Hopp til innhold

Ishockey NHL 2020/21

 • Jaktar rekord med femårskontrakt

  Alex Ovetsjkin (35) har skrive ny femårskontrakt med NHL-klubben Washington Capitals, med målsetjing å slå målrekorden til legenden Wayne Gretzky.

  Ovetsjkins 13-årskontrakt frå 2008 var i ferd med å gå ut då han i dag signerte forlenginga som bind han til klubben til han er 40.

  Kontraktsforlenginga er ved 47,5 millionar dollar.

  Han er på sjetteplass på NHLs toppscorarliste med 730 mål. Gretzky greidde 894, så russaren må score 33 i snitt dei neste fem åra for å ta igjen canadiaren.

  Han har vore NHLs toppscorar ni sesongar, åtte av dei med meir enn 50 mål.

  Han har vore Capitals' kaptein sidan 2010, og leia laget til Stanley Cup-tittel i 2018.

  Alex Ovetsjkin
  Foto: Gene J. Puskar / AP
 • Sikret seg Stanley Cup-trofeet

  Det måtte fem kamper til for å kåre en vinner, men med seier 1–0 over Montreal Canadiens er Tampa Bay Lightning vinnere av Stanley Cup for andre år på rad.

  Avgjørelsen kom onsdag kveld lokal tid i Tampa i den femte av sju potensielle finalekamper.

  Oppgjøret var målløst helt fram til 13.27 i andre periode, da David Savard fikk stå ganske umarkert og fyrte av et skudd som Ross Colton styrte inn bak målvakt Carey Price. Den ledelsen beholdt blåtrøyene fra Florida kampen ut.

  2021 NHL Stanley Cup Final - Game Five
  Foto: Mike Ehrmann / AFP
 • Montreal Canadiens slo tilbake

  Tampa Bay Lightning kunne avgjøre Stanley Cup med seier i den fjerde finalekampen, men Josh Andersons mål på overtid sørget for å holde Montreal Canadiens med.

  Før kampen mandag kveld lokal tid i Montreal hadde Tampa Bay Lightning vunnet de tre første av de potensielt sju finalekampene – til dels overlegent. Nå står det 3–1 i kamper i fordel Lightning.

  Josh Anderson sørget for å gi Canadiens en god start med et mål etter 15.39 i første periode. Barclay Goodrow utlignet etter 17.20 i andre periode.

  Aleksander Romanov scoret for hjemmelaget 8.48 ut i siste periode, men Lightnings Pat Maroon sørget for å holde spenningen oppe med et mål etter 13.48.

  Ved full tid sto det 2-2, og Anderson scoret 3.57 ut i overtidsspillet.

  Dermed lever fortsatt håpet for Montreal Canadiens. Tampa Bay Lightning sikter på sin side mot å hente hjem Stanley Cup-trofeet for andre år på rad.

  Stanley Cup Hockey
  Foto: Ryan Remiorz / AP
 • NHL-målvakt Kivlenieks er død

  Hockeyverdenen er i sorg etter nyheten om at den latviske landslagsmålvakten Matiss Kivlenieks er død.

  Dødsfallet blir bekreftet av det latviske hockeyforbundet mandag.

  Kivlenieks spilte hockey-VM så sent for som en måned siden, og Columbus Blue Jackets-spilleren ble bare 24 år gammel.

  – Vi sender vår største medfølelse til Matiss Kivlenieks familie, venner og kolleger. Han var keeper for landslaget vårt under det siste verdensmesterskapet og fikk spille fire kamper. Han spilte også åtte NHL-kamper i løpet av karrieren. Med sin kampånd, arbeidsmoral og holdning var han et sant forbilde i sporten, skriver det latviske hockeyforbundet i en pressemelding.

  Columbus Blue Jackets informerer om at det skal dreie seg om en ulykke.

  – Det er med dyp sorg vi kunngjør at målvakten vår Matiss Kivlenieks gikk bort i går kveld etter en tragisk ulykke. Han fikk en hodeskade etter et fall, og medisinsk personell ble umiddelbart kalt til stedet. Men han døde en stund senere, skriver de i en uttalelse.

  – Dette er et stort tap. Ikke bare for latvisk hockey, men for hele den latviske nasjonen, skriver det latviske hockeyforbundet.

  lGB791nB-pE
  Foto: Aaron Doster / Reuters

Siste nytt

 • Foss med knallsterk etappeseier: – For et nydelig sykkeløyeblikk

  Tobias Foss tok sin første seier for storlaget Ineos Grenadiers da han mandag ettermiddag viste muskler og vant åpningsetappen av Tour of the Alps.

  26-åringen fra Vingrom spurtet fra en gruppe på fire mann mot slutten av etappen og trillet i ensom majestet over målstreken i Italia.

  – For et nydelig sykkeløyeblikk. Det der var Tobias Foss på sitt aller råeste, utbrøt Discovery-kommentator Theis Magelssen da seieren var sikret.

  26-åringen vant foran Chris Harper og Esteban Chaves.

  Dette er nordmannens første proffseier som ikke er tempo. Tour of the Alps går over fem dager.

  NM på sykkel 2021.
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Saudiske fotballforbundet tar grep etter piskeskandale: – Sjokkert over de skammelige scenene

  Det saudiske fotballforbundet (SAFF) er i sjokk over at Al-Ittihad-spiss Abderrazak Hamdallah ble pisket av en supporter og skal nå gjennomgå regelverket.

  Det skriver forbundet i en pressemelding.

  «SAFF og spillerforeningen i Saudi-Arabia (PFA) er sjokkert over de skammelige scenene da en tilskuer gikk til fysisk angrep på en Al-Ittihad-spiller, innledes det.

  Hendelsen skjedde etter at Al-Ittihad hadde tapt den saudiarabiske supercupfinalen 1-4 for Al-Hilal tidligere i april. Etter oppgjøret kastet Hamdallah vann på en supporter, som svarte med å piske den 33-årige marokkaneren.

  «Heldigvis er disputer med supportere ekstremt sjeldent. Det er grunnen til at handlingene til denne «såkalte» supporteren går mot alt den saudiske fotballen representerer, og vi fordømmer hendelsen fullstendig», skriver forbundet.

  Hamdallah var i Marokkos VM-tropp i 2022 og spilte for 1.-divisjonsklubben Aalesund for elleve år siden. (NTB)

  Abderrazak Hamdallah
  Foto: AP
 • Nadal gjør comeback i Barcelona: – Skal behandle det som mitt siste år

  Rafael Nadal bekreftet mandag at han skal spille Barcelona Open. Der møter han Flavio Cobolli fra Italia i første runde tirsdag.

  – For meg er det en gave å kunne være her i Barcelona, jeg vil behandle det som mitt siste år her og jeg vil nyte hvert øyeblikk, sa Nadal om turneringen han har vunnet rekordmange 12 ganger tidligere.

  Nadal har ikke spilt siden Brisbane International i januar på grunn av skade. Han har senere måttet trekke seg fra en rekke store turneringer, inkludert Australian Open, Indian Wells og Monte-Carlo Masters.

  Turneringen i Barcelona blir Nadals første på grus siden han slo Casper Ruud i finalen av French Open i mai 2022.

  Nadal
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal