NRK Meny
Normal

Ektemannen gjorde tårevått gullintervju

HOLMENKOLLEN (NRK): Da franske Marie Dorin Habert (29) gikk inn til VM-gull, sto ektemannen Loïs Habert klar med mikrofonen. Det ble et følelsesladet intervju.

Marie Dorin Habert tok VM-gull og ble intervjuet av ekspertektemannen

SE VIDEO: Den franske gullvinneren Marie Dorin Habert gjør seiersintervju med Eurosport og ektemannen Loïs Habert.

Onsdag ble det nok et fransk gull i Holmenkollen - det fjerde i rekken. Denne gang til Marie Dorin Habert - som kom seg unna med én bom, mens de norske kvinnene skjøt seg bort.

Den nybakte verdensmesteren tok så turen til de mange TV-kanalene som sender skiskyting fra Oslo. Blant dem franske Eurosport. Der møtte hun et kjent ansikt - ektemannen Loïs Habert.

– Mange følelser

Han er nemlig kanalens ekspertkommentator. Det ble både klemmer og tårer før intervjuet kunne starte.

– Det var mange følelser. Å få dele dem med han er hyggelig. Jeg er virkelig glad nå. Jeg skjønner det nesten ikke, sier Dorin Habert til NRK, etter å ha tørket gledestårene.

– Det har vært mye glede. I dag var det annerledes, for jeg jobbet og måtte stille gode spørsmål, og hun måtte svare på dem. Det er «crazy», forteller ektemannen.

– Jeg gråter ikke her, bare smiler. Det blir noe annet på hotellrommet. Når vi snakker om all jobben hun har lagt ned, fortsetter Loïs Habert.

– Ikke noe problem

Det er ikke helt vanlig å bli intervjuet av en av sine nærmeste. Eurosports talsperson i VM, kommentator Francois Schlotterer, mener det er problemfritt.

– Loïs er veldig profesjonell. Han er kanskje enda tøffere med Marie enn andre. Vanligvis kommenterer han, og gjør ikke intervjuene, men i dag var spesielt. Det var mange følelser, sier Schlotterer.

Gull-mamma

Marie Dorin Habert

GULLSMIL: Marie Dorin Habert tok sin fjerde VM-medalje på like mange forsøk.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

I fjor ble Dorin Habert VM-dronning med to gull og to sølv. I dag tok hun sin fjerde VM-medalje på like mange øvelser. Det startet med gull på mixed stafett, så sølv på sprinten og bronse på jaktstarten.

Frankrikes trener Siegfried Mazet, mener 29-åringen bare er blitt bedre og bedre etter at hun ble mor til Adèle for 19 måneder siden. Dorin Habert tror hun vet hvorfor.

– Nå er det noe som er viktigere enn skiskyting. Når jeg kommer hjem om kvelden, tenker jeg ikke på det. Da handler alt som Adèle, forklarer hun og får støtte av ektemannen.

– Når hun er på trening nå, er alt fokuset der. Hver time teller, siden barnet er hjemme. Hun er blitt mer profesjonell, sier Loïs Habert.

Fransk mesterskap

BIATHLON-WORLD-NORWAY

DOBBELT FRANSK: Marie Dorin Habert (t.h.) tok gull på 15 kilometeren, mens Anais Bescond tok sølvet.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Datteren er også med til Holmenkollen. Det gjør VM-suksessen ekstra spesiell.

– Å kunne dele disse minnene både med Loïs og Adèle er fint, innrømmer Dorin Habert.

Det ble dobbelt fransk på normaldistansen, med Anais Bescond på sølvplass. I tillegg har Martin Fourcade har sikret gulljubel på to individuelle herrestarter. Totalt sju franske medaljer.

– Laget har lagt ned mye arbeid, men det er også litt flaks. Vi er heldige som har gjort dette til det franske mesterskapet, sier Eurosport-eksperten og flirer.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Pedersen endte på femteplass

  Jesper Saltvik Pedersen endte til slutt på en femteplass i dagens slalåmrenn. Han var 2 sekunder og 47 hundredeler bak vinneren Dino Sokolovic, som kjørte seg opp fra tredjeplass i andre omgang.

  Jesper Saltvik Pedersen Pyeongchang 2018 Winter Paralympics
  Foto: PAUL HANNA / Reuters
 • Larsen på 11.-plass

  I mennenes 7,5-kilometer sittende, sørget Trygve Steinar Larsen for en norsk 11.-plass, 1 minutt og 51 sekunder bak vinneren.

  Det ble gull for hjemmehåpet Sin Eui Hyun fra Sør-Korea.

  Trygve Steinar Toskedal Larsen
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix
 • Skarstein et stykke bak pallen

  Birgit Skarstein endte på en sjuendeplass på kvinnenes 5 kilometer sittende. I mål var hun nesten to minutter bak den amerikanske vinneren, Oksana Masters

  Birgit Skarstein
  Foto: Ed Jones / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cupfinale alpint: Storslalåm, menn
V-cupfinale alpint: Slalåm, kvinner
V-cupfinale langrenn: 10 km klassisk fellesstart, kvinner
V-cup telemark
Vinterstudio
Sportslørdag: V-cup skiskyting og alpint
V-cupfinale alpint: Storslalåm 2. omgang, menn
V-cup skiskyting: Stafett kvinner
V-cupfinale skøyter
V-cupfinale skøyter: 500 m menn
V-cup fristil: Skicross