Ingvild Isaksen legger opp etter årevis med skader: – Veldig vondt

Målet var å bli spilleklar til sommerens VM, men et fire år langt skademareritt er nå over. Etter fem operasjoner sier kneet stopp, og Ingvild Isaksen legger opp som fotballspiller.

Ingvild Isaksen

TÅRER: Det er ikke så merkelig at det kommer noen tårer i det Ingvild Isaksen forteller at hun legger opp.

Foto: Willy Hage

Hun sier at hun gruer seg i det hun setter seg ned til intervjuet. Hun har gruet seg til å si det høyt, for da blir det mer virkelig. Stemmen skjelver nesten før hun begynner å fortelle.

– Jeg har fått beskjed om å legge skoene på hylla. Det er for mye slitasje i kneet, så for at jeg skal ha et kne som fungerer i fremtiden, så burde jeg slutte å spille fotball, sier Ingvild Isaksen, og trekker pusten.

Og nå klarer hun ikke holde tårene tilbake lenger. For meldingen fra legen var klar og tydelig. Kneet tåler ikke mer fotball. Hun tar en liten pause, før hun fortsetter:

– Det har vært ganske tøft lenge. Det å få beskjed at jeg skal slippe å stå i det, er jeg litt letta for, sier 29-åringen.

– Samtidig er det veldig vondt å tenke på at man er ferdig.

Ingvild Isaksen

TRENER KNEET: Sammen med fysioterapeuten sin, trener Isaksen opp kneet etter operasjonen i begynnelsen av februar.

Foto: Martine Sørhus /

Skade etter skade

Det er ikke til å legge skjul på at Isaksens karriere har vært preget av skader de siste årene. Det startet hennes første år i Stabæk, da korsbåndet røk i 2014. Tre operasjoner, hard jobbing og et 20 måneder langt skadeavbrekk måtte til før comebacket var et faktum.

– Det var ekstremt tøft, men desto stoltere var jeg da jeg gjorde comeback. Det tror jeg faktisk er en av mine største opplevelser, å klare det, sier Isaksen om returen til fotballbanen.

Men kneskaden gjorde at VM i 2015 røk, og når hun først var tilbake på banen sier hun at hun nok ikke var flink nok til å lytte til kroppen. Hun fikk et år på banen, men belastningen ble for stor for Isaksens hæl, og da glapp også EM i 2017.

Ville tilbake

Ingvild Isaksen

SISTE SJANSE: Isaksen var innstilt på at hvis hun ikke kom tilbake fra skade denne gangen, så var det over.

Foto: Martine Sørhus /

– Når man går i sånne skadeperioder, så får man liksom djevelen i seg, man skal fader meg komme tilbake. Alt man går glipp av har man på en måte lyst til å ta igjen, sier Isaksen.

– Det er derfor jeg har hatt så lyst til å spille VM nå i sommer, og komme tilbake en gang til. Men jeg kjente da jeg måtte ut nå i fjor, at det var dråpen, sier hun.

Tårene kommer tilbake. Hun sikter mot VM i Frankrike til sommeren, som 29-åringen hadde et mål om å nå. Men sånn ble det ikke.

– Jeg tenkte at det orker jeg ikke lenger. Så derfor har jeg kjent på at hvis ikke det ser ut til at det går nå, så kommer jeg ikke til å ta den sjansen. For jeg orker ikke å bli skuffet en gang til, og da er det greit nå at jeg ikke gjør det.

Fem operasjoner etter kneskaden er karrieren over for Isaksen.

Ingvild Isaksen

SMILER LIKEVEL: Det er tungt at karrieren er over, men Isaksen er også glad for å slippe å være skadeplaget fotballspiller.

Foto: Martine Sørhus /

En lovende spiller

Isaksen spilte fast på landslaget og har over 60 kamper med flagget på brystet. Hun representerte Norge i EM to ganger, og alt lå til rette for en lysende karriere på banen.

Karrieren startet i Kolbotn, der hun spilte fra 2006–2013. Veien videre gikk til Stabæk. Der var hun til 2017, før hun tok turen ut av Norge til storklubben Juventus' nyoppstartede damelag. Men da skaden kom tilbake også der, fikk hun ikke fornyet kontrakten. Da hun kom tilbake til Norge var hun klubbløs.

– Det å komme tilbake og stå uten klubb ... Man står ekstremt alene i en sport der du egentlig skal være sammen med andre. Det er nok noe av det tøffeste.

I år var hun tilbake i Stabæk. Det ble ingen kamper for klubben den andre gangen, men det var her hun ville avslutte karrieren i Norge.

– Det var aldri noe tvil for meg hvor jeg ville være når jeg kom hjem, sier den nå pensjonerte fotballspilleren.

Siste nytt

 • Ljungberg fekk sin fyrste siger

  Arsenal tok sin fyrste siger under Fredrik Ljungberg da dei slo byrival West Ham 3-1 borte måndag kveld. London-laget hadde ikkje vunne sidan 6.oktober i heimleg serie og er nå på 9.-plass i Premier League. Martinelli, Pepe og Aubameyang scora Arsenals mål.

  Arsenal feirar mål mot West Ham
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Under formell etterforskning

  Tidligere UEFA-president Michel Platini risikerer tiltale for korrupsjon i forbindelse med tildelingen av fotball-VM til Qatar i 2022.

  Etter tre års etterforskning har det franske økokrim PNF besluttet å sende saken videre i rettssystemet, og det skal nå settes i gang formell etterforskning av en såkalt forhørsdommer, skriver Mediapart.

  AFP_1HM9GX
  Foto: ZAKARIA ABDELKAFI / AFP
 • Dette er EM-troppen i håndball

  Dette er den norske EM-troppen i håndball. EM spilles i Norge, Sverige og Østerrike i januar.

  Torbjørn Bergerud, Espen Christensen, Kristian Sæverås, Magnus Jøndal, Alexander Blonz, Kristian Bjørnsen, Kevin Gulliksen, Bjarte Myrhol, Petter Øverby, Magnus Gullerud, Sander Sagosen, William Aar, Gøran Johannessen, Christian O'Sullivan, Sander Øverjordet, Eivind Tangen, Harald Reinkind, Magnus Rød.

  VM Håndball 2019 menn. Norge - Ungarn. 36-26.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal