Hopp til innhold

Ingrid (27) «unner ingen» hva hun gikk gjennom – redningen kom da hun la fra seg fordommene

Hun var ansett som et lovende håndballtalent, men en dag sa det bråstopp for Ingrid Hodnemyr (27). På sidelinjen kom problemene som perler på en snor. Redningen ble en helt annen idrett.

Ingrid Hodnemyr

GULL: Ingrid Hodnemyr tok NM-gull denne uken. Det var utenkelig for noen år siden.

Foto: Astri Øverdal / NRK

Man følte man mistet seg selv. Det var veldig tøft, sier Hodnemyr til NRK.

I 2017 tok idrettskarrieren en brå vending for den energiske venndølen. Etter flere år med håndballspill på øverste nivå i Norge, sa det plutselig stopp. Skader i akilles og høyreskulder gjorde at operasjonsbenken sto for tur.

Til sammen ble det nesten to år på sidelinjen.

Jeg satset egentlig ganske hardt frem til 21–22-årsalderen. Jeg satset sikkert litt for hardt og trente for mye uten nok kunnskap – så det var noe skader hele tiden. Det tærte på motivasjonen.

Ingrid Hodnemyr

HÅNDBALLTALENT: Hodnemyr har flere kamper på øverst nivå i Norge. Hun spilte blant annet for Norstrand og Bekkelaget.

Foto: Privat

Unner ingen

Oppholdet uten idrett skulle etter hvert by på flere hindre enn «bare» skadene. På sidelinjen utviklet hun et anstrengt forhold til mat.

Man følte at kroppen ikke dugde til det jeg ville at den skulle gjøre – som var å spille håndball. Jeg følte meg stor og tung sammenlignet med de andre jentene som jeg var mye sammen med på den tiden.

Hvordan var det å kjenne på den følelsen?

Den unner jeg ingen. Det er skikkelig drit. Jeg tror at mange i dag har et anstrengt forhold til mat, for min egen del så skal det ikke så mye til før man kjenner på det eller at man skulle vært litt annerledes enn den man er.

Det sto på som verst da hun var skadet. En ond sirkel tok mer og mer over livet hennes.

Jeg er veldig glad i mat i utgangspunktet og spiser mye. Så det var sikkert en liten trøst i det. Så følte jeg meg gjerne tung da, og angret jeg på at jeg hadde spist mye.

Hodnemyr forteller videre at hun i en periode konkurrerte med meg selv om å spise mindre enn dagen før. Det gjorde vondt til verre.

Da fikk jeg jo i meg enda mindre næring.

Ingrid Hodnemyr

TØFF PERIODE: Hodnemyr møtte på motgang under perioden på sidelinjen.

Foto: Astri Øverdal / NRK

– En redning

En dag skulle hun oppdage det hun beskriver som redningen.

Det var vel egentlig da jeg begynte med functional fitness. Jeg så at alle var så ulike – noen var høye, noen var små, men alle gjorde de samme tingene. Det er veldig fokus i functional fitness at man skal få i seg nok mat og god mat og at det er veldig viktig. De jeg begynte å omgås med hadde også et godt fokus på det. Det tror jeg kanskje var en redning for meg, sier 27-åringen.

Hodnemyr forteller at hun startet med functional fitness etter å ha blitt overtalt av venner. Nå har hun vært i sporten fire år og konkurrert i tre og et halvt.

Jeg hadde egentlig mange fordommer mot det før jeg meldte meg inn, men så bare møtte jeg opp en dag.

Ingrid Hodnemyr

STERK: Hodnemyr i aksjon.

Foto: Jaegerkim

Selv om ikke Hodnemyr slår på klisjetromma, kan man vel si at resten er historie.

Norgesmesterskapet denne uken var ett av årets store mål for Hodnemyr og resten av Norges functional fitness-elite. Utøverne konkurrerte i par under årets NM-veka i Skien.

Hodnemyr var partneren til klubbkamerat Lena Richter.

Ingrid Hodnemyr

JUBEL: Hodnemyr og partner Lena Richter skal kjempe om NM-gull denne uken.

Foto: Jaegerkim

Det tror jeg blir veldig gøy. I fjor var det to lag som kniva, men i år tror jeg at det kan være flere lag som kjemper om gullet. Jeg tror det kommer til å bli spennende, sa venndølen før konkurransen.

Spennende skulle det vise seg å ikke bli. Hodnemyr og Richter var suverene og tok et overlegent NM-gull etter seks øvelser.

Siste nytt

 • Bayern Münchens Gnabry med armbrudd – må opereres

  Bayern Münchens Serge Gnabry (28) må belage seg på flere ukers skadepause etter å ha brukket armen.

  Det skjedde da Bayern München spilte og slo Preussen Münster i den tyske cupen tirsdag kveld, skriver Bayern München på klubbens hjemmeside.

  Den tyske landslagsspissen må igjennom en operasjon allerede onsdag. Det ble klart da han ble røntgenundersøkt mens lagkameratene fortsatt var opptatt med kampen.

  – Det er bittert for ham personlig, men også for oss. Han er en viktig spiller for laget og en sterk personlighet, sa Bayern Münchens trener Thomas Tuchel. (NTB)

  Germany Soccer Cup
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Spansk landslagssjef tror hun får fortsette tross kaos

  Montse Tome føler seg trygg på at hun får beholde stillingen som trener for Spanias kvinnelandslag i fotball.

  Til tross for en mektig forsuret stemning og trusler om boikott av landslaget har de spanske VM-vinnerne imponert på banen etter VM-gullet i sommer. I de to spilte kampene i nasjonsligaen ble det først 3-2-seier borte over Sverige, og tirsdag trillet de inn til 5–0 over Sveits på hjemmebane i Cordoba.

  Det har ikke vært noen selvfølge at det skulle bli slik. Før Sverige-kampen var det en lang rekke spillere som signaliserte at de ikke ville spille for landslaget før det kom endringer i Spanias fotballforbund.

  Det skjedde i etterkant av at den nå avgåtte fotballpresidenten Luis Rubiales kysset spilleren Jennifer Hermoso på munnen da pokalene ble delt ut etter at VM-gullet var sikret i sommer.

  Monte Tome tok mange av boikottspillerne på sengen da hun likevel tok ut mange av dem til den nevnte kampen mot Sverige.

  Spillerboikotten ble avblåst fra de aller fleste av spillerne da Spanias fotballforbund (Rfef) sa at det ville komme umiddelbare og dyptgående endringer i strukturen til forbundet.

  Etter kampen mot Sveits beskrev hun den siste uken som «atypisk».

  – Spillerne har vært 100 prosent profesjonelle. Nå skal vi nyte denne seieren og møte sterke opp til den neste samlingen, sa Tome på spørsmålet på om hun følte at hun hadde spillernes tillit. (NTB)

  Spain Women's Team Soccer
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • Norske Emil Lilleberg fikk sjansen i NHL-oppkjøringen – Zucca ikke på isen

  Emil Martinsen Lilleberg (22) fikk 17.23 minutter på isen for Tampa Bay Lightning i 2-5-tapet mot Carolina Hurricanes i NHL-oppkjøringen natt til onsdag.

  Lilleberg ble notert for minus to i målprotokollen. Det blir spennende å se om han får sjansen i flere treningskamper før sesongen starter 10. oktober.

  Forsvarsspilleren Lilleberg fra Sarpsborg kom fra Oskarshamn i svensk hockey til Florida-klubben på en toårskontrakt i juni. Lilleberg var med for Norge i VM i Latvia i mai.

  Mats Zuccarello var ikke i troppen da Minnesota Wild røk 1-6 på borteis for Dallas Stars i en oppkjøringskamp til NHL-sesongen natt til onsdag.

  Nordmannen var heller ikke med i den første treningskampen da Colorado Avalanche ble slått 4-3.

  Joe Pavelski scoret det eneste målet for Minnesota Wild. Jevgenij Dadonov ble tomålsscorer for Dallas Stars. (NTB)

  Ishockey, treningskamp: Norge-Frankrike
  Foto: Frederik Ringnes / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Harviken oppløst i tårer etter å ha blitt «syndebukk» 00:58
Neste