Hopp til innhold

Ishockey NHL 2020/21

 • Jaktar rekord med femårskontrakt

  Alex Ovetsjkin (35) har skrive ny femårskontrakt med NHL-klubben Washington Capitals, med målsetjing å slå målrekorden til legenden Wayne Gretzky.

  Ovetsjkins 13-årskontrakt frå 2008 var i ferd med å gå ut då han i dag signerte forlenginga som bind han til klubben til han er 40.

  Kontraktsforlenginga er ved 47,5 millionar dollar.

  Han er på sjetteplass på NHLs toppscorarliste med 730 mål. Gretzky greidde 894, så russaren må score 33 i snitt dei neste fem åra for å ta igjen canadiaren.

  Han har vore NHLs toppscorar ni sesongar, åtte av dei med meir enn 50 mål.

  Han har vore Capitals' kaptein sidan 2010, og leia laget til Stanley Cup-tittel i 2018.

  Alex Ovetsjkin
  Foto: Gene J. Puskar / AP
 • Sikret seg Stanley Cup-trofeet

  Det måtte fem kamper til for å kåre en vinner, men med seier 1–0 over Montreal Canadiens er Tampa Bay Lightning vinnere av Stanley Cup for andre år på rad.

  Avgjørelsen kom onsdag kveld lokal tid i Tampa i den femte av sju potensielle finalekamper.

  Oppgjøret var målløst helt fram til 13.27 i andre periode, da David Savard fikk stå ganske umarkert og fyrte av et skudd som Ross Colton styrte inn bak målvakt Carey Price. Den ledelsen beholdt blåtrøyene fra Florida kampen ut.

  2021 NHL Stanley Cup Final - Game Five
  Foto: Mike Ehrmann / AFP
 • Montreal Canadiens slo tilbake

  Tampa Bay Lightning kunne avgjøre Stanley Cup med seier i den fjerde finalekampen, men Josh Andersons mål på overtid sørget for å holde Montreal Canadiens med.

  Før kampen mandag kveld lokal tid i Montreal hadde Tampa Bay Lightning vunnet de tre første av de potensielt sju finalekampene – til dels overlegent. Nå står det 3–1 i kamper i fordel Lightning.

  Josh Anderson sørget for å gi Canadiens en god start med et mål etter 15.39 i første periode. Barclay Goodrow utlignet etter 17.20 i andre periode.

  Aleksander Romanov scoret for hjemmelaget 8.48 ut i siste periode, men Lightnings Pat Maroon sørget for å holde spenningen oppe med et mål etter 13.48.

  Ved full tid sto det 2-2, og Anderson scoret 3.57 ut i overtidsspillet.

  Dermed lever fortsatt håpet for Montreal Canadiens. Tampa Bay Lightning sikter på sin side mot å hente hjem Stanley Cup-trofeet for andre år på rad.

  Stanley Cup Hockey
  Foto: Ryan Remiorz / AP
 • NHL-målvakt Kivlenieks er død

  Hockeyverdenen er i sorg etter nyheten om at den latviske landslagsmålvakten Matiss Kivlenieks er død.

  Dødsfallet blir bekreftet av det latviske hockeyforbundet mandag.

  Kivlenieks spilte hockey-VM så sent for som en måned siden, og Columbus Blue Jackets-spilleren ble bare 24 år gammel.

  – Vi sender vår største medfølelse til Matiss Kivlenieks familie, venner og kolleger. Han var keeper for landslaget vårt under det siste verdensmesterskapet og fikk spille fire kamper. Han spilte også åtte NHL-kamper i løpet av karrieren. Med sin kampånd, arbeidsmoral og holdning var han et sant forbilde i sporten, skriver det latviske hockeyforbundet i en pressemelding.

  Columbus Blue Jackets informerer om at det skal dreie seg om en ulykke.

  – Det er med dyp sorg vi kunngjør at målvakten vår Matiss Kivlenieks gikk bort i går kveld etter en tragisk ulykke. Han fikk en hodeskade etter et fall, og medisinsk personell ble umiddelbart kalt til stedet. Men han døde en stund senere, skriver de i en uttalelse.

  – Dette er et stort tap. Ikke bare for latvisk hockey, men for hele den latviske nasjonen, skriver det latviske hockeyforbundet.

  lGB791nB-pE
  Foto: Aaron Doster / Reuters

Sportsnyheter

Tror den greske sensasjonen kan ta VM-medalje: – Alt kan skje

Få hadde hørt om greske AJ Ginnis før slalåmrennet i Chamonix. I dag tok han sin første pallplass i verdenscupen. Nå tror den regjerende verdensmesteren at han også kan overraske i VM.

Siste nytt

 • Haller scoret sitt første etter kreftsykdommen

  Sebastian Haller scoret sitt første mål etter åå ha kjempet seg tilbake fra testikkelkreft-diagnosen han fikk i fjor sommer.

  Passende nok kom scoringen på verdens kreftdag som markeres 4. februar.

  Haller scoret det tredje målet i Borussia Dortmunds 5-1-seier over Freiburg.

  Den ivorianske spissen ble hentet fra Ajax i fjor sommer og skulle være Erling Braut Haalands erstatter. Kreftdiagnosen gjorde imidlertid at han ikke fikk sin første kamp før for bare noen uker siden.

  Bundesliga - Borussia Dortmund v SC Freiburg
  Foto: PIROSCHKA VAN DE WOUW / Reuters
 • Granerud i ledelsen i Willingen

  Halvor Egner Granerud er i posisjon til å ta sin tredje strake verdenscupseier. Han leder hoppkonkurransen i tyske Willingen etter første omgang.

  Granerud har vunnet begge de to siste rennene og har vist kjempeform etter jul. Lørdag er han igjen i posisjon og kjemper om sin 21. verdenscupseier. Med et hopp på 149,5 meter leder han med 5,8 poeng på slovenske Anze Lanisek.

  Johann André Forfang hoppet 134 meter og er videre til annen omgang på 12.-plass.

  Bendik Jakobsen Heggli leverte et kjempehopp på 140,5 meter i den første omgangen. Han ligger på 16.-plass foran finaleomgangen.

  Flere norske røk ut i 1. omgang. Marius Lindvik leverte et hopp på 124 meter og var tre plasser bak kvalifisering til finaleomgangen. Daniel-André Tande fikk det heller ikke til å stemme og landet på 121 meter.

  Det samme gjaldt Fredrik Villumstad (121,5) og Kristoffer Eriksen Sundal (123). (NTB)

  Granerud
  Foto: INA FASSBENDER / AFP
 • Vålerenga hentet Sahraoui-erstatter

  Kantspilleren Daniel Håkans bytter ut Jerv med Vålerenga foran den kommende sesongen. Finnen har signert en avtale som strekker seg over fire år.

  – Det føles veldig bra å være her. Jeg ser virkelig fram til å komme i gang og til å treffe mine nye lagkamerater, sier Håkans til klubben.

  På det internasjonale overgangsvinduets siste dag solgte Vålerenga sin offensive magiker Osame Sahraoui til Heerenveen.

  Håkans vil dermed fylle tomrommet etter Sahraoui.

  – Vi har fulgt Daniel i lang tid. Han er en kantspiller med et ekstremt rykk og en voldsom fart, og det er viktig i dagens fotball. Han er også aktuell for det finske A-landslaget, og det er uten tvil en kjempesignering for Vålerenga, sier Dag-Eilev Fagermo om nysigneringen.

  vlhpUZ6veFM�8BIM����+5���������
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste