NRK Meny
Normal

– Mest slitsomt å ikke vite hvorfor

BEITOSTØLEN (NRK.no): Astrid Uhrenholdt Jacobsen er ikke sjuk, men kroppen har ikke respondert normalt på trening på flere måneder.

Astrid

Det har litt for sjelden vært grunn til å smile på trening denne høsten.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Jeg har holdt overraskende godt humør, og det er jeg litt stolt av. Når det kløner og butter litt i såpass mange måneder, er det lett å grave seg ned. Men jeg har unngått det – glemt spaden et eller annet sted, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

For et år siden var hun klar for sesongstart vel vitende om at hun var bedre enn noen gang før.

Slik er det absolutt ikke når årets sesong starter med nasjonal åpning på Beitostølen fredag, lørdag og søndag.

«Skulle ønske jeg var sjuk»

27-åringen fra Oslo har slitt i sommer og høst, og kroppen har ikke respondert normalt på trening på flere måneder. Derfor sto hun blant annet over høydeoppholdet i Val Senales.

Det komiske er at jeg har hatt ganske godt overskudd sånn generelt, så jeg har hatt det ganske fint som menneske.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen

– Det mest slitsomme er å ikke vite hvorfor, så jeg har tenkt noen ganger at «jeg skulle ønske jeg var sjuk», innrømmer Jacobsen når NRK.no møter henne under onsdagens pressetreff på Beitostølen.

For syk har hun nemlig ikke vært.

– Det komiske er at jeg har hatt ganske godt overskudd sånn generelt, så jeg har hatt det ganske fint som menneske. Men jeg har jo ikke kunnet trene helt som planlagt, forteller hun.

Får trent på tålmodighet

Hun har imidlertid trent – mye. Men altså ikke på en måte som gjør at hun kan være på nivå med de beste foreløpig.

– Jeg føler at kroppen ikke har respondert helt på samme måte som den har gjort før. Jeg vet ikke helt grunnen til det, og jeg er litt usikker på hvordan form jeg er i akkurat nå.

Knapt tre måneder før VM i Falun er hun likevel ikke stresset.

– Jeg føler jeg viste så mye i fjor at alle vet hva som bor i meg. Om jeg ikke presterer så bra fra start, er det bare et tidsspørsmål før jeg gjør det, og da får jeg mine sjanser uansett. I forhold til de tingene som er viktig i år, så har jeg ennå veldig god tid, påpeker Jacobsen, som velger å se positivt på det:

– Jeg får trent på noe jeg er veldig dårlig til, og det er tålmodighet!

Astrid

Til tross for en tung sesongoppkjøring, har ikke Astrid Uhrenholdt Jacobsen gitt opp håpet om å kunne heve det norske flagget i Falun.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Siste nytt

 • Xavi blir værende i Qatar

  Tidligere Barcelona-spiller Xavi Hernández har skrevet under en ny toårskontrakt med Al-Sadd. Dermed blir den spanske 38-åringen værende i den qatarske ligaen til han fyller 40 år. Xavi har spilt for Al-Sadd siden 2015.

  SOCCER-SPAIN/ Barcelona's Messi celebrates his goal against Sevilla with teammate captain Hernandez during their Spanish first division soccer match at Nou Camp stadium in Barcelona
  Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters
 • Vidal tiltalt for vold

  Bayern München-stjernen Arturo Vidal er tiltalt for kroppskrenkelse etter en voldsepisode på en nattklubb i byen i fjor høst. Statsadvokaten i München opplyser at strafferammen for det Vidal er tiltalt for er fengsel i inntil 10 år.

  Vidal
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Lyon vann meisterligafinalen

  Med Ada Hegerberg på scoringslista vann Lyon meisterligafinalen med 4-1 mot tyske Wolfsburg. Med sitt eine mål blei Hegerberg tidenes toppscorar i turneringa med 15 mål. Wolfsburgs Caroline Graham Hansen måtte gå av i pausen grunna ei skade.

  Ada
  Foto: Efrem Lukatsky / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag