Ektemannen gjorde tårevått gullintervju

HOLMENKOLLEN (NRK): Da franske Marie Dorin Habert (29) gikk inn til VM-gull, sto ektemannen Loïs Habert klar med mikrofonen. Det ble et følelsesladet intervju.

Marie Dorin Habert tok VM-gull og ble intervjuet av ekspertektemannen

SE VIDEO: Den franske gullvinneren Marie Dorin Habert gjør seiersintervju med Eurosport og ektemannen Loïs Habert.

Onsdag ble det nok et fransk gull i Holmenkollen - det fjerde i rekken. Denne gang til Marie Dorin Habert - som kom seg unna med én bom, mens de norske kvinnene skjøt seg bort.

Den nybakte verdensmesteren tok så turen til de mange TV-kanalene som sender skiskyting fra Oslo. Blant dem franske Eurosport. Der møtte hun et kjent ansikt - ektemannen Loïs Habert.

– Mange følelser

Han er nemlig kanalens ekspertkommentator. Det ble både klemmer og tårer før intervjuet kunne starte.

– Det var mange følelser. Å få dele dem med han er hyggelig. Jeg er virkelig glad nå. Jeg skjønner det nesten ikke, sier Dorin Habert til NRK, etter å ha tørket gledestårene.

– Det har vært mye glede. I dag var det annerledes, for jeg jobbet og måtte stille gode spørsmål, og hun måtte svare på dem. Det er «crazy», forteller ektemannen.

– Jeg gråter ikke her, bare smiler. Det blir noe annet på hotellrommet. Når vi snakker om all jobben hun har lagt ned, fortsetter Loïs Habert.

– Ikke noe problem

Det er ikke helt vanlig å bli intervjuet av en av sine nærmeste. Eurosports talsperson i VM, kommentator Francois Schlotterer, mener det er problemfritt.

– Loïs er veldig profesjonell. Han er kanskje enda tøffere med Marie enn andre. Vanligvis kommenterer han, og gjør ikke intervjuene, men i dag var spesielt. Det var mange følelser, sier Schlotterer.

Gull-mamma

Marie Dorin Habert

GULLSMIL: Marie Dorin Habert tok sin fjerde VM-medalje på like mange forsøk.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

I fjor ble Dorin Habert VM-dronning med to gull og to sølv. I dag tok hun sin fjerde VM-medalje på like mange øvelser. Det startet med gull på mixed stafett, så sølv på sprinten og bronse på jaktstarten.

Frankrikes trener Siegfried Mazet, mener 29-åringen bare er blitt bedre og bedre etter at hun ble mor til Adèle for 19 måneder siden. Dorin Habert tror hun vet hvorfor.

– Nå er det noe som er viktigere enn skiskyting. Når jeg kommer hjem om kvelden, tenker jeg ikke på det. Da handler alt som Adèle, forklarer hun og får støtte av ektemannen.

– Når hun er på trening nå, er alt fokuset der. Hver time teller, siden barnet er hjemme. Hun er blitt mer profesjonell, sier Loïs Habert.

Fransk mesterskap

BIATHLON-WORLD-NORWAY

DOBBELT FRANSK: Marie Dorin Habert (t.h.) tok gull på 15 kilometeren, mens Anais Bescond tok sølvet.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Datteren er også med til Holmenkollen. Det gjør VM-suksessen ekstra spesiell.

– Å kunne dele disse minnene både med Loïs og Adèle er fint, innrømmer Dorin Habert.

Det ble dobbelt fransk på normaldistansen, med Anais Bescond på sølvplass. I tillegg har Martin Fourcade har sikret gulljubel på to individuelle herrestarter. Totalt sju franske medaljer.

– Laget har lagt ned mye arbeid, men det er også litt flaks. Vi er heldige som har gjort dette til det franske mesterskapet, sier Eurosport-eksperten og flirer.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Annemiek Van Vleuten

Jublet for OL-gull – et halvt minutt senere innser hun tabben

Østerrikske Anna Kiesenhofer tok et overlegent og sensasjonelt OL-gull. Men nederlandske Annemiek van Vleuten var av en annen oppfatning.

Herrem

Hergeirsson ba Herrem gjøre det enkelt etter trickskudd-bom: – To på rad er litt for mye

TOKYO/OSLO (NRK): Camilla Herrem åpnet OL-scoringskontoen i Norges målfest mot Sør-Korea med et vakkert trickskudd, men bommet like etterpå med samme teknikk. Etter kampen avslørte hun at OL-ballen ruller annerledes enn hun er vant med.

Siste nytt

 • Erichsen fikk det tøft i skranke

  Julie Erichsen fikk 11,566 for sin OL-innsats i skranke. Det ga henne 75.-plass i den tøffe konkurransen. Superstjernen Simone Biles dominerte kvalifiseringen.

  Erichsen har kjempet seg tilbake etter en akillesskade i mars som krevde operasjon, og hun ble tatt ut til OL-deltakelse i Tokyo. Hun konsentrerte seg om skranke og hadde det som sitt eneste apparat i lekene.

  Den norske 19-åringen endte som nummer 75 av de 88 utøverne i skranke. Best var belgiske Nina Derwael, som med 15,366 tar med seg selvtillit inn i apparatfinalen.

  Den amerikanske turndronningen Simone Biles knep den siste plassen i apparatfinalen i skranke selv om hun bare hadde 10. beste poengsum. Hver nasjon får med bare to utøvere i finaler, og alle de fire ROC-utøverne var i topp seks.

  Biles var best i kvalifiseringen for sprang med 15,183, nest best i frittstående med 14,133 (italienske Vanessa Ferrari var best med 14,166) og sjuende best i bom (der kinesiske Guan Chenchen var best med 14,933).

  Sammenlagt fikk Biles beste poengsum med 57,731, og hun går til mangekampfinalen torsdag som favoritt. Før det blir det lagfinale tirsdag.

  Der hadde ROC beste kvalifiseringssum med 171,629, tett fulgt av USA (170,562) og med Kina på tredjeplass.

  Julie Erichsen
  Foto: Martin Bureau / AFP
 • Haaland treer i spiller-kåring

  Erling Braut Haaland endte på tredjeplassen i fotballmagasinet Kickers kåring av årets spiller i tysk fotball. Spissrivalen Robert Lewandowski vant.

  Det var annet år på rad at Bayern München-spissen stakk av med prisen. Polakken satte tysk scoringsrekord i én og samme sesong da han banket inn 41 mål i 2020/21. Han gikk dermed forbi Gerd Müllers rekord fra 1972.

  Avstemningen ble gjort av tyske sportsjournalister.

  32-åringen fikk 356 stemmer av de 563 som avga stemme. Han vant foran lagkameraten i Bayern München, Thomas Müller, som fikk 41 stemmer.

  Erling Braut Haaland, som scoret 27 mål og 28 kamper for Dortmund, fikk 38 stemmer på tredjeplassen.

  Erling Braut Haaland i Borussia Dortmund
  Foto: Alexandre Simoes / Borussia Dortmund Mediathek
 • Ruud med ny turneringsseier

  Casper Ruud fortsetter å imponere. Søndag vant han finalen 6-3, 6-2 mot Hugo Caston i ATP-turneringen i sveitiske Gstaad. Dermed tok han sin andre turneringsseier på rad.

  Han gikk også til topps i Båstad-turneringen sist helg. Dette er Ruuds fjerde seniortittel på ATP-touren og den tredje i år.

  – Jeg forsøkte å spille ordentlig for hvert poeng, og det ble nok nøkkelen her i dag. Jeg ville gi alt i finalen, og heldigvis gikk det min vei, sa Ruud i seiersintervjuet som ble vist på Eurosport.

  Han var storfavoritt foran finalen mot 155.-rangerte Gaston.

  – Dette var en tøff kamp for meg, kanskje den tøffeste kampen i løpet av disse to ukene, sa likevel en ydmyk Ruud.

  – Hugo spiller veldig raskt og lar deg ikke få så mye rytme. Han kan spille variert, og selv om det ble 6-3, 6-2, hadde han mange sjanser.

  Per nå er Ruud ranket som verdens 14. beste spiller. Den plasseringen beholder han når listen oppdateres mandag, men han er nærmere spillerne foran seg etter seieren i Gstaad.

  I neste uke skal Ruud spille en ny grusturnering i østerrikske Kitzbühel. Der nådde han semifinalen i 2019, som var forrige utgave av turneringen.

  Casper Ruud
  Foto: Valentin Flauraud / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal