Innbytter senket Viking i «siste sekund»

Tre minutter på overtid avgjorde Fredrik Haugen vestlandsderbyet for Brann.

Viking

SJOKK: Vikings Suleiman Abdullahi fortviler over Branns scoring på overtid.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Å klare å avgjøre dette var utrolig deilig, sier Haugen til TV2 etter kampen.

– Bedre kan det ikke bli, sier trener Lars Arne Nilsen til TV2.

Nilsen valgte å utelate både Fredrik Haugen og Erik Huseklepp fra startoppstillingen, men begge var involvert da Brann tok tre poeng i Stavanger.

I det aller siste angrepet hælsparket Huseklepp ballen til Amin Nouri, som serverte en godt plassert Haugen inne i feltet.

– Med denne innsatsen og samholdet vi har nå kan det nå veldig langt. Vi har litt igjen opp til de beste lagene i Norge, men vi er på god vei, sier Haugen.

Tannløse

Viking har fortsatt ikke scoret på hjemmebane denne sesongen, men henger likevel med på øverste halvdel av eliteserietabellen etter seks spilte kamper. 10 poeng plasserer laget på 7.-plass.

Det startet med 0-0 mot Sarpsborg før det fortsatte med 0-2-tap for Odd, før det igjen ble tap mot et disiplinert Brann onsdag kveld. Viking hadde riktignok en ball inne etter en feildømt corner, men unggutten Mathias Bringaker fikk målet annullert.

Dommer Dag Vidar Hafsås godkjente først scoringen, men etter å ha kommunisert med linjemannen underkjente han det. TV-bildene viste at det var en korrekt avgjørelse. En Viking-spiller klatret ureglementært på ryggen til Branns Kristoffer Barmen i forkant av scoringen.

Jublet for Oilers

Det var tamt og kjedelig i store deler av kampen, og vi så to lag uten all verdens innsats. Viking-trener Kjell Jonevret sa i pausen at Viking virket lite pigge i beina, og den samme konklusjonen kunne man også dra etter 90 spilte minutter.

Størst jubel på Viking stadion kom da meldingen om at Stavanger Oilers hadde utlignet til 1-1 mot Lørenskog i den femte NM-finalen i ishockey.

Brann har tradisjonelt slitt i Stavanger. På de siste 43 kampene er det blitt 27 Viking-seirer, 8 uavgjort og 9 seirer. tap. Brann har to seirer på de ni siste forsøkene i Stavanger.

Siste nytt

 • Vindproblemer for telemarkskjørere

  Kraftig vind på Rjukan gjør at den klassiske konkurransen i VM foreløpig er utsatt til klokken 15. Det er også varslet at det kan bli aktuelt med ytterligere utsettelser. Det skal etter planen kjøres klassisk telemarkkjøring for både kvinner og menn.

  VM i Telemark
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Inter-supportere dømt til fengsel

  Seks Inter Milan-supportere er dømt til fengselsstraff etter voldelige sammenstøt med Napoli-tilhengere i desember 2018. Flere Napoli-supportere ble skadet og en 35 år gammel mann mistet livet. Inter-supporterne fikk dommer på 22 til 44 måneder.

  Napoli-supporter drept etter sammenstøt
  Foto: Daniele Mascolo / Reuters
 • Fourcade står over Holmenkollen

  Martin Fourcade har satt punktum for sesongen og går derfor ikke kommende helgs verdenscuprenn i skiskyting i Holmenkollen. Det skriver sportsavisen L'Équipe. Fourcade hadde et skuffende VM i Östersund.

  Martin Fourcade i Östersund
  Foto: Jonathan Nackstrand / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal