NRK Meny
Normal

Irritert Weng røk ut: – Hun kjører på meg, det er dårlig oppførsel

LAHTI/OSLO (NRK): Heidi Weng lå godt an i sprintkvartfinalen i Lahti, men mener en tvilsom manøver fra amerikanske Sophie Caldwell ødela løpet.

s

VIDEO: Heidi Weng blir påkjørt, og faller ut.

– Det er frekt å kjøre over skiene til en annen person. Da kan man gå en annen plass, sier Weng til NRK etter kvartfinalen.

Hun var ordentlig oppgitt da hun gikk gjennom pressesonen, tydelig frustrert over å ryke ut tidlig på lørdagens sprint. Weng mener kroppen kjentes bra ut, og lå i andreposisjon i siste utforbakke da avansementet gikk i vasken.

Sophie Caldwell kjørte opp på siden av Weng, og var borti skiene til den norske verdenscuplederen. Weng mistet mye fart, måtte reise seg opp, og tapte mange plasseringer. Til slutt endte hun sist i kvartfinaleheatet.

 Sophie Caldwell c

FÅR KRITIKK: Sophie Caldwell.

Foto: Fabrice Coffrini / AFP

Forbannet

En sint Heidi Weng stormet ut av målområdet, tydelig forbannet over resultatet. I kommentatorboksen var det dog lite støtte å hente.

– Klønete kjørt av Weng, sa Torgeir Bjørn.

– Hvis jeg hadde ødelagt for meg selv, og ikke hadde hatt dagen, hadde det vært greit. Jeg hadde ambisjoner om å gjøre det bra, og det er utrolig kjedelig når noe sånt skjer. Sophie kjører på meg, og det er dårlig oppførsel, sier Weng.

Etter Tour de Ski har Heidi Weng fått en liten formdupp resultatmessig. Hun reiste hjem fra OL uten medaljer, og står med to pallplasser etter sammenlagtseieren som ble avsluttet på toppen av slalåmbakken.

Weng sier at hodet kunne trengt en opptur, men slik ble det ikke.

– Irriterende

– Alt var så bra, jeg hadde en bra følelse. Jeg gjorde en veldig bra prolog, den beste i skøyting hittil i år. Hadde jeg ikke blitt meid ned, hadde jeg klart å stå på beina. Det er så irriterende, sier Weng.

– Sa du det til henne?

– Nei ... Jeg burde kanskje ha gjort det. Det er dårlig oppførsel i løypa, men jeg får ikke gjort noe med det nå. Sånt skjer i sprint. Jeg håper ikke hun gjør det med vilje, men det er jo typisk at det er meg. Det er stang ut hele veien, og dette var en ny nedtur, sier Weng.

Heidi Weng var frustrert etter å ha blitt slått ut i kvartfinalen i Lahti

WENG RØK UT: Heidi Weng var ikke veldig fornøyd etter kvartfinaleexiten.

Siste nytt

  • Overtar som tysk landslagssjef

    Martina Voss-Tecklenburg blir ny landslagssjef for Tysklands kvinnelandslag i fotball. 50-åringen har fått kontrakt til 2021. Voss-Tecklenburg har hatt stor suksess med det sveitsiske landslaget og er i ferd med å føre det til VM-sluttspill. Den jobben skal hun fullføre før hun i høst overtar Tyskland.

  • Gerrard kan bli Rangers-manager

    Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kan være på vei mot sin første managerjobb. Han er ifølge britiske medier blant de mest aktuelle kandidatene til å overta Rangers.

    SOCCER-ENGLAND-LIV-WLV/
    Foto: Phil Noble / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal