Hopp til innhold

Italia-yndlingen herjet: – Lett å se nå at de tok feil av ham

Italia vartet opp med festfotball og scoringer av ypperste klasse. I sentrum av det hele stod en 23 år gammel midtbaneelegant som ble takket av på stadion i Roma med stående ovasjoner fra publikum.

Det er nesten bare å merke seg navnet med en gang. Manuel Locatelli hadde en god åpningskamp for Italia mot Tyrkia sist fredag. Men da Italia skulle ta seg videre fra EMs gruppe A i kamp mot Sveits onsdag kveld, så spilte han så definitivt hovedrollen.

Han scoret like gjerne to av kampens tre mål og sendte de asurblå til åttedelsfinale. Da han ble byttet av banen i det 86. spilleminutt fikk han stående ovasjoner fra tribunen. Fra benken fikk også Locatelli fikk se Ciro Immobile punktere kampen like før full tid. Maktdemonstrasjonen var et faktum.

– Det første målet tilegner jeg familien min. Det andre var for alle Italias tilhengere, for vi vil gjøre dem lykkelige igjen, sier Locatelli etter kampen, ifølge NTB.

s1HMGSviYAI

Manuel Locatelli (nummer tre fra venstre), feirer sin andre scoring for kvelden mot Sveits på stadion i Roma.

Foto: Ettore Ferrari / AP

– Altfor høye forventninger på et altfor tidlig tidspunkt

Locatelli er ikke spesielt kjent sett med norske øyne, men TV 2-kommentator Øyvind Alsaker mener Sveits-kampen var Sassuolo-spillerens aften.

Serie A-kommentator Even Braastad forteller om en spiller som i sine yngre år var spådd en lovende fremtid. Locatelli gikk blant annet gradene i storklubben Milans ungdomsakademi. Høsten 2016 slo han gjennom med et brak med mål i to storoppgjør, blant annet mot Juventus, forteller Braastad.

Så kom en dupp i prestasjonene. Han spilte riktignok jevnlig for et Milan som var i krise i mange år på den tiden.

– Og endelig fikk de sin unge, lokale frelser. Men han fikk altfor høye forventninger på et altfor tidlig tidspunkt. Det var ikke lett å være lokal tenåring da, sier Braastad.

– Lett å se nå at de tok feil av ham

Even Braastad

KAN ITALIENSK FOTBALL: Kommentator for Strive, Even Braastad.

Foto: Strive

Han figurerte etter hvert ikke fast i Milans A-lag og tok det Serie A-kommentatoren kaller et tøft og riktig valg høsten 2018.

Locatelli gikk i stedet til langt mindre kjente Sassuolo. Først på lån. Deretter på en permanent overgang. Arbeidet med trener Roberto de Zerbi har vært over all forventning.

– Det er lett nå å se at de tok feil av ham. Nå har han vært koblet til både Juventus, Manchester City og Paris Saint-Germain, påpeker Braastad.

– De er foran oss

Nå ser Italia for alvor ut som en kandidat som kan true de aller beste lagene i årets EM. De fremstår bunnsolide defensivt og sprudler offensivt. Det ble naturligvis tema på pressekonferansen etter kampen onsdag.

– Jeg er så heldig å ha store spillere som nyter å spille fotball, liker å ha det gøy på banen og spille med risiko, som er essensen av denne sporten, sier Italia-trener Roberto Mancini etter kampen, ifølge NTB.

Han mener at Frankrike, Portugal og Belgia fortsatt må regnes som større favoritter.

– En av dem er verdensmester, en er europamester og en har toppet Fifa-rankingen en god stund. Det er lag som er formet over tid, og det er normalt at de er foran oss, sier han og legger til:

– Men alt kan skje i fotballen. Ingenting er sikkert.

oJeRsg1jLRg

TAKKET FOR STORSPILLET: Trener Roberto Mancini måtte gratulere Manuel Locatelli idet sistnevnte blir byttet ut mot Sveits onsdag kveld.

Foto: Alessandra Tarantino / AP

Løp halve banen før han scoret

Det var heller ikke Locatelli, men lagmaskineriet Italia som satte Sveits under voldsomt press fra første spark på ballen. Pasningsspillet var godt, mistet de ballen så vant de den raskt igjen. Dominansen var total. Det var bare et tidsspørsmål før den første scoringen satt.

Det gjorde den etter 26 minutter.

Den var også et resultat av ren vilje og glitrende angrepsspill.

Fra midtbanen traff Locatelli nemlig kantspiller Domenico Berardi med en millimeterpresis langpasning. Mens Berardi avanserte frem og utfordret Sveits-forsvaret, hadde Locatelli tatt et enormt løp over halve banen.

Da Berardi slo inn traff han nettopp Locatelli, som bredsidet inn ledelsen.

Skår i gleden

Den første omgangen fortsatte i samme stil. Italia dominerte stort, mens Sveits stort sett løp imellom.

Men alt var ikke bare glede for italienerne. Det hadde gått snaue 20 minutter da kaptein Giorgio Chiellini spilte ballen utover sidelinjen og signaliserte at han måtte bytte.

Den 36 år gamle stopperbautaen gikk rolig av banen og fikk etter hvert noe bandasjert rundt låret.

– Italia kommer til å håpe på at det ikke er noe alvorlig som gjør at Chiellini er ute resten av EM. Han begynner å bli gammel, men hans påvirkning på laget er massiv, uttalte tidligere Everton-spiller Leon Osman på BBCs radio.

Det var likevel ikke kvelden Italia trengte et bunnsolid forsvar. I andreomgang ble keeper Gianluigi Donnarumma knapt testet, selv om han måtte gjøre seg så stor han kunne og måtte dra frem de beste reaksjonene hans på et skudd fra Steven Zuber.

I den andre enden av banen scoret Locatelli nok et perlemål, denne gangen fra distanse.

Helt til slutt fikk altså Immobile æren av å avslutte en ren italiensk festkveld i Roma.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal