Hopp til innhold

Iversen stilt til veggs etter kritikk: – Som å komme til en rettssak

Diskusjonen har rast etter at Emil Iversen (31) ble tatt ut til å gå 10 kilometer fristil på Lillehammer. Nå slår landslagsløperen tilbake mot kritikken.

Verdenscup i nordiske grener på Lillehammer

ETTERSPURT MANN: Emil Iversen var den eneste av herrene som var så stor etterspørsel etter at han holdt pressekonferanse. Resten ble intervjuet 1-til-1.

Foto: Geir Olsen / NTB

– Det er nesten som å komme til en rettssak. Det er ikke noe artig å være i den situasjonen, sier Emil Iversen, da han møter pressen før helgens verdenscuprenn.

Trønderen skuffet stort i verdenscupåpningen i Ruka. Men han får likevel gå fristil på Lillehammer. Trønderen misliker sterkt at det er tvil om at han er god nok, og syns det er spesielt å forsvare et uttak han selv ikke står bak.

– Jeg har ikke noe med det uttaket å gjøre. Jeg er selvfølgelig takknemlig for at jeg får sjansen og at ledelsen har tro på meg. Jeg har vist takter, det kan ingen ta fra meg. Så er det bare å prøve å få det stabilt, så skal det være en distanse som skal passe meg bra, sier Iversen.

Verdenscup i nordiske grener i Ruka

SKUFFENDE ÅPNING: Emil Iversen fikk det ikke til å stemme i Ruka. Han hadde 39. beste tid på 20 kilometer fristil søndag.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Slår tilbake: – Får si hva de vil

Situasjonen skulle han helst vært foruten – for uttaket har vekket sterke reaksjoner.

– Akkurat dette skjønner jeg ikke så mye av. Det er for dumt å si at Iversen er landslagsløper, så han går før deg uansett, sa Jan Thomas Jenssen til NRK tidligere i uken.

Han er blant utøverne som står utenfor landslaget, leverte bedre resultat i fristilsrennet på Beitostølen og ikke får gå verdenscup på hjemmebane.

– Folk får si hva de vil. Jeg skal ikke henge meg opp i hva folk mener om ditt eller datt. Det er ofte mye fokus på meg, om det ene eller andre. Om så få har troen så har jeg alt å vinne. Da er det bare å prøve å angripe og motbevise.

Les også Frustrert etter Iversen-uttak: – For dumt

F6817xrNvFM

Forbundet viser til sesonginformasjonen, dokumentet som er styrende for uttak til verdenscup før jul. Landslagsutøvere prioriteres.

Føler ikke ekstra press

NRK-ekspert Fredrik Aukland gir ham full støtte. TV 2-ekspert Petter Skinstad mener Norges Skiforbund gjemmer seg bak sesonginformasjonen og at de har satt Emil Iversen i en umulig posisjon. Trønderen har ikke overbevist i fristil på lang tid. På spørsmålet om han opplever ekstra press, svarer han nei:

– Vi har alltid press på oss. Vi kjemper om å være beste i verden. Vi har alltid press. Det hadde jeg på Beito, da hadde jeg i Ruka og det har jeg her.

Hans siste pallplass kom på 15-kilometeren under nasjonal åpning på Beitostølen for mer enn ett år siden.

Vurderte ikke å stå over

Det tidligere storløperen Martin Johnsrud Sundby, som nå er ekspert for Viaplay, var en av de som forsvarte uttaket av Iversen. Derimot var han usikker på om det er smart av Iversen å faktisk gå løpet.

Martin Johnsrud Sundby

RÅD: Sundby mente Iversen har et enormt press på seg før helgens renn.

Foto: Ida Cecilie Madsen / NRK

«Jeg kanskje stått over Lillehammer for å forbereder meg til verdenscupen på Beitostølen», sa han.

Det har ikke Iversen vurdert.

Det har jeg ikke i det hele tatt. Dit kan vi ikke komme. Jeg skal være offensiv. Det er første desember, og det er mye igjen av vinteren. Sånn sett er jeg ganske avslappet. Kanskje trenger jeg litt mer tid. Det er noe med å komme inn i flyten og autopiloten, som jeg mistet litt i fjor, sier han.

Sundby sin analyse er: Du går i morgen med en kniv mot strupen, som er eksepsjonelt skarp pt og som ligger veldig nære hovedpulsåren. Er det sånn du føler det?

Ikke helt faktisk, så «gærlig» er det ikke. Det blir my «fuss», det er ikke noe tvil om det. Det er mange som mener ditt og datt, og mange som følger med. Jeg for ta det som et kompliment at det er mye interesse, svarer Iversen.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal