NRK Meny
Normal

Irritert Weng røk ut: – Hun kjører på meg, det er dårlig oppførsel

LAHTI/OSLO (NRK): Heidi Weng lå godt an i sprintkvartfinalen i Lahti, men mener en tvilsom manøver fra amerikanske Sophie Caldwell ødela løpet.

s

VIDEO: Heidi Weng blir påkjørt, og faller ut.

– Det er frekt å kjøre over skiene til en annen person. Da kan man gå en annen plass, sier Weng til NRK etter kvartfinalen.

Hun var ordentlig oppgitt da hun gikk gjennom pressesonen, tydelig frustrert over å ryke ut tidlig på lørdagens sprint. Weng mener kroppen kjentes bra ut, og lå i andreposisjon i siste utforbakke da avansementet gikk i vasken.

Sophie Caldwell kjørte opp på siden av Weng, og var borti skiene til den norske verdenscuplederen. Weng mistet mye fart, måtte reise seg opp, og tapte mange plasseringer. Til slutt endte hun sist i kvartfinaleheatet.

 Sophie Caldwell c

FÅR KRITIKK: Sophie Caldwell.

Foto: Fabrice Coffrini / AFP

Forbannet

En sint Heidi Weng stormet ut av målområdet, tydelig forbannet over resultatet. I kommentatorboksen var det dog lite støtte å hente.

– Klønete kjørt av Weng, sa Torgeir Bjørn.

– Hvis jeg hadde ødelagt for meg selv, og ikke hadde hatt dagen, hadde det vært greit. Jeg hadde ambisjoner om å gjøre det bra, og det er utrolig kjedelig når noe sånt skjer. Sophie kjører på meg, og det er dårlig oppførsel, sier Weng.

Etter Tour de Ski har Heidi Weng fått en liten formdupp resultatmessig. Hun reiste hjem fra OL uten medaljer, og står med to pallplasser etter sammenlagtseieren som ble avsluttet på toppen av slalåmbakken.

Weng sier at hodet kunne trengt en opptur, men slik ble det ikke.

– Irriterende

– Alt var så bra, jeg hadde en bra følelse. Jeg gjorde en veldig bra prolog, den beste i skøyting hittil i år. Hadde jeg ikke blitt meid ned, hadde jeg klart å stå på beina. Det er så irriterende, sier Weng.

– Sa du det til henne?

– Nei ... Jeg burde kanskje ha gjort det. Det er dårlig oppførsel i løypa, men jeg får ikke gjort noe med det nå. Sånt skjer i sprint. Jeg håper ikke hun gjør det med vilje, men det er jo typisk at det er meg. Det er stang ut hele veien, og dette var en ny nedtur, sier Weng.

Heidi Weng var frustrert etter å ha blitt slått ut i kvartfinalen i Lahti

WENG RØK UT: Heidi Weng var ikke veldig fornøyd etter kvartfinaleexiten.

Siste nytt

 • Sveriges keeper på vei til Roma

  Etter hva Aftonbladet erfarer skal FC København ha blitt enig med Roma om et salg av den svenske målvakten Robin Olsen. Prislappen ligger på rundt 110 millioner kroner. Kjøpet skjer i lys av at Roma trenger ny keeper etter salget av Alisson Becker.

  svensk keeper
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Granerud på pallen

  Halvor Egner Granerud hoppet seg opp til 3.-plassen i det første individuelle rennet i årets Sommer Grand Prix. Polen-stjernen Kamil Stoch vant på hjemmebane. Robert Johansson var nest best blant de norske i Wisla

  Granerud
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Sky-rytter ute av Tour de France

  Team Sky-rytter Gianni Moscon (24) er kastet ut av Tour de France fordi han gikk til angrep på en Fortuneo-rytter, Ifølge L'Equipe. Det skal ha skjedd i etterkant av søndagens etappe. Det var Tv2 som meldte om nyheten.

  CYCLING-FRA-TDF2018-SKY-ITA-MOSCON
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis