• Jaktar rekord med femårskontrakt

Alex Ovetsjkin (35) har skrive ny femårskontrakt med NHL-klubben Washington Capitals, med målsetjing å slå målrekorden til legenden Wayne Gretzky.

Ovetsjkins 13-årskontrakt frå 2008 var i ferd med å gå ut då han i dag signerte forlenginga som bind han til klubben til han er 40.

Kontraktsforlenginga er ved 47,5 millionar dollar.

Han er på sjetteplass på NHLs toppscorarliste med 730 mål. Gretzky greidde 894, så russaren må score 33 i snitt dei neste fem åra for å ta igjen canadiaren.

Han har vore NHLs toppscorar ni sesongar, åtte av dei med meir enn 50 mål.

Han har vore Capitals' kaptein sidan 2010, og leia laget til Stanley Cup-tittel i 2018.

Alex Ovetsjkin
  • Sikret seg Stanley Cup-trofeet

Det måtte fem kamper til for å kåre en vinner, men med seier 1–0 over Montreal Canadiens er Tampa Bay Lightning vinnere av Stanley Cup for andre år på rad.

Avgjørelsen kom onsdag kveld lokal tid i Tampa i den femte av sju potensielle finalekamper.

Oppgjøret var målløst helt fram til 13.27 i andre periode, da David Savard fikk stå ganske umarkert og fyrte av et skudd som Ross Colton styrte inn bak målvakt Carey Price. Den ledelsen beholdt blåtrøyene fra Florida kampen ut.

2021 NHL Stanley Cup Final - Game Five
  • Montreal Canadiens slo tilbake

Tampa Bay Lightning kunne avgjøre Stanley Cup med seier i den fjerde finalekampen, men Josh Andersons mål på overtid sørget for å holde Montreal Canadiens med.

Før kampen mandag kveld lokal tid i Montreal hadde Tampa Bay Lightning vunnet de tre første av de potensielt sju finalekampene – til dels overlegent. Nå står det 3–1 i kamper i fordel Lightning.

Josh Anderson sørget for å gi Canadiens en god start med et mål etter 15.39 i første periode. Barclay Goodrow utlignet etter 17.20 i andre periode.

Aleksander Romanov scoret for hjemmelaget 8.48 ut i siste periode, men Lightnings Pat Maroon sørget for å holde spenningen oppe med et mål etter 13.48.

Ved full tid sto det 2-2, og Anderson scoret 3.57 ut i overtidsspillet.

Dermed lever fortsatt håpet for Montreal Canadiens. Tampa Bay Lightning sikter på sin side mot å hente hjem Stanley Cup-trofeet for andre år på rad.

Stanley Cup Hockey
  • NHL-målvakt Kivlenieks er død

Hockeyverdenen er i sorg etter nyheten om at den latviske landslagsmålvakten Matiss Kivlenieks er død.

Dødsfallet blir bekreftet av det latviske hockeyforbundet mandag.

Kivlenieks spilte hockey-VM så sent for som en måned siden, og Columbus Blue Jackets-spilleren ble bare 24 år gammel.

– Vi sender vår største medfølelse til Matiss Kivlenieks familie, venner og kolleger. Han var keeper for landslaget vårt under det siste verdensmesterskapet og fikk spille fire kamper. Han spilte også åtte NHL-kamper i løpet av karrieren. Med sin kampånd, arbeidsmoral og holdning var han et sant forbilde i sporten, skriver det latviske hockeyforbundet i en pressemelding.

Columbus Blue Jackets informerer om at det skal dreie seg om en ulykke.

– Det er med dyp sorg vi kunngjør at målvakten vår Matiss Kivlenieks gikk bort i går kveld etter en tragisk ulykke. Han fikk en hodeskade etter et fall, og medisinsk personell ble umiddelbart kalt til stedet. Men han døde en stund senere, skriver de i en uttalelse.

– Dette er et stort tap. Ikke bare for latvisk hockey, men for hele den latviske nasjonen, skriver det latviske hockeyforbundet.

lGB791nB-pE

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».