Hopp til innhold

Ingrid (27) «unner ingen» hva hun gikk gjennom – redningen kom da hun la fra seg fordommene

Hun var ansett som et lovende håndballtalent, men en dag sa det bråstopp for Ingrid Hodnemyr (27). På sidelinjen kom problemene som perler på en snor. Redningen ble en helt annen idrett.

Ingrid Hodnemyr

GULL: Ingrid Hodnemyr tok NM-gull denne uken. Det var utenkelig for noen år siden.

Foto: Astri Øverdal / NRK

Man følte man mistet seg selv. Det var veldig tøft, sier Hodnemyr til NRK.

I 2017 tok idrettskarrieren en brå vending for den energiske venndølen. Etter flere år med håndballspill på øverste nivå i Norge, sa det plutselig stopp. Skader i akilles og høyreskulder gjorde at operasjonsbenken sto for tur.

Til sammen ble det nesten to år på sidelinjen.

Jeg satset egentlig ganske hardt frem til 21–22-årsalderen. Jeg satset sikkert litt for hardt og trente for mye uten nok kunnskap – så det var noe skader hele tiden. Det tærte på motivasjonen.

Ingrid Hodnemyr

HÅNDBALLTALENT: Hodnemyr har flere kamper på øverst nivå i Norge. Hun spilte blant annet for Norstrand og Bekkelaget.

Foto: Privat

Unner ingen

Oppholdet uten idrett skulle etter hvert by på flere hindre enn «bare» skadene. På sidelinjen utviklet hun et anstrengt forhold til mat.

Man følte at kroppen ikke dugde til det jeg ville at den skulle gjøre – som var å spille håndball. Jeg følte meg stor og tung sammenlignet med de andre jentene som jeg var mye sammen med på den tiden.

Hvordan var det å kjenne på den følelsen?

Den unner jeg ingen. Det er skikkelig drit. Jeg tror at mange i dag har et anstrengt forhold til mat, for min egen del så skal det ikke så mye til før man kjenner på det eller at man skulle vært litt annerledes enn den man er.

Det sto på som verst da hun var skadet. En ond sirkel tok mer og mer over livet hennes.

Jeg er veldig glad i mat i utgangspunktet og spiser mye. Så det var sikkert en liten trøst i det. Så følte jeg meg gjerne tung da, og angret jeg på at jeg hadde spist mye.

Hodnemyr forteller videre at hun i en periode konkurrerte med meg selv om å spise mindre enn dagen før. Det gjorde vondt til verre.

Da fikk jeg jo i meg enda mindre næring.

Ingrid Hodnemyr

TØFF PERIODE: Hodnemyr møtte på motgang under perioden på sidelinjen.

Foto: Astri Øverdal / NRK

– En redning

En dag skulle hun oppdage det hun beskriver som redningen.

Det var vel egentlig da jeg begynte med functional fitness. Jeg så at alle var så ulike – noen var høye, noen var små, men alle gjorde de samme tingene. Det er veldig fokus i functional fitness at man skal få i seg nok mat og god mat og at det er veldig viktig. De jeg begynte å omgås med hadde også et godt fokus på det. Det tror jeg kanskje var en redning for meg, sier 27-åringen.

Hodnemyr forteller at hun startet med functional fitness etter å ha blitt overtalt av venner. Nå har hun vært i sporten fire år og konkurrert i tre og et halvt.

Jeg hadde egentlig mange fordommer mot det før jeg meldte meg inn, men så bare møtte jeg opp en dag.

Ingrid Hodnemyr

STERK: Hodnemyr i aksjon.

Foto: Jaegerkim

Selv om ikke Hodnemyr slår på klisjetromma, kan man vel si at resten er historie.

Norgesmesterskapet denne uken var ett av årets store mål for Hodnemyr og resten av Norges functional fitness-elite. Utøverne konkurrerte i par under årets NM-veka i Skien.

Hodnemyr var partneren til klubbkamerat Lena Richter.

Ingrid Hodnemyr

JUBEL: Hodnemyr og partner Lena Richter skal kjempe om NM-gull denne uken.

Foto: Jaegerkim

Det tror jeg blir veldig gøy. I fjor var det to lag som kniva, men i år tror jeg at det kan være flere lag som kjemper om gullet. Jeg tror det kommer til å bli spennende, sa venndølen før konkurransen.

Spennende skulle det vise seg å ikke bli. Hodnemyr og Richter var suverene og tok et overlegent NM-gull etter seks øvelser.

Siste nytt

 • Mol og Berntsen videre i EM

  Mathias Berntsen og Hendrik Mol slo den israelske duoen Eylon Elazar/Amiram Ohana i strake sett og skal spille omspill til åttedelsfinale.

  Det norske paret tapte for svenske David Åhman og Jonathan Hellvig tirsdag, og måtte med det ha seier onsdag om det skulle bli videre spill i mesterskapet i München.

  Berntsen og Mol kunne som best bli nummer tre, noe som gir omspill til åttedelsfinalene. Gruppevinneren er automatisk klar for åttedelsfinale, mens nummer to og tre må til omspill.

  Berntsen og Mol sikret tredjeplassen med flott spill. De gikk raskt opp i en komfortabel ledelse og vant det første settet med 21-12. Det andre settet åpnet med tre norske poeng før israelerne kjempet seg tilbake til likt på 10-10.

  Settet forble jevnt helt til slutt og det endte med norsk settseier 21-18.

  Kampen om å nå åttedelsfinalen spilles torsdag.

  Gruppevinneren blir enten det norske 1.-laget ved Anders Mol og Christian Sørum eller den svenske duoen.

  Oppgjøret mellom Norge og Sverige sendes på NRK fra klokken 18.55.

  Henrik Mol
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP
 • Ronaldo fikk tilsnakk av politiet

  Fotballstjernen Cristiano Ronaldo har fått tilsnakk av politiet etter hendelsen der han angivelig slo mobiltelefonen ut av hånden til en ung gutt sist sesong.

  I april tapte Manchester United 0-1 for Everton, og i etterkant sirkulerte det klipp i sosiale medier der det så ut til at Ronaldo slo mobiltelefonen ut av guttens hånd.

  Ronaldo tok selv til sosiale medier for å beklage for det som skjedde.

  «Det er aldri lett å håndtere følelser i vanskelige øyeblikk slik det vi er i nå. Likevel må vi alltid være respektfulle, tålmodige og være et godt eksempel for ungdom som elsker fotball. Jeg beklager mitt utbrudd og inviterer supporteren til å se en kamp på Old Trafford», skrev portugiseren i april.

  Politiet innledet en etterforskning i saken og onsdag opplyser de at den er avsluttet. (NTB)

  Premier League - Brentford v Manchester United
  Foto: DAVID KLEIN / Reuters
 • Quintana disket fra sjetteplassen i Tour de France

  Den colombianske sykkelstjernen Nairo Quintana mister sjetteplassen fra årets Tour de France grunnet en positiv test på det smertelindrende stoffet tramadol.

  Stoffet er ikke på dopinglisten, men er forbudt i konkurranse for å beskytte rytternes sikkerhet og helse i forbindelse med bivirkningene, opplyser Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) i en pressemelding.

  Quintana leverte to blodprøver som inneholdt stoffet under årets ritt, og forbundet skriver videre at han dermed mister sjetteplassen sammenlagt. Han var litt over 16 minutter bak vinneren Jonas Vingegaard.

  Avgjørelsen kan ankes til Idrettens voldgiftsrett (CAS) i løpet av de neste ti dagene.

  Quintana utestenges ikke fra videre konkurranser siden det er hans første forseelse. (NTB)

  Tour de France
  Foto: GONZALO FUENTES / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste