NRK Meny
Normal

– Mest slitsomt å ikke vite hvorfor

BEITOSTØLEN (NRK.no): Astrid Uhrenholdt Jacobsen er ikke sjuk, men kroppen har ikke respondert normalt på trening på flere måneder.

Astrid

Det har litt for sjelden vært grunn til å smile på trening denne høsten.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Jeg har holdt overraskende godt humør, og det er jeg litt stolt av. Når det kløner og butter litt i såpass mange måneder, er det lett å grave seg ned. Men jeg har unngått det – glemt spaden et eller annet sted, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

For et år siden var hun klar for sesongstart vel vitende om at hun var bedre enn noen gang før.

Slik er det absolutt ikke når årets sesong starter med nasjonal åpning på Beitostølen fredag, lørdag og søndag.

«Skulle ønske jeg var sjuk»

27-åringen fra Oslo har slitt i sommer og høst, og kroppen har ikke respondert normalt på trening på flere måneder. Derfor sto hun blant annet over høydeoppholdet i Val Senales.

Det komiske er at jeg har hatt ganske godt overskudd sånn generelt, så jeg har hatt det ganske fint som menneske.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen

– Det mest slitsomme er å ikke vite hvorfor, så jeg har tenkt noen ganger at «jeg skulle ønske jeg var sjuk», innrømmer Jacobsen når NRK.no møter henne under onsdagens pressetreff på Beitostølen.

For syk har hun nemlig ikke vært.

– Det komiske er at jeg har hatt ganske godt overskudd sånn generelt, så jeg har hatt det ganske fint som menneske. Men jeg har jo ikke kunnet trene helt som planlagt, forteller hun.

Får trent på tålmodighet

Hun har imidlertid trent – mye. Men altså ikke på en måte som gjør at hun kan være på nivå med de beste foreløpig.

– Jeg føler at kroppen ikke har respondert helt på samme måte som den har gjort før. Jeg vet ikke helt grunnen til det, og jeg er litt usikker på hvordan form jeg er i akkurat nå.

Knapt tre måneder før VM i Falun er hun likevel ikke stresset.

– Jeg føler jeg viste så mye i fjor at alle vet hva som bor i meg. Om jeg ikke presterer så bra fra start, er det bare et tidsspørsmål før jeg gjør det, og da får jeg mine sjanser uansett. I forhold til de tingene som er viktig i år, så har jeg ennå veldig god tid, påpeker Jacobsen, som velger å se positivt på det:

– Jeg får trent på noe jeg er veldig dårlig til, og det er tålmodighet!

Astrid

Til tross for en tung sesongoppkjøring, har ikke Astrid Uhrenholdt Jacobsen gitt opp håpet om å kunne heve det norske flagget i Falun.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Sarpsborg 08 - Odd