Hopp til innhold
Mats Zuccarello
Foto: Scott Kane / AFP

Ishockey NHL 2022/23

 • Store profiler ferdige i NHL-lag

  To ishockeyklubber i NHL frigir sine største stjerner, melder svenske Expressen.

  De skriver at både Matt Duchene (Nashville Predators) og Blake Wheeler (Winnipeg Jets) nå står uten kontrakt.

  Årsaken er at lønnstaket i NHL kun øker med én million dollar neste sesong. Det betyr at klubbene må kvitte seg med spillere før de forsterker troppen.

  Neste sesong av den amerikanske ishockeyligaen NHL starter 10. oktober.

  NHL: Toronto Maple Leafs at Nashville Predators
  Foto: Christopher Hanewinckel / Reuters
 • Vegas doblet ledelsen i Stanley Cup-finalen

  Vegas Golden Knights har fått en perfekt start på finalen i NHL-sluttspillet med to strake seirer over Florida Panthers. Mandag ble det 7-2-triumf.

  Med det leder Vegas 2-0 i best av sju-serien etter å ha vunnet begge sine to første hjemmekamper. Nå venter to bortekamper i Florida.

  Jonathan Marchessault og Brett Howden scoret begge to mål hver i mandagens knusende seier hjemme i gamblingbyen. Lagene har sammen scoret 16 mål så langt på de to kampene i Stanley Cup-finalen. Det har ikke skjedd på over 40 år. I 1982 scoret New York Islanders og Vancouver Canucks 21 mål på de to første kampene. (NTB)

  Stanley Cup Panthers Golden Knights Hockey
  Foto: Steve Marcus / AP
 • Ishockey på OL-museet

  I dag opna Norges Olympiske Museum på Maihaugen ein eigen krok for Ishockeyen. For også den har vore norsk olympisk grein heile 12 gonger. Det var brødrene Lars og Arne Bergseng som stod for den offisielle opninga. Dei to har spelt både VM-kampar og OL-kampar og var med da Lillehammer faktisk slo Storhamar i NM-finala i 1994. Den tredje spelaren som får heder på museet er legende Bjørn "Botta" Skåre. Han var den første norske som spelte i NHL i USA, på Detroit. Og han blir rekna som eitt av dei største hocketalenta Noreg har fostra. Skåre døydde i ei trafikkulykke i 1989. Søstra hans, Bianca Skåre, var også med på opninga.

  Brødrene Arne og Lars Bergseng saman med Bianca Skåre
  Foto: Inger Johanne Solli / NRK
 • Scoret fire mål i NHL-sluttspillkamp – tapte likevel

  For annen dag på rad scoret en spiller fire mål i en kamp i NHL-sluttspillet, bare for å gå av isen som taper. Onsdag var det Leon Draisaitl i Edmonton Oilers.

  Tyskeren herjer i årets sluttspill og er oppe i elleve scoringer selv om laget hans bare har spilt sju kamper så langt. Hans målshow mot Vegas Golden Knights hjalp lite ettersom fem hjemmespillere scoret til sammen seks mål, og Knights vant 6–4.

  – Vi var ikke gode nok som lag. Vi var ikke i nærheten av det vi er gode for. Vi må skjerpe oss, sa Draisaitl.

  Tirsdag scoret Joe Pavelski fire mål for Dallas Stars, som tapte 4–5 for Seattle Kraken etter forlengning.

  Det er 30 år siden sist et lag med en firemålsscorer tapte en kamp i NHL-sluttspillet.

  (NTB)

   Oilers Golden Knights Hockey
  Foto: AP
 • New Jersey Devils ruller over New York Rangers og er videre i NHL-sluttspillet

  New Jersey Devils vant 4–0 i den sjuende og siste kampen i 1. runde av NHL-sluttspillet i ishockey etter 4–3 sammenlagt.

  Etter en målløs 1. periode sprakk Michael McLeod nullen, og Tomas Tatar ga New Jersey Devils 2–0 bare fem minutter senere. Erik Haula og svenske Jesper Bratt satte de to siste scoringene.

  I det neste sluttspillsteget venter Carolina Hurricane. De slo på sin side ut det andre New York-laget, New York Islanders, med sammenlagt 4–2 i 1. runde.

  (NTB)

  new jersey devils
  Foto: AP

Siste nytt

 • Norske scoringer da Djurgården nærmet seg serieleder Malmö

  Gustav Wikheim og Tokmac Nguen scoret hver sin gang da Djurgården tok et skritt i retning tabelltoppen i svensk fotball mandag. Halmstad ble slått 2-0.

  Seieren betyr at hovedstadsklubben er tre poeng bak serieleder Malmö, som måtte nøye seg med 2-2 borte mot Pål Arne Johansens Häcken. Begge topplagene har ti kamper spilt.

  Wikheim satte inn sitt første mål for sesongen etter bare sju minutters spill i mandagens kamp. Ni minutter senere hamret Nguen inn sitt fjerde i 2024-utgaven av Allsvenskan.

  De to norske fulltrefferne var mer enn nok til å beseire et Halmstad-mannskap som ligger på sjuendeplass på tabellen. Klubben trenes for øvrig av tidligere Lillestrøm-trener Magnus Haglund.

  Wikheim og Nguen spilte henholdsvis 77 og 61 minutter for Djurgården mandag. Tobias Gulliksen var på banen i samfulle 90 minutter for stockholmsklubben. (NTB)

  Tokmac Nguen etter scoring mot Halmstad
  Foto: BILDBYRÅN
 • Rosenborg vant overtidsdrama mot LSK Kvinner

  Emilie Woldvik så ut til å ha reddet 2-2 for LSK Kvinner i toppseriemøtet med RBK mandag, men to minutter på overtid dukket innbytter Rebecka Holum opp og sikret 3-2 for trønderne.

  Seieren betyr at Rosenborg holder følge med Vålerenga på tabelltoppen. Lagene står begge med 24 poeng etter åtte seirer og én uavgjort etter de ni første kampene.

  Frøya Dorsin så lenge ut til å spille hovedrollen i mandagens oppgjør i Trondheim. Hun sendte hjemmelaget i en tidlig ledelse og slo så den målgivende pasningen da Camilla Linberg satte inn 2-0 rett før pause.

  Midt i annen omgang reduserte Thea Kyvåg for LSK Kvinner, før Emilie Woldvik utlignet til 2-2 med to minutter igjen å spille av ordinær tid.

  Så kom scoringen fra innbytter Holum som til slutt skilte lagene. LSK Kvinner klarte ikke komme tilbake etter den nesestyveren.

  Mens Rosenborg er bak Vålerenga på målforskjell i toppen av tabellen, ligger økonomisk kriserammede LSK på femteplass. (NTB)

 • Dommeren innrømmer megabrøler: – Fryktelig dårlig håndverk

  Dommer Marius Lien var ingen fornøyd mann etter kampen mellom Sarpsborg 08 og Molde.

  – Jeg har sett situasjonen direkte og på skjerm. Når alt kommer til alt, hadde det korrekte vært å dømme straffespark til Molde.

  – Hvorfor gjør du ikke det på banen?

  – Jeg oppfatter det som at Molde-spilleren oppsøker kontakten. Det er svakt dommerhåndverk fra undertegnede, sier hoveddommer Marius Lien til NRK.

  Kampen var på overtid da Molde ropte på straffespark. Lien vinket spillet videre, og Sarpsborg 08 økte til 4–2. Hvis dommeren hadde blåst for straffe, ville stillingen vært 2–3 og Molde hadde hatt en mulighet til å utligne til 3–3.

  Molde-trener Erling Moe ønsker ikke å skylde på dommeren etter kampen, som endte med 4-2-seier til gjestene Sarpsborg 08.

  – Vi taper kampen. Vi får ikke gjort noe med det, sier Erling Moe til NRK.

  Eliteserien i fotball 2024: Molde - Sarpsborg 08 (2-4)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal