Hopp til innhold

Ingvild Isaksen legger opp etter årevis med skader: – Veldig vondt

Målet var å bli spilleklar til sommerens VM, men et fire år langt skademareritt er nå over. Etter fem operasjoner sier kneet stopp, og Ingvild Isaksen legger opp som fotballspiller.

Ingvild Isaksen

TÅRER: Det er ikke så merkelig at det kommer noen tårer i det Ingvild Isaksen forteller at hun legger opp.

Foto: Willy Hage

Hun sier at hun gruer seg i det hun setter seg ned til intervjuet. Hun har gruet seg til å si det høyt, for da blir det mer virkelig. Stemmen skjelver nesten før hun begynner å fortelle.

– Jeg har fått beskjed om å legge skoene på hylla. Det er for mye slitasje i kneet, så for at jeg skal ha et kne som fungerer i fremtiden, så burde jeg slutte å spille fotball, sier Ingvild Isaksen, og trekker pusten.

Og nå klarer hun ikke holde tårene tilbake lenger. For meldingen fra legen var klar og tydelig. Kneet tåler ikke mer fotball. Hun tar en liten pause, før hun fortsetter:

– Det har vært ganske tøft lenge. Det å få beskjed at jeg skal slippe å stå i det, er jeg litt letta for, sier 29-åringen.

– Samtidig er det veldig vondt å tenke på at man er ferdig.

Ingvild Isaksen

TRENER KNEET: Sammen med fysioterapeuten sin, trener Isaksen opp kneet etter operasjonen i begynnelsen av februar.

Foto: Martine Sørhus /

Skade etter skade

Det er ikke til å legge skjul på at Isaksens karriere har vært preget av skader de siste årene. Det startet hennes første år i Stabæk, da korsbåndet røk i 2014. Tre operasjoner, hard jobbing og et 20 måneder langt skadeavbrekk måtte til før comebacket var et faktum.

– Det var ekstremt tøft, men desto stoltere var jeg da jeg gjorde comeback. Det tror jeg faktisk er en av mine største opplevelser, å klare det, sier Isaksen om returen til fotballbanen.

Men kneskaden gjorde at VM i 2015 røk, og når hun først var tilbake på banen sier hun at hun nok ikke var flink nok til å lytte til kroppen. Hun fikk et år på banen, men belastningen ble for stor for Isaksens hæl, og da glapp også EM i 2017.

Ville tilbake

Ingvild Isaksen

SISTE SJANSE: Isaksen var innstilt på at hvis hun ikke kom tilbake fra skade denne gangen, så var det over.

Foto: Martine Sørhus /

– Når man går i sånne skadeperioder, så får man liksom djevelen i seg, man skal fader meg komme tilbake. Alt man går glipp av har man på en måte lyst til å ta igjen, sier Isaksen.

– Det er derfor jeg har hatt så lyst til å spille VM nå i sommer, og komme tilbake en gang til. Men jeg kjente da jeg måtte ut nå i fjor, at det var dråpen, sier hun.

Tårene kommer tilbake. Hun sikter mot VM i Frankrike til sommeren, som 29-åringen hadde et mål om å nå. Men sånn ble det ikke.

– Jeg tenkte at det orker jeg ikke lenger. Så derfor har jeg kjent på at hvis ikke det ser ut til at det går nå, så kommer jeg ikke til å ta den sjansen. For jeg orker ikke å bli skuffet en gang til, og da er det greit nå at jeg ikke gjør det.

Fem operasjoner etter kneskaden er karrieren over for Isaksen.

Ingvild Isaksen

SMILER LIKEVEL: Det er tungt at karrieren er over, men Isaksen er også glad for å slippe å være skadeplaget fotballspiller.

Foto: Martine Sørhus /

En lovende spiller

Isaksen spilte fast på landslaget og har over 60 kamper med flagget på brystet. Hun representerte Norge i EM to ganger, og alt lå til rette for en lysende karriere på banen.

Karrieren startet i Kolbotn, der hun spilte fra 2006–2013. Veien videre gikk til Stabæk. Der var hun til 2017, før hun tok turen ut av Norge til storklubben Juventus' nyoppstartede damelag. Men da skaden kom tilbake også der, fikk hun ikke fornyet kontrakten. Da hun kom tilbake til Norge var hun klubbløs.

– Det å komme tilbake og stå uten klubb ... Man står ekstremt alene i en sport der du egentlig skal være sammen med andre. Det er nok noe av det tøffeste.

I år var hun tilbake i Stabæk. Det ble ingen kamper for klubben den andre gangen, men det var her hun ville avslutte karrieren i Norge.

– Det var aldri noe tvil for meg hvor jeg ville være når jeg kom hjem, sier den nå pensjonerte fotballspilleren.

Sportsnyheter

Tar æren for gedigen Selnæs-tabbe: – Den er jeg veldig fornøyd med

Det gikk fullstendig galt for Rosenborg-veteran Ole Selnæs foran et fullsatt Lerkendal. Etter Selnæs-tabben gikk det fra vondt til verre for Rosenborg mot ustoppelige Bodø/Glimt.

Siste nytt

  • VAR-drama da Aston Villa snublet mot Chelsea

    Det ble 2-2 mellom Aston Villa og Chelsea på Villa Park lørdag kveld, etter en opphenting fra bortelaget. VAR sørget for at Chelsea ikke stakk av med seieren.

    Dermed tapte Villa viktige poeng i kampen om Mesterliga-plass. De ligger foreløpig som nummer fire, med tre kamper mer spilt, og syv poeng foran Tottenham på 5. plass.

    Aston Villa tok ledelsen allerede etter fire minutter. Marc Cucurella var uheldig og scoret selvmål.

    Et kvarter ut i kampen scoret Chelsea-spiss Nicolas Jackson, men etter en VAR-sjekk ble scoringen annullert for offside. Senere i omgangen var Jackson nære på med en heading, men denne gangen var det stolpen som hindret utligningen for Chelsea.

    I stedet var det Aston Villa som doblet ledelsen med et langskudd fra Morgan Rogers.

    Det tok 62 minutter før bortelaget fikk sin uttelling. Chelsea vant ballen etter høyt press og Noni Madueke curlet ballen i lengste hjørne og reduserte for gjestene.

    Og Chelsea var ikke ferdig. Ti minutter før slutt vartet Conor Gallagher opp med en nydelig utligning for gjestene.

    Cole Palmer var centimeter unna å sende Chelsea i ledelsen på overtid, men Robin Olsen reddet ut til hjørnespark.

    Hjørnesparket endte opp hos Axel Disasi, som trodde han sluttførte snuoperasjonen da han scoret 3-2 med en heading via Olsen. VAR ville dog ha et ord med i laget, og annullerte scoringen for en dytt i forkant.

    Chelsea blir med det værende på niendeplass, 19 poeng bak Villa.

    Gallagher
    Foto: Reuters
  • Ruud enkelt videre i Madrid

    Casper Ruud lå under 0-2 i første sett, men deretter dominerte kan kampen mot Miomir Kecmanovic i 2. runde av ATP 1000-turneringen i Madrid.

    Dette er en av de mest prestisjetunge turneringene utenom de fire Grand Slam-turneringene.

    Ruud vant kampen 6-4, 6-1.

    I neste runde venter britiske Cameron Norrie, som slo brasilianske Joao Fonseca 6-1, 6-4.

    – Jeg nyter virkelig å være på grusen, det er min favorittid av sesongen. Nå er vi tilbake på grusen i Europa og det liker jeg godt. Det var ikke lett i dag. Det var en litt trøblete start og det tok tid å bli vant til det. Jeg er fornøyd med prestasjonen, sa Ruud etter seieren.

    (NTB/NRK)

    Casper Ruud Madrid
    Foto: Ana Beltran / Reuters
  • Leverkusen unngikk sesongens første tap – utlignet på overtid

    Nok en gang kunne Leverkusen puste lettet ut etter et utligningsmål på overtid. Den ubeseirede rekken strekker seg til 46 kamper med 2-2 mot Stuttgart.

    Leverkusen har hatt som vane å redde seg fra tap med flere overtidsscoringer denne sesongen, men det så ikke ut til at det skulle gjenta seg mot Stuttgart. Gjestene ledet 2-1 da Leverkusen fikk frispark over tilleggstiden.

    I feltet dukket Robert Andrich opp og banket ballen i mål til ellevill jubel.

    Leverkusen sikret seriegullet tidligere i april. Det er klubbens aller første Bundesliga-tittel.

    Chris Führich og Deniz Undav sørget for at Stuttgart ledet 2-0 etter en snau times spill før Amine Adli reduserte like etterpå.

    Leverkusen kan fortsatt vinne både europaligaen og den tyske cupen i tillegg til Bundesliga. Det gjenstår maksimalt sju kamper for laget. De møter Roma i semifinalen i europaligaen og Kaiserslautern i cupfinalen.

    Alonso var tidligere i sesongen ønsket både som ny manager i både Liverpool og Bayern München, men han har valgt å bli i Leverkusen også neste sesong. (NTB)

    Bayer Leverkusen
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal