Ingen skal ut – én skal inn

Samtlige trenere i det norske landslagsapparatet i langrenn fortsetter til VM i Falun. Også smøresjef Knut Nystad får fornyet tillit.

Åge Skinstad og Vidar Løfshus

Åge Skinstad og Vidar Løfshus leder norsk langrenn også inn i VM-sesongen 2015, og tar med seg samtlige landslagstrenere videre.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Knut Nystad

Knut Nystad hadde noen tunge døgn under OL i Sotsji, men får fornyet tillit som smøresjef for langrennslandslaget.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Det var hett rundt ørene på norske langrennsledere i Sotsji da Norge meldte seg ut av gullkampen på OL-stafettene med håpløse ski. Ikke minst fikk smøresjef Knut Nystad mye å svare for.

Nå er det klart at Nystad, som bare hadde kontrakt ut denne sesongen, blir med også til VM i Falun i 2015.

– Knut Nystad har sagt muntlig ja til å bli med i minst én sesong til. Det samme har kvinnelandslagstrener Egil Kristiansen og herrelandslagstrener Trond Nystad, som også hadde utgående kontrakter, sier langrennssjef Åge Skinstad.

Vil forlenge med Løfshus

Skinstad har selv en kontrakt som går ut etter sesongen, men bekrefter at han er enig med langrennskomiteen i Norges skiforbund om en ny fireårsavtale som kan revurderes etter hver sesong.

Samtidig er det klart at tidligere sprinttrener Ulf Morten Aune får en ny rolle.

– Ulf Morten skal jobbe mer administrativt, og kommer til å jobbe tett sammen med landslagssjef Vidar Løfshus. Vi er ikke hundre prosent enige om alle detaljer ennå, men vi er veldig glade for at Ulf Morten blir værende i organisasjonen med all sin kunnskap og erfaring, sier Åge Skinstad til NRK.no.

Landslagssjef Vidar Løfshus har allerede en kontrakt som strekker seg til etter 2015-sesongen.

– Vi håper også Vidar blir med videre etter 2015, og det har vi signalisert tydelig. Heldigvis har vi over et år på oss til å bli enige om det, sier Skinstad.

Henter ny juniortrener

Begge sprinttrenerne, Arild Monsen (herrer) og Roar Hjelmeseth (kvinner), har kontrakter som strekker seg til etter VM i Falun. Begge blir med videre. Det samme gjør treneren på rekruttlandslaget, Sjur Ole Svarstad, og juniortrener Brit Baldishol.

I tillegg kommer skiforbundet til å styrke trenerteamet på juniorlaget med en ny trener – som følgelig blir den eneste nykommeren i langrennslandslagets trenerkabal foran VM-sesongen 2015.

– Vi var beste langrennsnasjon i OL, vi var beste nasjon i Tour de Ski, vi leder begge verdenscupene og vi var beste nasjon i junior- og U23-VM. Vi har fått på plass en veldig god organisering og ønsker å bygge videre på suksessen, sier Åge Skinstad.

Formaliteter gjenstår

Torbjørn Skogstad, som er leder i langrennskomiteen i Norges skiforbund, bekrefter at de siste formalitetene rundt Skinstads nye fireårsavtale vil falle på plass når komiteen møtes fredag denne uka.

– Åge har spilt en veldig viktig rolle for norsk langrenn de siste årene, og har ikke minst en veldig stor del av æren for den kommersielle suksessen. Derfor er vi veldig fornøyd med at han blir med videre, sier Skogstad til NRK.no.

Ansettelse av landslagstrenere håndteres av Åge Skinstad i samarbeid med landslagssjef Vidar Løfshus.

– Ansettelsene skal godkjennes i komiteen, men vi har absolutt ingen indikasjoner på at det vil komme innsigelser, opplyser Skogstad.

Dermed er det bare formaliteter som gjenstår før landslagstrenerkabalen i langrenn for VM-sesongen 2015 er på plass.

Siste nytt

 • Poklar med nasebrot

  Elverums Tine Poklar braut nasen i 29-28-sigeren over Dinamo Bucuresti søndag. Det bekreftar trenar Michael Apelgren. – Det var en tøff kamp med mange duellar. Så det var synd for vår del, men slik er sporten, seier han til NRK.

  Tine Poklar med nasebrot
  Foto: Hans Andreas Solbakken / nrk
 • Redda siger på overtid

  Elverum 29 - 28 Dinamo Bucuresti. I ei tøff batalje i eit fullsett Terningen Arena redda Simen H. Pettersen dagen for Elverum med ei straffescoring i siste sekund. Elverum har med søndagens siger framleis moglegheita til avansement i meisterligaen.

  Endre Langaas
  Foto: Hans Andreas Solbakken
 • VIF vant - la press på Storhamar

  Vålerenga vant skuddstatistikken overlegent, men trengte straffer for å slå Sparta 3-2. Manglerud Star vant bunnkampen mot Ringerike i ishockeyens eliteserie. Med én kamp mindre spilt ligger Oslo-laget nå ett poeng bak serieleder Storhamar.

  GET-ligaen Hockey Vålerenga Elite- Frisk Asker elite. (4-0)
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sjakk: Parti 7
VM sjakk: Parti 7: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 7, Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
Pressekonferanse sjakkVM
Sportsrevyen