Hopp til innhold

Iversen stilt til veggs etter kritikk: – Som å komme til en rettssak

Diskusjonen har rast etter at Emil Iversen (31) ble tatt ut til å gå 10 kilometer fristil på Lillehammer. Nå slår landslagsløperen tilbake mot kritikken.

Verdenscup i nordiske grener på Lillehammer

ETTERSPURT MANN: Emil Iversen var den eneste av herrene som var så stor etterspørsel etter at han holdt pressekonferanse. Resten ble intervjuet 1-til-1.

Foto: Geir Olsen / NTB

– Det er nesten som å komme til en rettssak. Det er ikke noe artig å være i den situasjonen, sier Emil Iversen, da han møter pressen før helgens verdenscuprenn.

Trønderen skuffet stort i verdenscupåpningen i Ruka. Men han får likevel gå fristil på Lillehammer. Trønderen misliker sterkt at det er tvil om at han er god nok, og syns det er spesielt å forsvare et uttak han selv ikke står bak.

– Jeg har ikke noe med det uttaket å gjøre. Jeg er selvfølgelig takknemlig for at jeg får sjansen og at ledelsen har tro på meg. Jeg har vist takter, det kan ingen ta fra meg. Så er det bare å prøve å få det stabilt, så skal det være en distanse som skal passe meg bra, sier Iversen.

Verdenscup i nordiske grener i Ruka

SKUFFENDE ÅPNING: Emil Iversen fikk det ikke til å stemme i Ruka. Han hadde 39. beste tid på 20 kilometer fristil søndag.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Slår tilbake: – Får si hva de vil

Situasjonen skulle han helst vært foruten – for uttaket har vekket sterke reaksjoner.

– Akkurat dette skjønner jeg ikke så mye av. Det er for dumt å si at Iversen er landslagsløper, så han går før deg uansett, sa Jan Thomas Jenssen til NRK tidligere i uken.

Han er blant utøverne som står utenfor landslaget, leverte bedre resultat i fristilsrennet på Beitostølen og ikke får gå verdenscup på hjemmebane.

– Folk får si hva de vil. Jeg skal ikke henge meg opp i hva folk mener om ditt eller datt. Det er ofte mye fokus på meg, om det ene eller andre. Om så få har troen så har jeg alt å vinne. Da er det bare å prøve å angripe og motbevise.

Les også Frustrert etter Iversen-uttak: – For dumt

F6817xrNvFM

Forbundet viser til sesonginformasjonen, dokumentet som er styrende for uttak til verdenscup før jul. Landslagsutøvere prioriteres.

Føler ikke ekstra press

NRK-ekspert Fredrik Aukland gir ham full støtte. TV 2-ekspert Petter Skinstad mener Norges Skiforbund gjemmer seg bak sesonginformasjonen og at de har satt Emil Iversen i en umulig posisjon. Trønderen har ikke overbevist i fristil på lang tid. På spørsmålet om han opplever ekstra press, svarer han nei:

– Vi har alltid press på oss. Vi kjemper om å være beste i verden. Vi har alltid press. Det hadde jeg på Beito, da hadde jeg i Ruka og det har jeg her.

Hans siste pallplass kom på 15-kilometeren under nasjonal åpning på Beitostølen for mer enn ett år siden.

Vurderte ikke å stå over

Det tidligere storløperen Martin Johnsrud Sundby, som nå er ekspert for Viaplay, var en av de som forsvarte uttaket av Iversen. Derimot var han usikker på om det er smart av Iversen å faktisk gå løpet.

Martin Johnsrud Sundby

RÅD: Sundby mente Iversen har et enormt press på seg før helgens renn.

Foto: Ida Cecilie Madsen / NRK

«Jeg kanskje stått over Lillehammer for å forbereder meg til verdenscupen på Beitostølen», sa han.

Det har ikke Iversen vurdert.

Det har jeg ikke i det hele tatt. Dit kan vi ikke komme. Jeg skal være offensiv. Det er første desember, og det er mye igjen av vinteren. Sånn sett er jeg ganske avslappet. Kanskje trenger jeg litt mer tid. Det er noe med å komme inn i flyten og autopiloten, som jeg mistet litt i fjor, sier han.

Sundby sin analyse er: Du går i morgen med en kniv mot strupen, som er eksepsjonelt skarp pt og som ligger veldig nære hovedpulsåren. Er det sånn du føler det?

Ikke helt faktisk, så «gærlig» er det ikke. Det blir my «fuss», det er ikke noe tvil om det. Det er mange som mener ditt og datt, og mange som følger med. Jeg for ta det som et kompliment at det er mye interesse, svarer Iversen.

Siste nytt

 • Eskås dømmer Manchester City-kamp i mesterligaen

  Espen Eskås er satt opp som hoveddommer i åttedelsfinalen i mesterligaen mellom Manchester City og FC København onsdag.

  Han har med seg Isaak Elias Beshevkin og Anders Olav Dale som assistentdommere, og fjerdedommer er Rohit Saggi.

  Kampen starter klokken 21 onsdag. I den første kampen endte det 3-1 til City, og utgangspunktet for hjemmelaget foran returkampen i England er dermed meget godt.

  Kevin De Bryne, Bernardo Silva og Phil Foden scoret for City i det første oppgjøret i Parken. Magnus Mattsson sørget for FCKs trøstemål. (NTB)

   Espen Eskås
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Riiber klar for Holmenkollen

  Jarl Magnus Riiber er konkurranseklar igjen etter å ha testet skulderen. Han blir dermed å se i Holmenkollen til helgen.

  Riiber sto over rennene i Lahti sist helg på grunn av planlagte tester. Skulderen hans har hoppet ut av ledd flere ganger, og en operasjon er aktuell etter sesongen.

  Kombinertherrene skal gå verdenscuprenn i Kollen både lørdag og søndag.

  – Vi gleder oss til å se Jarl på hjemmebane. Han har herjet voldsomt i vinter. Vi ligger fattige 34 poeng bak Østerrike i nasjonscupen. Det er noe vi ønsker å gjøre noe med i Kollen, sier kombinertløpernes sportssjef, Ivar Stuan.

  Riiber har for lengst sikret sammenlagtseieren i verdenscupen individuelt. Han kan nå altså bidra til at Norge vinner også nasjonscupen.

  På kvinnesiden kan Ida Marie Hagen sikre verdenscupkula på hjemmebane. Kvinnene skal ha én konkurranse i Holmenkollen. Dette er uttaket:

  Menn:

  Espen Andersen (Lommedalens), Espen Bjørnstad (Byaasen), Kasper Moen Flatla (Jardar), Jørgen Graabak (Byåsen), Jens Dahlseide Kvamme (Haslum), Jens Lurås Oftebro (Jardar), Jarl Magnus Riiber (Heming), Andreas Skoglund (Molde og Omegn), Marius Solvik (Haslum), Jørgen Berget Storsveen (Elverum), Simen Tiller (Moelven).

  Kvinner:

  Ida Marie Hagen (Haslum), Gyda Westvold Hansen (Nansen), Mari Leinan Lund (Tolga), Marte Leinan Lund (Tolga), Hanna Midtsundstad (Våler), Mille Marie Hagen (Haslum), Nora Helene Evans (Fossum).

  Jarl Magnus Riiber
  Foto: Emmi Korhonen /Lehtikuva
 • Ruud tilbake på topp ti

  Casper Ruud klatrer to plasser på ATP-rankingen etter suksess på tennisbanen de siste ukene. Han er inne blant de ti beste for første gang siden november.

  Ruud står med 9.-plass på den ferske rankingen etter å ha tatt seg til nok en finale i ATP 500-turneringen i mexicanske Acapulco.

  Nordmannen tapte finalen for Alex de Minaur, men klatrer likevel forbi australieren på rankingen. De Minaur faller til 10.-plassen, mens Ruud passerer både ham og Stefanos Tsitsipas.

  Sist gang Ruud var inne blant topp ti i verden, var 6. november i fjor. Da var han ranket på 7.-plass, og i perioden siden har han ligget stabilt som nummer 11 på ATPs ranking.

  Ruuds beste ranking i karrieren er 2.-plassen fra høsten 2022.

  (NTB)

  Casper Ruud
  Foto: Erlend Havsgård Martinsen / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal