentliggjort mandag morgen. Sistemann på laget ble hoppukevinneren fra 2006/07, Anders Jacobsen.

Det til tross for at han måtte seg seg slått i norgescupen hjemme på Vikersund i helga.

– Det var mange høye skuldrer blant oss som hadde mulighet til å dra til hoppuka. Jeg hadde bare så vidt plass i dressen. Jeg hadde litt høye skuldrer, ja, sier Jacobsen til NRK etter uttaket.

– Det er ikke verdens undergang om man ikke kommer med på verdenscup og hoppuka, men det er jo dette man jobber for og jobben vår. Da vil man gjerne få dra på jobben, det er noe av greia, sier Jacobsen.

Tom Hilde

VRAKET: Tom Hilde må hoppe B-verdenscup i stedet for å reise til hoppuka.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Skuffet Hilde

Derfor var han lettet da beskjeden kom. Tilsvarende skuffet var Tom Hilde, som ikke kom med.

– Det kom ikke som noen stor overraskelse. Men det er likevel en skuffelse, sier Hilde til NRK.

– Hadde du hatt noe i hoppuka å gjøre?

– Ja, jeg føler det. Jeg føler at jeg er ganske nær, sier Hilde

– Det vanskeligste var den siste plassen med Anders Jacobsen. Jeg følte at resultatene fra norgescupen ikke var helt som forventet. Jeg har pratet med alle trenerne hjemme, og de var enige om at han har det høyeste potensialet.

– Hvis han får litt tid til å hoppe og trene, kan han komme i form, er landslagssjef Alexander Stöckls forklaring på at veteranen ble foretrukket på den siste plassen.

Hilde tenker VM

Om Tom Hilde sier Stöckl følgende:

– Prestasjonene hans har ikke vært på høyt nok nivå, så det er fortsatt noe å jobbe med. Han må komme på et bedre nivå, og jeg håper han klarer det de neste dagene for å ta ny kvoteplass til verdenscupen via COC-renn, sier Stöckl til NRK.

Hilde retter nå fokus mot VM i Falun.

– Verdenscupen sammenlagt er jo kjørt. Det samme virker jo hoppuka å være. Da er det VM som er igjen. Jeg har ikke gitt opp, sier Tom Hilde.

– Kort vei fra himmel til helvete

For Anders Jacobsen handler det nå om å ta det siste steget opp på toppnivå i løpet av jula.

– I hopping er det sånn at ting endrer seg fort. Det er kort vei mellom himmel og helvete i hoppbakken. Alt kan skje i hoppuka, det har man vært med på før, sier Jacobsen.

Tre av de sju på hoppukelaget er debutanter. Daniel Andre Tande (20), Johann Forfang (19) og Philip Sjøen (blir 19 jualten). Forfang og Sjøen debuterte også i verdenscupen sist helg.

alexander

– Dette er det sterkeste hoppukelaget under min ledelse, sier landslagssjef Alexander Stöckl

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Dette er det sterkeste laget til hoppuken under min ledelse. Målsettingene er at vi skal være på pallen sammenlagt, og det betyr at vi må ha med oss pallplasseringer underveis i rennene, sier landslagstrener Alexander Stöckl til skiforbundet.no .

– Tror på Bardal og Fannemel

– Hvilke sportslige ambisjoner har dere for hoppuka?

– Jeg føler at Bardal og Fannemel er ganske nær, og jeg føler fortsatt at vi har mulighet til å kjempe om pallen i hoppuka med minst to utøvere. Det er et mål for Bardal å kjempe om pall i hoppuka, og jeg føler at Fannemel også har store muligheter, er landslagssjefens optimistiske forhåpninger.

Jacobsen innrømmer at han var spent før laguttaket.

– Jeg hoppet helgas norgescup med høye skuldre, og det var en lettelse å få telefonen fra Alex i helga. Det er dette jeg jobber for, og jeg har hatt flere gode enkelthopp etter rennene på Lillehammer første helga i desember. Jeg reiser heller ikke til hoppuka for komme langt ned på resultatlistene. Målet er å hevde seg blant de beste, sier Jacobsen til skiforbundet.no .

Siste nytt

 • Felder tar over Østerrike

  Andreas Felder er mannen som skal få Østerrikes hopplandslag tilbake i verdenstoppen. Felder ble presentert av det østerrikske skiforbundet fredag.

  – Jeg er overrasket over at jeg fikk tilbudet, men ser fram til oppgaven, sier Felder.

 • Wenger ferdig i Arsenal

  Arsène Wenger (68) gir seg som manager i Arsenal. Det skriver klubben i en pressemelding. – Etter nøye vurdering og diskusjoner med klubben, føler jeg tiden er riktig for å gi seg etter sesongen, sier franskmannen, som har ledet laget i over 21 år.

  Arsene Wenger
  Foto: Adrian Dennis / AFP
 • Klæbo dropper Skarverennet

  Johannes Høsflot Klæbo skal ikke gå Skarverennet, melder Adressa. Klæbo er på ferie, bekrefter far og manager Haakon Klæbo til avisen.

  Marit Bjørgen og Petter Northug er blant profilene som går rennet lørdag.

  Johannes Høsflot Klæbo
  Foto: Erlend Laanke Solbu

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag