Hopp til innhold

Iversen stilt til veggs etter kritikk: – Som å komme til en rettssak

Diskusjonen har rast etter at Emil Iversen (31) ble tatt ut til å gå 10 kilometer fristil på Lillehammer. Nå slår landslagsløperen tilbake mot kritikken.

Verdenscup i nordiske grener på Lillehammer

ETTERSPURT MANN: Emil Iversen var den eneste av herrene som var så stor etterspørsel etter at han holdt pressekonferanse. Resten ble intervjuet 1-til-1.

Foto: Geir Olsen / NTB

– Det er nesten som å komme til en rettssak. Det er ikke noe artig å være i den situasjonen, sier Emil Iversen, da han møter pressen før helgens verdenscuprenn.

Trønderen skuffet stort i verdenscupåpningen i Ruka. Men han får likevel gå fristil på Lillehammer. Trønderen misliker sterkt at det er tvil om at han er god nok, og syns det er spesielt å forsvare et uttak han selv ikke står bak.

– Jeg har ikke noe med det uttaket å gjøre. Jeg er selvfølgelig takknemlig for at jeg får sjansen og at ledelsen har tro på meg. Jeg har vist takter, det kan ingen ta fra meg. Så er det bare å prøve å få det stabilt, så skal det være en distanse som skal passe meg bra, sier Iversen.

Verdenscup i nordiske grener i Ruka

SKUFFENDE ÅPNING: Emil Iversen fikk det ikke til å stemme i Ruka. Han hadde 39. beste tid på 20 kilometer fristil søndag.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Slår tilbake: – Får si hva de vil

Situasjonen skulle han helst vært foruten – for uttaket har vekket sterke reaksjoner.

– Akkurat dette skjønner jeg ikke så mye av. Det er for dumt å si at Iversen er landslagsløper, så han går før deg uansett, sa Jan Thomas Jenssen til NRK tidligere i uken.

Han er blant utøverne som står utenfor landslaget, leverte bedre resultat i fristilsrennet på Beitostølen og ikke får gå verdenscup på hjemmebane.

– Folk får si hva de vil. Jeg skal ikke henge meg opp i hva folk mener om ditt eller datt. Det er ofte mye fokus på meg, om det ene eller andre. Om så få har troen så har jeg alt å vinne. Da er det bare å prøve å angripe og motbevise.

Les også: Frustrert etter Iversen-uttak: – For dumt

F6817xrNvFM
F6817xrNvFM

Forbundet viser til sesonginformasjonen, dokumentet som er styrende for uttak til verdenscup før jul. Landslagsutøvere prioriteres.

Føler ikke ekstra press

NRK-ekspert Fredrik Aukland gir ham full støtte. TV 2-ekspert Petter Skinstad mener Norges Skiforbund gjemmer seg bak sesonginformasjonen og at de har satt Emil Iversen i en umulig posisjon. Trønderen har ikke overbevist i fristil på lang tid. På spørsmålet om han opplever ekstra press, svarer han nei:

– Vi har alltid press på oss. Vi kjemper om å være beste i verden. Vi har alltid press. Det hadde jeg på Beito, da hadde jeg i Ruka og det har jeg her.

Hans siste pallplass kom på 15-kilometeren under nasjonal åpning på Beitostølen for mer enn ett år siden.

Vurderte ikke å stå over

Det tidligere storløperen Martin Johnsrud Sundby, som nå er ekspert for Viaplay, var en av de som forsvarte uttaket av Iversen. Derimot var han usikker på om det er smart av Iversen å faktisk gå løpet.

Martin Johnsrud Sundby

RÅD: Sundby mente Iversen har et enormt press på seg før helgens renn.

Foto: Ida Cecilie Madsen / NRK

«Jeg kanskje stått over Lillehammer for å forbereder meg til verdenscupen på Beitostølen», sa han.

Det har ikke Iversen vurdert.

Det har jeg ikke i det hele tatt. Dit kan vi ikke komme. Jeg skal være offensiv. Det er første desember, og det er mye igjen av vinteren. Sånn sett er jeg ganske avslappet. Kanskje trenger jeg litt mer tid. Det er noe med å komme inn i flyten og autopiloten, som jeg mistet litt i fjor, sier han.

Sundby sin analyse er: Du går i morgen med en kniv mot strupen, som er eksepsjonelt skarp pt og som ligger veldig nære hovedpulsåren. Er det sånn du føler det?

Ikke helt faktisk, så «gærlig» er det ikke. Det blir my «fuss», det er ikke noe tvil om det. Det er mange som mener ditt og datt, og mange som følger med. Jeg for ta det som et kompliment at det er mye interesse, svarer Iversen.

Sportsnyheter

Tror den greske sensasjonen kan ta VM-medalje: – Alt kan skje

Få hadde hørt om greske AJ Ginnis før slalåmrennet i Chamonix. I dag tok han sin første pallplass i verdenscupen. Nå tror den regjerende verdensmesteren at han også kan overraske i VM.

Siste nytt

 • Mol og Sørum til semifinale i Doha

  Sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum er klar for semifinale i verdenstouren i Doha etter seier over den tyske douen Nils Ehlers og Clemens Wickler.

  De norske OL-mesterne vant med sifrene 21-17, 17-21, 15-10. I semifinalen venter den italienske duoen Adrian Carambula/Alex Ranghieri. Den spilles søndag ettermiddag.

  EM Sandvolley München 2022
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Klæbo og Golberg står over stafetten i Toblach

  Johannes Høsflot Klæbo og Pål Golberg er verdens to beste herreløpere i langrenn, men ingen av dem går søndagens 4 x 7,5 kilometer stafett for Norge i Italia.

  Det var heller ikke ventet. De beste har som oftest mulighet til å bestemme selv om de ønsker å stille på mer eller mindre ubetydelige stafetter i verdenscupen.

  Begge er uansett høyaktuelle startmenn for Norge i VM-stafetten i Planica senere i vinter:

  Dette er Norges 1.-lag i rekkefølgen de stiller (først er det to klassisketapper, deretter to etapper i fristil): Sjur Røthe, Didrik Tønseth, Simen Hegstad Krüger og Harald Østberg Amundsen.

  Norge 2: Erik Valnes, Hans Christer Holund, Iver Tildheim Andersen og Sindre Bjørnestad Skar.

  Norges 1.-lag på for kvinner: Heidi Weng, Anne Kjersti Kalvå, Ingvild Flugstad Østberg og Silje Theodorsen.

  Norge 2: Maria Hartz Melling, Mathilde Myhrvold, Ragnhild Haga og Hanne Wilberg Rofstad.

  Klæbo
  Foto: Laurent Gillieron / AP
 • Casemiro utvist - Manchester United vant likevel

  Manchester United hadde full kontroll, fikk Casemiro utvist og måtte kjempe med nebb og klør. Men de sto løpet ut og slo Crystal Palace 2-1.

  Det ble en intens avslutning på oppgjøret på Old Trafford. På stillingen 2-0 etter scoringer fra Bruno Fernandes og Manchester United oppsto det fullstendig kaos da Jeffrey Schlupp kroppstaklet Antony ut av banen. Da fyrte flere spillere på alle sylindere og videodommerne plukket opp bilder av Casemiro som så ut til å ta et kvelertak på Will Hughes. Han fikk direkte rødt for det.

  Like etter reduserte Schlupp for gjestene, som deretter presset på for utligningen. Den kom imidlertid aldri, Manchester United sto imot og vant oppgjøret 2-1.

  Det var de røde djevlenes 13. strake hjemmeseier i alle turneringer.

  Dermed klatrer Erik ten Hags menn forbi Newcastle på tabellen. De skal for øvrig i aksjon mot West Ham klokken 18.30 lørdag.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Dave Thompson / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste