Hopp til innhold

Iversen jublet da han så hvem han hadde rundt seg: – Nice! Det blir seier!

Emil Iversen viste frem sine enorme spurtegenskaper da han suste inn til gull på NM-tremila med skibytte. Han skjønte at det ble seier allerede da han kikket rundt seg før oppløpet.

M9oW45quuoQ

SUVEREN: Sjur Røthe og de andre hadde ikke sjans til å henge på Iversens spurt.

Foto: Geir Olsen / NTB

– For en avslutning av Iversen! Den selvsikkerheten han har inn på siste svingen er imponerende, sier NRKs langrennskommentator Jann Post.

Iversen var iskald gjennom hele det tre mil lange løpet, og da han helt til slutt havnet i spurtduell med blant andre Pål Golberg og Sjur Røthe var han helt overlegen. Like bak kom løpere som Hans Christer Holund og Simen Hegstad Krüger.

– Ikke spennende

Altså mange av verdens beste langdistanseløpere, men likevel gikk det altså et «hurra» gjennom Iversen da han så at det var akkurat disse han skulle kjempe om seieren med.

– Hva tenkte du da du så at det var dem?

– Nice! Det blir seier! sier Iversen og bryter ut i latter.

Slik så spurtduellen ut.

Såpass selvsikker er han nemlig på at han slår de litt mer seige landslagskameratene i enhver spurt.

– Jeg hadde først havna litt bak, og var redd for å bli sperra. Men jeg kom meg frem, og da var det ikke lenger noe spennende, sier Iversen humrende.

– Jeg er jo god til å spurte, men jeg er jo nervøs før hver gang. Det var digg å få det til, sier Iversen.

– Hva tror du de andre sier når de får høre at du har sagt dette, da?

– He-he. De kommer til å gå enda hardere senere i vinter. De vet jo at jeg er litt raskere, og de prøvde å få hekta meg av. Men 1-0 til Emil. Det er bra trening for hele laget, dette. Jeg vet hva de er laget av og det blir et bikkjeslagsmål senere i vinter, sier Iversen.

Golberg tok sølvet og Røthe tok bronsen.

Skien ble ødelagt

Tremila i NM var viktig av flere grunner, og spesielt fordi det er regnet som et uttaksrenn til VM, og faktisk også et slags uttaksrenn til tremila i verdenscupen neste helg - som er selve generalprøven til VM.

Når det gjelder tremila har det vært rimelig åpent hvem som skal få gå VM for Norge, og derfor var det mange som hadde mye å bevise i Granåsen.

Det var trolig derfor det også var såpass mange som hang på helt til slutt, og på tampen ble det altså et spurtoppgjør.

Røthe fikk problemer da skien hans rett og slett knakk underveis, men kjempet seg tilbake til teten.

– Jeg var litt uheldig og hektet, og så fliset det litt opp på skien. Da var det greit å få byttet den ut, sier Røthe.

– Jeg syns det er greit med bronse og er fornøyd med dagen. Så kan jeg konstatere at jeg fortsatt ikke er like god til å spurte som Emil og Pål, legger han til.

Siste nytt

 • Reagerer på Haalands Viaplay-rolle: – Grunn til å bli mistenksom

  Erling Braut Haalands rolle som ambassadør for Viaplay får presseveteran Trygve Aas Olsen til å reagere. Viaplay mener det går helt fint.

  Fredag sendte Viaplay ut en pressemelding der det ble klart at Haaland og Viaplay inngår et samarbeid. Det er ikke kjent hva ambassadørrollen til Haaland innebærer konkret, men han blir blant annet trolig å se i Viaplays markedsføring for Premier League.

  Trygve Aas Olsen, mediekritiker og fagmedarbeider ved Institutt for journalistikk (IJ), er blant dem som mener publikum har grunn til å reagere.

  – Viaplays publikum får grunn til å mistenke Viaplays journalister og kommentatorer for å ville favorisere Haaland på et eller annet vis fordi han har en forretningsmessig tilknytning, sier Olsen til NTB.

  Sportssjef Kristian Oma i Viaplay viser til Viaplays avtale med Formel 1-fører Max Verstappen.

  – Den er kommersiell, og så dekker vi ham etter gjeldende journalistiske prinsipper redaksjonelt. Det er de to sporene som er nødt til å holdes atskilt. Det er egentlig ikke noe hokuspokus i det, forklarer Oma til NTB.

  – Hvis Haaland går ti kamper uten å score, vil det være et akkurat like kritisk blikk fra oss som fra alle andre. Det kan jeg garantere.

  Olsen mener spekulasjoner om inhabilitet allerede har oppstått.

  – Det er en saklig grunn til å bli mistenksom her. Da har Viaplay selv satt seg i en situasjon hvor troverdigheten er svekket, sier Olsen. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Groenewegen spurtet til seier i Arctic Race

  Den nederlandske spurtkanonen Dylan Groenewegen var sterkest i avslutningen og vant 2. etappe av Arctic Race of Norway fredag.

  Groenewegen sikret seieren i en massespurt på den 154,3 kilometer lange etappen fra Mosjøen til Brønnøysund. 29-åringen regnes som feltets sterkeste spurter og levde opp til forventningene.

  Coop-rytteren Johan Ravnøy lå i et brudd som ble tatt igjen med drøyt 10 kilometer igjen til mål da Andreas Leknessund tettet luken opp mot Torghatten.

  Sven Erik Bystrøm prøvde å kjøre fra feltet i nedoverbakkene etter stigningen, men fikk ikke den nødvendige luken til å sikre etappeseier.

  Den franske Cofidis-rytteren Axel Zingle vant torsdagens åpningsetappe, der Edvald Boasson Hagen lå godt an like før mål, men ikke hadde mye å gi på slutten.

  Rittet fortsetter lørdag med en etappe fra Namsos til Skallstugu i Levanger, før avslutningsetappen i Trondheim søndag. (NTB)

  Sykling: Tour de France 2017
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB
 • Boksestjernen Tyson Fury bekrefter karriereslutt igjen

  Tungvektsbokseren Tyson Fury avslutter karrieren med umiddelbar virkning. Dermed blir det likevel ikke noe comeback.

  Det opplyser briten i en melding på sin Twitter-konto fredag.

  «Tusen takk til alle som har hatt innvirkning på min karriere gjennom årene. Etter lange harde samtaler har jeg bestemt meg for å gi meg», heter det blant annet der.

  Deretter takker han en rekke navngitte personer som har vært viktige støttespillere i og utenfor bokseringen.

  Så sent som tirsdag denne uken postet Fury en melding i sosiale medier der han oppgir å gjøre comeback i bokseringen. Kamper mot Dereck Chisora skulle da være på planleggingsstadiet. Nå er de planene tydelig gjort om på igjen. (NTB)

  Tyson Fury
  Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste