Hopp til innhold

Frykter stjålne testresultater hos Olympiatoppen

Olympiatoppen vet ennå ikke om testresultater fra norske idrettsutøvere er borte etter å ha vært utsatt for innbrudd.

Erik Røste , Erlend Hem, Richard Olaussen, Ola Rønsen

Sjeftester Erlend Hem (nr. to fra høyre) forteller at noen brøt seg inn på Olympiatoppens kontorer i høst. Her sammen med skipresident Erik Røste (t.v.), lege Richard Olaussen og Ola Rønsen.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Det sier Olympiatoppens sjeftester Erlen Hem til VG.

– Det er en labb der det ligger mye. Jeg kan ikke si om noe er borte, og er ikke redd for det. Men det er kjedelig hvis testresultater er kommet på avveie, sier Erlend Hem til avisen.

– Bare trist

Hem og Norges Skiforbund la i mars frem norske skiløpers blodverdier fra 1990-tallet, som svar på den omdiskuterte TV-dokumentaren «Blodracet».

Seks måneder senere, 24. august, ble Hem sitt testlaboratoriet utsatt for et innbrudd.

– For meg er det bare trist. Det ble stjålet tre lap-topper som inneholdt mange foredrag. Det betyr at masse jobb gikk fløyten. Men jeg har ikke sett etter hva som er borte, eller kan være borte, av det andre, sier Hem til VG.

– Ikke noe å skjule

Innbruddet ble umiddelbart anmeldt og politiet undersøkte stedet dagen etter, men Olympiatoppen har altså ikke kommet til bunns i hva som er tatt.

Det var administrasjonssjef Ingrid Aase Bahr ved Olympiatoppen som oppdaget innbruddet og ringte til politiet.

Hun sier at det er omfanget av papirer som gjør det vanskelig å sjekke hva som kan ha blitt stjålet.

– Dette er jo papirer fra 20 år tilbake. Det er ikke alt som er registrert på en datamaskin, sier Bahr til NRK.no.

– Hvordan skal dere da finne ut hva som er borte?

– Dette er jo også papirer man har backup på. Det er ikke papirer som er farlig å miste, for vi har ikke noe skjule, men det er jo litt synd. Det er jo helst utøveren som skal presentere sine data, men her kan det være noen tester som andre har fått tak i, sier Bahr.

Administrasjonssjefen forteller at det lå mange permer og papirer på bakken da hun oppdaget innbruddet.

Siste nytt

 • - Unik vinnarmentalitet bygd opp gjennom generasjonar

  - Bayern München har ikkje berre den beste troppen nokosinne, men klubben har også ein heilt unik vinnarmentalitet som er bygd opp gjennom generasjonar, spesielt tidlegare spelarar som har leia klubben i 40 år, seier Phillip Lahm i eit større intervju med Kicker.

  Han var spela sjølv på Bayern i 15 sesongar, og er imponert over dagens lag. Sjølv etter at Robert Lewandowski var selt, har Bayern scora 11 mål til saman i supercupen og seriestarten.

  - I dag er det Thomas Müller og Manuel Neuer som først og fremst fører desse verdiane vidare, seier han.

  Lahm saknar dette elementet hos dei fleste konkurrentane.

  - Berre Borussia Dortmund har noko av den same nedarva vinnarmentaliteten, seier Lahm, som håpar på jamnare tittelkamp enn sist.

  Lahm er organisasjonsleiar for EM i Tyskland i 2024, og svært kritisk til at årets VM skal gå i Qatar. Sjølv skal han ikkje dit.

  - Menneskerettane bør spele ei stor rolle i tildelinga av meisterskap. Når eit land som er blant dei dårlegaste der, tek du til å tenke på kriteria som blei brukt. Det bør ikkje skje igjen i framtida, seier Lahm.

  philip lahm
  Foto: MURAD SEZER / AP
 • 18 månader utestenging for fyllekøyring

  Den koreanske skøytesprintaren Kim Min-seok (23) er utestengd frå idretten i 18 månader for å ha krasja med bil i fylla.

  Han krasja inn i betongskiljet mellom køyrebana og fortauet då han køyrde tre lagkameratar heim att frå ein fest i treningssenteret utanfor Seoul, melder nyheitsbyrået Yonhap.

  Kim tok bronse på 1500 meter i OL både i 2018 og i år, og tok også sølv i lagtempo i 2018.

  Men utestenginga er over i god tid før OL i Cortina og Milano i 2026.

  - Likevel kan ei så lang utestenging få følgjer for karrieren, seier Kim Seong-cheol, leiar i disiplinærkomiteen i forbundet.

  Landslagstrenar Kim Jin-su blei i same saka utestengd i eitt år for «ikkje å ha passa på utøvarane sine godt nok».

  Kim Min-seok
  Foto: Ashley Landis / AP
 • Tøffare kamp for Klaesson

  Leeds har forsterka stallen på keeperplass ved å hente inn rutinerte Joel Robles (32) frå Betis.

  32-åringen skreiv tysdag under på ein eittårskontrakt for Premier League-klubben. Robles' kontrakt med Betis gjekk ut etter førre sesong, og dermed kunne han hentast utan overgangssum.

  Leeds har frå før målvaktene Illan Meslier og Kristoffer Klaesson i A-stallen. Nordmannen, som har stått éin Premier League-kamp for klubben, må belage seg på hardare konkurranse med Robles på plass.

  Spanjolen har tidlegare spilt for Atlético Madrid, Rayo Vallecano, Wigan og Everton, så han er godt kjent med den engelske ligaen frå før.

  Joel Robles
  Foto: Miguel Morenatti / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste