Irritert Weng røk ut: – Hun kjører på meg, det er dårlig oppførsel

LAHTI/OSLO (NRK): Heidi Weng lå godt an i sprintkvartfinalen i Lahti, men mener en tvilsom manøver fra amerikanske Sophie Caldwell ødela løpet.

s

VIDEO: Heidi Weng blir påkjørt, og faller ut.

– Det er frekt å kjøre over skiene til en annen person. Da kan man gå en annen plass, sier Weng til NRK etter kvartfinalen.

Hun var ordentlig oppgitt da hun gikk gjennom pressesonen, tydelig frustrert over å ryke ut tidlig på lørdagens sprint. Weng mener kroppen kjentes bra ut, og lå i andreposisjon i siste utforbakke da avansementet gikk i vasken.

Sophie Caldwell kjørte opp på siden av Weng, og var borti skiene til den norske verdenscuplederen. Weng mistet mye fart, måtte reise seg opp, og tapte mange plasseringer. Til slutt endte hun sist i kvartfinaleheatet.

 Sophie Caldwell c

FÅR KRITIKK: Sophie Caldwell.

Foto: Fabrice Coffrini / AFP

Forbannet

En sint Heidi Weng stormet ut av målområdet, tydelig forbannet over resultatet. I kommentatorboksen var det dog lite støtte å hente.

– Klønete kjørt av Weng, sa Torgeir Bjørn.

– Hvis jeg hadde ødelagt for meg selv, og ikke hadde hatt dagen, hadde det vært greit. Jeg hadde ambisjoner om å gjøre det bra, og det er utrolig kjedelig når noe sånt skjer. Sophie kjører på meg, og det er dårlig oppførsel, sier Weng.

Etter Tour de Ski har Heidi Weng fått en liten formdupp resultatmessig. Hun reiste hjem fra OL uten medaljer, og står med to pallplasser etter sammenlagtseieren som ble avsluttet på toppen av slalåmbakken.

Weng sier at hodet kunne trengt en opptur, men slik ble det ikke.

– Irriterende

– Alt var så bra, jeg hadde en bra følelse. Jeg gjorde en veldig bra prolog, den beste i skøyting hittil i år. Hadde jeg ikke blitt meid ned, hadde jeg klart å stå på beina. Det er så irriterende, sier Weng.

– Sa du det til henne?

– Nei ... Jeg burde kanskje ha gjort det. Det er dårlig oppførsel i løypa, men jeg får ikke gjort noe med det nå. Sånt skjer i sprint. Jeg håper ikke hun gjør det med vilje, men det er jo typisk at det er meg. Det er stang ut hele veien, og dette var en ny nedtur, sier Weng.

Heidi Weng var frustrert etter å ha blitt slått ut i kvartfinalen i Lahti

WENG RØK UT: Heidi Weng var ikke veldig fornøyd etter kvartfinaleexiten.

Siste nytt

 • Moan går verdenscup i Ruka

  Magnus Moan er tilbake på det norske landslaget i kombinert og går verdenscupstarten i Finland denne uka, melder NTB.

  På Beitostølen i helgen signerte han utøverkontrakten som gjør at ham til landslagsløper denne sesongen.

  Nasjonal åpning langrenn på Beitostølen.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Zuccarello usikker før derby

  Det er høyst usikkert om Mats Zuccarello rekker New York-derbyet mellom Rangers og Islanders i NHL onsdag. Han spilte ikke lørdagens kamp mot Florida Panthers på grunn av en lyskeskade. Zuccarello har tre mål og sju assist så langt denne sesongen.

  Zucca
  Foto: Sergei Belski / Reuters
 • Martinsen seiret på hjemmebane

  Andreas Martinsen og Chicago Blackhawks vant 3–1 da de tok imot Minnesota Wild på hjemmebane i NHL. Nordmannen Andreas Martinsen fikk åtte minutter og 19 sekunder på isen for Chicago Blackhawks.

  SPO-HKO-HKN-COLORADO-AVALANCHE-V-CHICAGO-BLACKHAWKS
  Foto: JONATHAN DANIEL / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Line med sjakkekspertene
VM sjakk: Parti 8: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 8 Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 8
VM sjakk: Parti 8: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
Nasjonsligaen: Kypros - Norge