NRK Meny
Normal

Innbytter senket Viking i «siste sekund»

Tre minutter på overtid avgjorde Fredrik Haugen vestlandsderbyet for Brann.

Viking

SJOKK: Vikings Suleiman Abdullahi fortviler over Branns scoring på overtid.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Å klare å avgjøre dette var utrolig deilig, sier Haugen til TV2 etter kampen.

– Bedre kan det ikke bli, sier trener Lars Arne Nilsen til TV2.

Nilsen valgte å utelate både Fredrik Haugen og Erik Huseklepp fra startoppstillingen, men begge var involvert da Brann tok tre poeng i Stavanger.

I det aller siste angrepet hælsparket Huseklepp ballen til Amin Nouri, som serverte en godt plassert Haugen inne i feltet.

– Med denne innsatsen og samholdet vi har nå kan det nå veldig langt. Vi har litt igjen opp til de beste lagene i Norge, men vi er på god vei, sier Haugen.

Tannløse

Viking har fortsatt ikke scoret på hjemmebane denne sesongen, men henger likevel med på øverste halvdel av eliteserietabellen etter seks spilte kamper. 10 poeng plasserer laget på 7.-plass.

Det startet med 0-0 mot Sarpsborg før det fortsatte med 0-2-tap for Odd, før det igjen ble tap mot et disiplinert Brann onsdag kveld. Viking hadde riktignok en ball inne etter en feildømt corner, men unggutten Mathias Bringaker fikk målet annullert.

Dommer Dag Vidar Hafsås godkjente først scoringen, men etter å ha kommunisert med linjemannen underkjente han det. TV-bildene viste at det var en korrekt avgjørelse. En Viking-spiller klatret ureglementært på ryggen til Branns Kristoffer Barmen i forkant av scoringen.

Jublet for Oilers

Det var tamt og kjedelig i store deler av kampen, og vi så to lag uten all verdens innsats. Viking-trener Kjell Jonevret sa i pausen at Viking virket lite pigge i beina, og den samme konklusjonen kunne man også dra etter 90 spilte minutter.

Størst jubel på Viking stadion kom da meldingen om at Stavanger Oilers hadde utlignet til 1-1 mot Lørenskog i den femte NM-finalen i ishockey.

Brann har tradisjonelt slitt i Stavanger. På de siste 43 kampene er det blitt 27 Viking-seirer, 8 uavgjort og 9 seirer. tap. Brann har to seirer på de ni siste forsøkene i Stavanger.

Siste nytt

  • To overtidsmål redda Portugal

    Portugal låg lenge under mot Egypt etter eit mål av Mohamed Salah. Men på overtid scora Cristiano Ronaldo ikkje berre ein, men to gonger, og Portugal vann 2-1.

  • Frankrike mista tomålsleiing

    Det franske VM-håpet fekk eit skot for baugen då dei let 2-0 bli til 2-3 mot Colombia i Paris. Giroud og Lemar scora for heimelaget i løpet av dei første 26 minutta, men Muriel i første omgang og Falcao og Quintero i andre snudde kampen.

  • England vann mot Nederland

    Jesse Lingard scora målet som gav England 1-0 i bortekampen mot Nederland. Lingard scora eit kvarter etter pause.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang
NM alpint: Paraalpint storslalåm 1. omgang
NM alpint: Storslalåm
NM alpint: Storslalåm kvinner
NM alpint: Storslalåm 1. omgang, kvinner
NM alpint: Storslalåm
NM alpint: Storslalåm menn
NM alpint: Storslalåm 1. omgang, menn
NM alpint: Storslalåm
Vinterstudio
V-cupfinale hopp: Skiflyging, laghopp