Hopp til innhold

Ishockey: Eliteserien 2022/23

 • Stavanger Oilers seriemester i ishockey – slo MS 6-2 etter Storhamar-tap

  Med 6-2-seier over Manglerud Star er Stavanger Oilers nok en gang seriemester i ishockey. Kampen ble til matchball da Vålerenga slo Storhamar.

  Vålerenga vant 3-2 på Jordal Amfi noen timer tidligere, og tok seg opp i ryggen på serietoer Storhamar med en runde igjen. Stavanger hadde allerede ett poengs forsprang til Storhamar og økte det til uinntagelige fire med lørdagens hjemmeseier.

  Anders Tangen Henriksen scoret kampens første mål etter 2.52 minutter, og Stavanger så seg ikke tilbake. Henriksen endte som tomålsscorer for hjemmelaget, som godt kan møte MS igjen i NM-sluttspillets kvartfinale.

  Vålerenga er bare ett poeng bak Storhamar i kampen om 2.-plass, to foran Stjernen og tre foran Sparta.

  Jørgen Karterud sendte Vålerenga i føringen 5.41 inn i første periode av rivaloppgjøret i Oslo. Eskild Olsen utlignet senere i omgangen, men Mika Partanen ga VIF ledelse inn til første pause.

  David Booth utlignet i midtperioden mot gamleklubben, men i siste periode ble Andreas Martinsen matchvinner for Vålerenga.

  Stavanger Oilers
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Storhamar slo Ringerike 5–1

  Storhamar scora kampens fire første mål før Ringerike fikk det som bare ble et trøstemål. Jonathan Booth ble tomålsscorer da han fastsatte resultatet til 5–1.

  I kveld spilte også Lillehammer mot Stjernen, og ble slått 3–6 på hjemmebane.

  Det er svært jevnt med fire serierunder igjen av årets eliteserie. Kun fire poeng skiller de fire beste lagene.

  Stavanger er to poeng foran Storhamar og Sparta, fire foran Vålerenga og seks foran Stjernen.

  Storhamar har for alvor fått fart på skøytene
 • Landslagsbacken Rønningen klar for Storhamar

  Lillehammer-backen Sverre Rønningen har meldt overgang til Storhamar og er blitt enig om en kontrakt ut sesongen 2024-25, melder Storhamar på sine nettsider.

  Rønningen ble sammen med sine lagkamerater fristilt fra sine kontrakt med Lillehammer etter at klubben havnet i økonomisk uføre.

  Tidligere har målvakten Trym Gran forlatt LIK til fordel for rivalene i Hamar.

  21 år gamle Rønningen har vist seg som en meget spennende back og har tatt store skritt under Alexander Smirnovs ledelse i Lillehammer. Han har signert for resten av sesongen pluss to år og blir den andre i klubbens historie til å spille i drakt nummer 77 (etter Smirnov), skriver sil.no.

  Den storvokste backen har notert seg for 24 poeng, fordelt på seks mål og 18 assist på 38 kamper. Halvparten av målene har kommet mot Storhamar. Han var egentlig uttatt til landslaget som reiser til Danmark denne uka, men en liten skade gjorde at han meldte forfall.

  Eliteserien i ishockey 2023: Manglerud Star - Lillehammer (3-1)
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Frisk Asker sparker hovedtreneren

  Frisk Asker sparker hovedtrener Jan André Aasland.
  Det skjer etter at hockeylaget tapte mot Manglerud Star lørdag, skriver Budstikka.
  Sportssjef Vidar Wold sa etter kampen at prestasjonen var under enhver kritikk. Wold tar selv over som hovedtrener.

Siste nytt

 • Storhamar til NM-finale

  Storhamar tok turen til Jordal Amfi og sørget for 4-2-seier sammenlagt i semifinaleserien i ishockey-NM mot Vålerenga. De gulkledde vant kampen 2-1.

  De to lagene hadde slått hverandre hjemme før Storhamar brøt rekken i den sjette kampen. Nå venter Stavanger Oilers i NM-finalen for hamarsingene.

  Det var for lite og for sent for Vålerenga. I overtall reduserte Vålerenga med seks sekunder igjen av kampen. (NTB)

  NM sluttspill menn ishockey mellom Vålerenga og Storhamar
  Foto: Rodrigo Freitas / NTB
 • Graham Hansen herjet i storseier

  Caroline Graham Hansen er for alvor tilbake. Onsdag kveld herjet hun med Emilie Haavis Roma og var sterkt delaktig i 5-1-seieren i kvartfinalen i mesterligaen.

  Storseieren betyr at sifrene til slutt ble stygge for Roma som røk 0-1 i det første oppgjøret.

  To mål etter godt spill og en real suser sørget for at mesterligakvartfinalen mot Roma i praksis var over etter 45 minutter. To raske mål etter hvilen gjorde det etter hvert ydmykende for Roma.

  Fridolina Rolfö scoret to mål, og Mapi León, Asisat Oshoala og Patri Guijarro scoret de tre andre målene for Barcelona. Annamaria Serturini sørget for Romas ene nettkjenning.

  Hansen gjorde comeback for tre uker siden etter et skadeavbrekk som varte helt siden slutten av oktober. Denne uken ble det også klart at hun blir å se i Hege Riises tropp for første gang etter at Barcelona-stjernen kunngjorde at hun tok en pause etter fjorårets EM. (NTB)

  Italy Women's Soccer
  Foto: Alfredo Falcone / AP
 • Sagosen og Kiel tapte

  Avansementet var så å si i boks for Kiel før returoppgjøret mot Dinamo Bucuresti. 31-32-tap på hjemmebane sendte Kiel til kvartfinale i mesterligaen i håndball.

  Med 41-28 i den første kampen betyr det at PSG venter i kvartfinalen med 72-60 sammenlagt.

  Sander Sagosen, Petter Øverby og Harald Reinkind var alle i aksjon for det tyske storlaget onsdag kveld.

  Med få sekunder igjen tok Kiel timeout og la en plan for å ta seieren, men hjemmelaget rotet bort ballen og slapp inn det siste målet i åpent bur.

  Sagosen scoret tre mål for Kiel, mens Reinkind noterte seg for to nettkjenninger. (NTB)

  Håndball-VM herrer 2023: Hovedrunde Tyskland - Norge (26 - 28)
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste