Ishockey NHL 2020/21

 • Jaktar rekord med femårskontrakt

  Alex Ovetsjkin (35) har skrive ny femårskontrakt med NHL-klubben Washington Capitals, med målsetjing å slå målrekorden til legenden Wayne Gretzky.

  Ovetsjkins 13-årskontrakt frå 2008 var i ferd med å gå ut då han i dag signerte forlenginga som bind han til klubben til han er 40.

  Kontraktsforlenginga er ved 47,5 millionar dollar.

  Han er på sjetteplass på NHLs toppscorarliste med 730 mål. Gretzky greidde 894, så russaren må score 33 i snitt dei neste fem åra for å ta igjen canadiaren.

  Han har vore NHLs toppscorar ni sesongar, åtte av dei med meir enn 50 mål.

  Han har vore Capitals' kaptein sidan 2010, og leia laget til Stanley Cup-tittel i 2018.

  Alex Ovetsjkin
  Foto: Gene J. Puskar / AP
 • Sikret seg Stanley Cup-trofeet

  Det måtte fem kamper til for å kåre en vinner, men med seier 1–0 over Montreal Canadiens er Tampa Bay Lightning vinnere av Stanley Cup for andre år på rad.

  Avgjørelsen kom onsdag kveld lokal tid i Tampa i den femte av sju potensielle finalekamper.

  Oppgjøret var målløst helt fram til 13.27 i andre periode, da David Savard fikk stå ganske umarkert og fyrte av et skudd som Ross Colton styrte inn bak målvakt Carey Price. Den ledelsen beholdt blåtrøyene fra Florida kampen ut.

  2021 NHL Stanley Cup Final - Game Five
  Foto: Mike Ehrmann / AFP
 • Montreal Canadiens slo tilbake

  Tampa Bay Lightning kunne avgjøre Stanley Cup med seier i den fjerde finalekampen, men Josh Andersons mål på overtid sørget for å holde Montreal Canadiens med.

  Før kampen mandag kveld lokal tid i Montreal hadde Tampa Bay Lightning vunnet de tre første av de potensielt sju finalekampene – til dels overlegent. Nå står det 3–1 i kamper i fordel Lightning.

  Josh Anderson sørget for å gi Canadiens en god start med et mål etter 15.39 i første periode. Barclay Goodrow utlignet etter 17.20 i andre periode.

  Aleksander Romanov scoret for hjemmelaget 8.48 ut i siste periode, men Lightnings Pat Maroon sørget for å holde spenningen oppe med et mål etter 13.48.

  Ved full tid sto det 2-2, og Anderson scoret 3.57 ut i overtidsspillet.

  Dermed lever fortsatt håpet for Montreal Canadiens. Tampa Bay Lightning sikter på sin side mot å hente hjem Stanley Cup-trofeet for andre år på rad.

  Stanley Cup Hockey
  Foto: Ryan Remiorz / AP
 • NHL-målvakt Kivlenieks er død

  Hockeyverdenen er i sorg etter nyheten om at den latviske landslagsmålvakten Matiss Kivlenieks er død.

  Dødsfallet blir bekreftet av det latviske hockeyforbundet mandag.

  Kivlenieks spilte hockey-VM så sent for som en måned siden, og Columbus Blue Jackets-spilleren ble bare 24 år gammel.

  – Vi sender vår største medfølelse til Matiss Kivlenieks familie, venner og kolleger. Han var keeper for landslaget vårt under det siste verdensmesterskapet og fikk spille fire kamper. Han spilte også åtte NHL-kamper i løpet av karrieren. Med sin kampånd, arbeidsmoral og holdning var han et sant forbilde i sporten, skriver det latviske hockeyforbundet i en pressemelding.

  Columbus Blue Jackets informerer om at det skal dreie seg om en ulykke.

  – Det er med dyp sorg vi kunngjør at målvakten vår Matiss Kivlenieks gikk bort i går kveld etter en tragisk ulykke. Han fikk en hodeskade etter et fall, og medisinsk personell ble umiddelbart kalt til stedet. Men han døde en stund senere, skriver de i en uttalelse.

  – Dette er et stort tap. Ikke bare for latvisk hockey, men for hele den latviske nasjonen, skriver det latviske hockeyforbundet.

  lGB791nB-pE
  Foto: Aaron Doster / Reuters

Siste nytt

 • Djokovic til turnering i Australia

  Novak Djokovic er tatt ut til Serbias lag i ATP-cupen i Sydney. Det har vært spekulert om tennisstjernen kan dra til Australia som følge av vaksineregler.

  Det har lenge vært uvisst om verdenseneren vil forsvare tittelen sin i Australian Open i januar. Årsaken er at deltakerne må være koronavaksinert. Djokovic har gjentatte ganger avvist å kommentere om han har tatt vaksinen.

  Men tilsynelatende drar Djokovic til Australia før Australian Open starter i Melbourne 17. januar. 34-åringen er tatt ut til Serbias lag i ATP-cupen i Sydney fra 1. til 9. januar.

  For å spille i Sydney uten å være vaksinert må man få innvilget dispensasjon, og vedkommende må være 14 dager i karantene ved ankomst til Australia.

  Samme løsning er mulig i Melbourne, men lokale myndigheter har varslet at slik dispensasjon ikke vil bli gitt der. (NTB)

  ATP Finals
  Foto: GUGLIELMO MANGIAPANE / Reuters
 • Erotikkreklame stanset TV-sending

  Reklamen fra en nederlandsk erotikkbutikk på isen under OL-kvalifiseringen for blandede lag i curling gjorde at Japans kringkaster NHK droppet å vise kamper.

  Kringkasteren forklarer til AFP at avgjørelsen ble tatt for å kunne undersøke nærmere om det vil bryte med NHKs retningslinjer å vise logoen til erotikkbutikken.

  Kringkasteren har ikke besluttet om onsdagens kamp mot Finland blir vist på TV. (NTB)

  Chiaki Matsumura
  Foto: HENNING BAGGER / AFP
 • Ny operasjon for Svahn

  Den svenske skistjernen Linn Svahn har gjennomført en ny operasjon i skulderen, opplyser hun selv på Instagram.

  Svahn skadet skulderen for sju måneder siden i et verdenscuprenn i Ulricehamn.

  I september gjennomgikk hun en første operasjon, mens hun i november kunngjorde at hun går glipp av OL i Beijing i februar.

  Den siste operasjonen ble gjennomført fordi bevegeligheten i skulderen ikke hadde blitt like god som ønsket, opplyser landslagslege Jan Wall til SVT.

  Cross-Country Ski World Cup - Ruka
  Foto: Lehtikuva / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal